fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2019,  Spring

Påvirkes heste af vores følelser?

Der er sikkert flere artikler der er blevet skrevet, og studier udført for at få svar på om hvorvidt hesten kan mærke vores følelser.

Jeg er meget overbevist om at det kan min hest rigtig godt. Heste er meget sensitive. Det er min hest i hvert fald. Jeg har gennem de 4 år, hvor jeg har haft min skønne dreng haft personlige nedture og det kunne tydeligt ses mens jeg red.

Hvad sker der så?

Når jeg har haft en dårlig dag/periode så kan jeg slet ikke finde ud af at bruge de hjælpere som min underviser har vist mig. Jeg bliver lettere irriteret og har ingen overskud, hvis Kasus ikke lige forstod mit signal til hvad nu end det kan være. Kasus bliver også helt vildt spændt, når jeg ikke er afslappet. Det viser hvor meget vores følelse i kroppen går lige gennem sadlen og ned i ryggen på dem. Jeg har også tendens til at blive lidt hård. Det er ikke godt for en hest som er sensitiv. Kasus er også en meget stærk hest og hænger tit i mig.

 

Hvordan får man det vendt?

Der er mange som benytter sig af mentaltræning, for at lære sig selv at lægge sine følelser og andre tanker langt væk og fokusere 100% på hesten. Jeg indrømmer, jeg træner ikke mentalt. Jeg er vildt dårlig til at bygge en mur omkring min hest og jeg, som ikke kan nedbrydes under ridning. Jeg tager tit den dårlige dag med på ryggen. Hvad gør jeg så? Egentlig har jeg ikke en svar på det endnu. Det hjælper mig at sætte mig ned og snakke om det med min mor. Få talt om mine følelser og om hvad der ikke lige fungerede mens jeg red. Det plejer at hjælpe meget godt og næste dag er jeg ikke lige så hård eller strid hvis en øvelse ikke lykkedes.

Husk at trække vejret!

Det har jeg hørt rigtig mange gange, og det har du sikker også. Hvis man er så meget i kontrol og husker at trække vejret så er man kommet meget lang. Hvis noget bliver svært så glemmer man at trække vejret. Ved at få trukket vejret, gør at man beroliger kroppen og giver ilt til blodet. Jeg bliver mere afslappet og mindre spændt i kroppen, ved at jeg lige stopper op og lader mig tage dybe indåndinger for så at ride videre. Især hvis at både hesten og jeg er meget spændt og stiv. Så får jeg løsnet et eller andet i mig og det kan straks mærkes på Kasus, netop fordi jeg bliver mere afslappet.

Husk de gode rideture

Jeg tager mig selv tit i at fokusere på de negative ved en ridetur. Det er så vigtigt at fokusere på de positive. Det kan bare være en lille ting under hele rideturen som var positiv. Hold fast ved det og kassere det negative. For det negative har det med at fylde mere end det positive. For at gøre det, er det en god ide at føre ridedagbog. Jeg har prøvet at holde den igang, men er ærlig talt ikke god til det. Det må jeg selv gøre noget mere af. Så husker man også det bedre både det positive, det negative og hvordan man kan forbedre sig ved at skrive det ned lige efter en endt ridetur. Det er dog ikke altid lige man har tid til at skrive ting ned, men det er virkelig en god ide. Jeg må selv gøre det noget oftere.

Så god vind fremover med ridningen 😀 Og husk at trække vejret!

fb-share-icon

Jeg hedder Laura og er 23 år gammel. Jeg læser til bioanalytiker og jeg har en hest. Han hedder Klintegårdens Kasus og han er 10 år gammel vallak. Vi rider dressur og spring, dog mest spring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *