fbpx
Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020,  Spring

Røven i sadlen og lange patter….

Undskyld mit sprog…….

 

Beklager det grimme sprog i overskriften men nogen gange skal en skovl bare kaldes for en skovl!

Skimle og jeg er kommet godt i gang igen, efter et par måneder med bekymringer og noget der drillede. Vi har stadig ikke fundet præcist frem til hvad der har været galt, men jeg har en fornemmelse af at der har været flere ting.

Det hele startede jo med mistanke om mavesår og det var det heldigvis ikke. Tænderne fejler heller ikke noget. Kiropraktoren fandt lidt låsninger og beskrev Skimle som værende lidt sart og kraftigt reagerende. Sammen med de smerter jeg har haft i mine skuldre, mistænker jeg derfor at de låsninger Skimle har haft, er blevet forstærket af mine smerter og begrænsede bevægelighed. Hesten er følsom og han er åbenbart meget påvirkelig på mine problemer. Det må jeg arbejde på og huske at mine dårlige dage kun gør hesten skidt.

 

Det skal trænes væk

 

Frisuren skal være i orden når man skal gå til ridning

I samarbejde med mine to trænere, er vi gået i gang med at træne de stramme muskler igen. Venstre galop er stadig svært men det bliver bedre og bedre for hver dag vi rider.

Jeg rider undervisning 3 dage om ugen og laver en masse strækøvelser med Skimle, efter hver ridetur.

Begge mine trænere er enige om jeg skal få “røven i sadlen” og komme i sving igen 😂 det skal trænes væk og det nytter ikke noget at sætte en anden rytter på ryggen af hesten. Det er ligeså meget mig selv, der skal trænes op igen. At have en hest der ikke fungere, er til at få lange patter af, mener Dennis og det er jeg helt enig med ham i. Jeg måtte dog tørt konstatere at jeg jo ikke længere kan få lange patter 😂 de sidder hvor de gør, og flytter ikke bare lige sådan på sig…. Der må jo være nogen fordele ved at have været igennem sådan en sygdom som kræft!

 

 

Gulerodsøvelser

 

De strækøvelser som jeg laver med Skimle er de meget velkendte gulerodsøvelser. Han er vildt god til det og begynder selv at strække halsen, når han fornemmer at det er tid. Malibu blev alt for fokuseret på gulerødderne og det endte altid med at han fik bidt mig i fingrene, men Skimle kan godt styre sig.

Ridbedretv.dk findes der en hel serie af Charlotte Bech, som forklare rigtig godt hvad man bruger de forskellige øvelser til og hvordan man udfører dem. Det kan godt anbefales at se dem igennem og blive inspireret.

 

Hej alle. Jeg hedder Maria, er 38 år og bor i Odense. Jeg arbejder som konditor hos Odense marcipan og har den skønneste 5 års vallak - Rocashino S.B. I daglige tale hedder han blot Skimle Bimle. Han er efter Volstrups Cash og har Rockland som morfar. Min tidligere hest - Sir. Malibu red jeg lidt CNC100 (military) på og Skimle skulle gerne komme op og gå de lidt større military klasser, når vi er klar til det

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *