fbpx
Catago Equestrian,  PEEK 2019

Så skal der bades!!!

I følge mig selv har jeg altid været en kylling angående bundforhold, ridning i naturen, jorde afsted. Eller rettere sagt, jeg er altid meget påpasselig med at hestene ikke skal gøre noget som kan give dem skader. Dog er jeg også af den holdning, at det skal være sjovt at være hest. Så vi er ofte afsted på ture med hestene. Dog er det mest i skridt og kontrolleret trav/galop, og hvis bunden er god og helt stabil så også lidt hurtigere galop, men aldrig jorde ! 😅 (Det tør jeg næsten ikke, dog sker det en gang i mellem)

Tøserne i stalden synes ellers jeg er lidt tosset/vild, at tage på tur med 😆

Hestene skal holdes glade

Nu er jeg så heldig at have både bil og trailer til rådighed, og ikke mindst have en kæmpe plantage tæt på. Dog har jeg aldrig rigtig kunne finde alle de helt gode stier ude i skoven. Ikke før nu 😏.

Frederikshåb plantage er det smukkeste sted at ride ! Bare på de sidste 14 dage har jeg nok været afsted omkring 5 gange. Selvom jeg er en kylling er jeg blevet en rigtig vandhund på hesteryg.

De vandforskrækkede heste 🐣💦

Begge mine drenge er ikke så vilde med den kære vandgrav 💦. Især ikke Belondo han hader vand ! Så meget at han er stukket af på Rømø strand, da han indså, at der var vand… Nu har jeg kendt ham i 6 år, og vi er et godt makkerpar. Vi har kæmpet og kæmpet, og prøvet jeg ved ikke hvad. Vi er nået så langt at man godt kan springe over en vandgrav til træning, og en plastik vand til stævner 💦, dog overhovedet ikke den store vandgrav til stævner ❌. Han kan også godt gå med ud i havet, hvis der er andre heste med. Dog ikke selv. Han går i baglås, og skrider. Jeg har prøvet alverdens, og det er blevet meget bedre end tidligere, men når Belondo siger nej, så er det et meget meget stort nej❌ !  Som i at det sker bare ikke.

Catago hjælper lige til

Som den kylling jeg er, kan jeg godt lide at bruge Catago’s Fir-tech produkter. Jeg er især blevet vild med de her staldgamacher. Da jeg lige så dem, synes jeg de så store og klodsede ud. Men bare efter første gang jeg brugte dem er jeg helt solgt. De sidder så godt, er nemme at få på, også sidder de der bare. Ikke noget med at de falder af om natten, eller sidder dårligt inden man er noget frem med trailer. De er geniale. Jeg bruger dem næsten altid til transport med Bello. Jeg bruger dem, for at give hans ben en ekstra chance for at restituere bedre, og dermed mindske chance for en mulig skade, eller ekstra slid på hans ben.

Udover at jeg bruger fir-tech staldgamacherne, så er jeg også lige begyndt at bruge den her hale beskytter. Da Belondo er begyndt at slide på sin hale når vi kører i trailer. Jeg har været en tand for doven, men at få den i brug, så hans hale har nogle bare pletter. Jeg har aldrig brugt en hale beskytter før, men hold nu op den er nem at bruge. Den sidder der bare, og er i et lækkert materiale 🥰

Flyver ud i vandet

Jeg har reddet i Frederikshåb mange gange i mit liv, men i år er der bare vand overalt.

I år har det så også regnet en hel masse, og Belondo fandt ud af, at han ikke behøvede at komme ind, hvis han stod ude i søen på folden. Jeg var helt chokeret da jeg red en tur med min veninde, og Belondo faktisk var den modige, og bare gik ud i vandet ! 😍.

Afsted med stalden

Jeg fik arrangeret en tur til Frederikshåb med stalden. En af de andre har selv reddet mange jagter, og kendte området. Jeg havde nævnt at vi gerne ville ud og dyppe hovene lidt i vandet. Dette tog hun yderst seriøst💦. Ergo vi red lige igennem en sø!.

I ved sådan vand helt op til maven på hestene. Belondo var iskold, og var en stjerne. Aldrig i mit liv har jeg haft det så sjovt. Den følelse af at prøve noget nyt med sin bedste ven, og samtidig ikke helt vide hvad der sker. Belondo var mega sej, og gik bare lige igennem vandet, men jeg skraldgrinede sammen med alle de andre.

Så skal der bades

Et par dage efter turen, red jeg afsted igen sammen med en veninde, nu kendte jeg området, og vidste at der var fast grund tværs igennem søen. Normalt ville jeg aldrig nogensinde begive mig ud i sådan en oplevelse. For TVÆRS! igennem en SØ? Crazy right?

Belondo og Lansing var monster seje, og gik bare i.

Det her er bare et klip af noget af det helt lave vand, der er bare så smukt der ude !! Dog tør jeg ikke helt at filme i det dybe vand. Tænk nu hvis jeg tabte min mobil 😆

Favour og Basic skulle også med.

Udover mine egne to drenge, rider jeg også Favour, og pt også Basic. Så vi skulle da afsted på en tur. Jeg havde lokket mine veninder med på mine heste, også tog jeg Favour og Basic fik hendes ejer. Vi red afsted, og mine drenge legede rigtig vallakker, også var det hele lidt farligt 🤪. Vi kom i vandet og hestene var super seje. Favour er en stor hest på knap 180cm. Hun er den sødeste hest, men man ved heller aldrig helt hvor hun er. Vi førte an, og hun var så sej, men igennem den sidste del af vandet, begyndte hun at tage hovedet ned og snuse i vandet 🙃

Årets tip!

Ergo jeg havde godt fået det af vide før, nogle heste vil gerne rulle sig i vandet, så er det forbudt at snuse og tage hovedet ned i vandet for hestene. Hvis altså man ønsker at forblive tør som rytter. Den del havde jeg lige glemt 😳. Eller jeg tænkte ikke lige så langt før at Favours forben var knækket sammen. Jeg gik i panik, og jeg kan godt love jer for at Favour fik nogle pony spark, og et spektakel på ryggen, som råbte og skreg. Heldigvis blev Favour chokeret, og efter hun havde kastet sig lidt rundt i vandet, og jeg havde forstuet min lillefinger, var der ro på os igen, og jeg nåede ikke at komme helt ned i vandet 😲💦. Så guys husk det !! Hold hovedet oppe på hestene når i bader med dem !

Afsted på tur

Dog skal vi afsted igen. Allerde i morgen rider mig og min søster afsted igen. Denne gang snupper jeg en af mine egne heste. For der er simpelhen så smukt der ude, og det er lidt sjovt at ride igennem vandet med hestene, og ikke mindst en rigtig god træning for dem. Deres hoveder bliver stimuleret, og deres kroppen bliver brugt på en ny måde.

Hvad laver i med jeres heste for tiden?

ergo tag en tur ud i Frederikshåb Plantage. Der er så smukt.

Du skroller igennem de sociale medier, og vupti så er du endt her. Min store drøm er at komme ud og starte S i springning. Dog er jeg allerede trådt ind i de voksnes rækker i og med at jeg er fyldt de 19. Så jeg er i fuld gang med at blive en kylling. I er velkommen til at følge med på vejen til S, for når jeg har sat mig op til en ting, så skal det ske!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *