Blue Hors,  Catago Equestrian,  ECCO,  Pavo,  Spring

Praktik – hvad har jeg taget til mig?

2 uger i praktik

Det er ved at være lidt tid siden at i har hørt fra mig. Grunden til det er at jeg er i praktik i forbindelse med min uddannelse. Jeg har indtil videre været 2 uger på Rigshospitalet. Det har været meget spændende, til tider hektisk og meget godt. Jeg føler at jeg har vokset meget på de 2 uger i praktik, selvom at man som 1 semester studerende ikke må så meget endnu, så har jeg lavet overraskende meget.

Blodprøver

Jeg blev kastet ud i at tage blodprøve allerede på dag 2 i praktikken. Det var på en medstuderende. Det var meget grænseoverskridende. Da jeg havde gjort det var det ikke så slemt. Dog gik der 6 dage før, jeg fik taget blodprøver på patienter. Jeg har kigget og betjent forskellige maskiner, der kan analysere blodprøverne.

De ansatte har været meget søde og tog godt imod mig og de gav sig tid, hvis jeg havde spørgsmål til det de laver. Jeg følte mig meget hjemme og kan se mig selv arbejde der. Det har også været meget rart at komme ud i praktik og teste sig selv af. Det at komme væk fra de tunge bøger og opgaver har været befriende. Men er der noget fra praktikken som jeg kan bruge til min ridning?

Hvad kan jeg tage til mig?

Jeg har lært mange ting om mig selv i de 2 uger der er gået. En af de ting er at man skal teste sine grænser, for at finde ud af at det er ikke så slemt. Det husker jeg tydeligt at jeg har været ude for en lignende situation, hvor jeg skulle gøre noget jeg aldrig har gjort før. Der sprang jeg 140 på min dejligste Kasus. Det havde jeg ikke gjort før. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi drømt om at jeg kunne gøre det.

En anden ting som jeg har taget til mig er at være rolig. det er meget vigtigt at bevare roen, når det kan blive lidt hektisk. Det kan jeg godt se på mig selv at jeg til tider kan være dårlig til at bevare roen, når Kasus ikke lige gør hvad jeg gerne vil have ham til at gøre. I kan læse mere om det her Påvirkes heste af vores følelser?

Jeg kan tydelig se og mærke på os (Kasus og jeg) at jeg er blevet bedre til ikke at blive sur ud af ingenting, og reagere forkert på de ting min hest ikke lige forstår han skal. Jeg kan meget vel sige, at det går den rigtige vej i dressuren, så længe at jeg husker at give ham tid til at forstå tingene, og have overskud når Kasus laver andre ting end hvad han skal.

Dagens træning

I dag skal Kasus og jeg springe sammen med de andre fra stalden. Vi er meget gode til at lave ting sammen og ride sammen, om det er at springe sammen eller ride ture sammen. Så vil jeg også kigge på om der er nogle springstævner vi kan starte i næste måned. Man får lyst til at starte efter den fantastiske comeback på stævnepladsen. I kan læse om det her  Comeback – superhest

Jeg hedder Laura og er 22 år gammel. Jeg studerer bioanalytiker og jeg har en hest. Han hedder Klintegårdens Kasus og han er 9 år gammel vallak. Vi rider dressur, spring og military, dog mest spring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *