Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo

Ny sadel – take 2

Efter sadelprøvningen i sidste uge var jeg i syv sind! Nu er beslutningen truffet!

Ny sadel – take 1

 

KS Synergy

Valget faldt på KS Synergy, der er Kongeå Sadelmagers eget mærke, som de selv producerer.

 

Kriterierne

At passe både Renette, mig og min økonomi

De vigtigste kriterier er, at sadlen passer Renette, at jeg får bedre plads og mere frihed i sædet og til underben, og at det kan hænge sammen for mig økonomisk. KS Syngergy opfylder disse. Samlet pris for sadlen inklusiv sadelprøvningen, måling af Renettes ryg, tilpasning af sadlen og efterfyldning indenfor fire måneder er 17.300,-.

 

Fravalg

Jeg havde som sagt også Prestige XD2 i spil, som jeg kunne få for en rigtig god pris. Den var dog for bred, og bommen ville skulle ‘smeltes om’ for at tilpasses Renette. Jeg talte både med Kongeå Sadelmager og Ingdams om det og fik to meget forskellige udmeldinger. Kongeå mener, at den kun kan ændres meget lidt, og at sadlen uanset ‘omsmeltning’ altid vil falde i forvægt, så man skal ride med pad under sadlen, selvom den tilpasses. Ingdams siger, at bommen kan ændres nærmest lige så meget, man vil. Ingdams har en maskine udelukkende til ‘omsmeltning’ af Prestige-sadler.

 

Kvaliteten i Prestige XD2-sadlen er ikke til at tage fejl af -den er bare i orden. Nyprisen for sadlen er 33.000,-, og det afspejler sig selvfølgelig i kvaliteten. KS Synergy er en væsentligt billigere sadel, og der er bare stor forskel at se på to sadler i så forskellige prisklasser.

 

Regnestykke

Udover plus- og minuslisten (skrevet på helt gammeldagsfacon med kragetæer på en blok, som I kan se på billedet) lavede jeg et regnestykke over de samlede omkostninger. Selvom selve priserne på sadlerne i udgangspunktet kun lå 1.000,- fra hinanden, ville de samlede omkostninger for Prestige-sadlen blive 5.000-7.000,- dyrere. Dette skyldes, at de mange services, der er inkluderet i prisen for KS-sadlen ikke ville være inkluderet, hvis jeg købte Prestige-sadlen.

 

Samlet set

Samlet set var det KS Synergy-sadlen, der bedst opfyldte mine kriterier.

 

KS Synergys kvaliteter

Sprit ny sadel

KS Synergy-sadlen er sprit ny og har aldrig ligget på en hest, når jeg får den. Det vil sige, at sadlen kan ‘rides til’ af mig og Renette. Den leveres tilpasset Renette, og den leveres personligt, så Kongeå Sadelmager kan sikre sig, at tilpasningen er lavet korrekt, eller om der skal laves ændringer. Kongeå Sadelmager har fokus på, at rytterens tyngdepunkt i sadlen er det rigtige, da det har stor betydning for sadlens tryk på hestens ryg. De kalder sig hestens talerør.

 

Features og design

Sadlen har ‘mono-flapper’, der giver en tættere kontakt og føling med Renette. Den har dybt sæde og høj bagsvidsel, så jeg kommer godt ned i sadlen og tæt på Renettes ryg. Og så synes jeg, at den høje bagsvidsel er udseendesmæssigt pæn på Renette. I det hele taget synes jeg, at sadlen er flot i sit design.

 

Pris

Prisen er betalelig, og så er der som nævnt mange services inkluderet i prisen. Endvidere er det en fordel, at Kongeå Sadelmager er tilknyttet Stald Torpegård, hvor Renette er opstaldet, og de kommer på stedet hver anden måned.

 

Tillid

I forlængelse af mit tidligere indlæg om det ’umulige sadelmarked’ https://peek.ridersnotebook.dk/sadler-det-umulige-marked/ kan jeg sige, at jeg nu og fremadrettet vælger at have tillid til Kongeå Sadelmager og at stole på deres vurderinger. Jytte og Steen, som har firmaet, er venlige mennesker, som virker passionerede for deres fag, ærlige og reelle.

 

 

Nu skal jeg “bare” vente 7-8 uger på, at den nye sadel er klar og bliver leveret. Jeg glæder mig meget og er sikker på, jeg bliver glad for mit valg!

Renette, 14 år og Helle, 35 år. Vi har været partnere de seneste 6 år. Mit fokus er, at vi trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressuren, som vi overhovedet kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *