Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo

Ny sadel – take 3

Endelig kom dagen, hvor Renettes nye sadel blev leveret! Jubiii! Det har været længe undervejs, og vores ’sadelprojekt’ er nærmest blevet til en hel serie her på bloggen. Således kommer i dag fjerde indlæg fra mig i serien om sadler.

 

Sadler – det umulige marked

Det hele startede tilbage i august, hvor jeg havde en ’ny’ sadelmager til at tjekke Renettes sadel. Alt hvad den ’nye’ sadelmager sagde, var helt modsat af, hvad hidtidige sadelmagere havde fortalt mig. Blandt andet havde jeg af en tidligere sadelmager fået at vide, at Renette ikke kan bære en større sadel end den 16,5”, jeg havde dengang, og af den grund red jeg videre i en sadel, som egentlig var for lille til mig, hvilket betød, at min tyngdepunkt i sadlen ikke var korrekt. Besøget af sadelmageren i august afstedkom dette ’Fru Olsen-indlæg’ d. 12. august: Sadler – det umulige marked.


Ny sadel – take 1 – overvejelser

Jeg valgte derefter, at Renette skulle have en ny sadel, som både passer hende, og som passer mig, så mit tyngdepunkt i sadlen blev korrekt. Jeg havde i september en sadelprøvning ved min ’nye’ sadelmager – Kongeå Sadelmager. Derudover havde jeg kig på en (knap) brugt Prestige XD2-sadel. Jeg fik det naglet ned til et valg mellem Kongeås eget sadelmærke KS, model Synergy og Prestige-sadel, og jeg lavede en plus og minus-liste. Listen kan læses i mit indlæg fra d. 15. september: Ny sadel – take 1.


Ny sadel – take 2 – beslutningen

Det tog mig en uges tid at komme frem til mit endelige valg, som blev Kongeå Sadelmagers KS Synergy-model. Det skrev jeg dette indlæg om d. 21. september: Ny sadel – take 2.

 


Ny sadel – take 3 – leveret sadel

I dag fik jeg så leveret den længe ventede nye sadel – KS Synergy. Egentlig havde jeg fået besked om leveringstidspunkt d. 21. november, og godtroende som jeg var, solgte jeg min gamle sadel to dage forinden. Det viste sig dog, at den nye sadel afventede produktionen i England, og at den endnu ikke var sendt til Danmark. Kongeå Sadelmager kunne dog heldigvis levere en ’låne-sadel’, som jeg kunne bruge i mellemtiden. Den var med til stævnet i weekenden, og den har passet Renette fint og har heldigvis været fin at ride i, selvom det er en model, jeg fravalgte ved sadelprøvningen.

 

Den nye sadel er spritny og har aldrig ligget på en hest før i dag. Den har ‘mono-flapper’, der giver en tættere kontakt og føling med hesten. Den har dybt sæde og høj bagsvidsel, så man kommer godt ned i sadlen og tæt på hestens ryg. Derudover er den flot i sit design, synes jeg.

Kongeå Sadelmager har ramt plet ud fra de mål, de har taget tidligere, så den nye sadel faldt perfekt på plads, da vi lagde den på ryggen af hende i dag. Kongeå Sadelmager blev for at se Renette og mig ride i den nye sadel for at sikre, at den også passer ‘in action’ i forhold til både Renettes bevægelighed og min opstilling i den nye sadel. Renette virkede super tilpas med sadlen og i øvrigt glad for at skulle arbejde igen efter to fridage ovenpå stævneweekenden i Aalborg. Hun spadserede frejdigt og frisk afsted med ørerne fremme og var helt med på at gå til dressur. Jeg følte mig også rigtig godt tilpas med sadlen. Den er blød i sædet og for sædebenene, og så er den ’bouncy’ på den gode måde – jeg føler virkelig, jeg ’bouncer’ med Renettes (hvis jeg selv skal sige det) lækre bevægelser. Jeg kan komme helt ned i sadlen nu og dermed mærke Renettes bevægelser meget bedre end i min gamle sadel. Knæstøtter og bagsvidsel ’kapsler’ mig perfekt ind, så jeg sidder korrekt hele tiden – jeg kunne for eksempel ikke rigtig vride mig i sadlen i changementerne, hvilket jo er en dårlig vane, som jeg skal af med. Jeg kunne også mærke en stor forskel på, hvor tydeligt og præcist jeg kan sætte mine halve parader i gennem, fordi jeg nu har den rette støtte og tyngdepunkt i sadlen – sadlen hjælper til, at jeg kan sætte mig tungt og blive siddende tungt i sadlen, selvom jeg samtidig bruger schenklerne. Jeg skal vænne mig til, at mine schenkler er placeret lidt anderledes nu end i min tidligere sadel, men det ser jeg som en positiv faktor for ridningen. Jeg er ovenud tilfreds med den nye sadel og gør mig store forhåbninger om, at den kan gøre en meget positiv forskel i Renettes og min fremadrettede udvikling sammen.


Ny sadel – take 4 – opfølgning

Der kommer nok et ‘take 4’ om nogle måneder, når den er ‘redet til’ med en opfølgning på, om sadlen fortsat føles som den rette for både Renette og mig, og om den har kunnet indfri mine forventninger om at gøre en positiv forskel for ridningen 🤞😄

Renette, 14 år og Helle, 35 år. Vi har været partnere de seneste 6 år. Mit fokus er, at vi trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressuren, som vi overhovedet kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *