fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

Skimle, Malibu og Maria

Vi starter ligeså langsomt

Mit første indlæg, gav kun en kort præsentation af mine heste og jeg. Det vil jeg uddybe lidt mere i dette andet indlæg. Der er mange ting at fortælle men vi starter med hestene. Selvom jeg ikke længere ejer Malibu, har han en stor plads i mit hjerte og derfor vil jeg også gerne fortælle jer lidt om ham. Vi starter dog med Skimle

Skimle

Skimle, som jo egentlig hedder Rocashino S.B, er min nuværende hest. Han er 5 år gammel og jeg har haft ham siden marts måned i år, så vi har ikke kendt hinanden ret længe. Han er efter Volstrups Cash og har Rockland som morfar. Volstrups Cash har stor succes på de store springbaner i øjeblikket, med Martin Knudsen i sadelen. Sikke et makkerpar de to er. De vinder nærmest alt hvad de deltager i, i øjeblikket. Jeg kender ikke Martin, men følger med på hans Instagram og det er skønt at se hvor godt han passer på sine heste. Rockland er en god gammel stjerne, på 22 år og så vidt jeg ved, går han ikke stævner længere. Han han intet mindre end 105 placeringer til springstævner, gennem tiden!

Skimle tager gerne en eftermiddagslur i boksen

Skimle havde været redet i knapt et år da jeg købte ham, og havde aldrig gået et stævne. Det var faktisk meget begrænset hvad han havde prøvet. Fx havde han aldrig gået til ridning på en udendørs bane, så det prøvede jeg af, den første gang jeg sad på ham. Han havde gået lidt skovture og aldrig været bange for noget, hvilket viste sig næsten også at være sandt. Jeg havde fået mine første 3 omgange kemo da jeg fik ham med hjem, og kræfterne var så småt begyndt at svigte, så det var alt afgørende at jeg følte mig tryg ved ham. Han var en stjerne og passede virkelig godt på mig, det første stykke tid. Jeg havde både min dressur og spring træner med på sidelinien, da jeg kiggede hest og de var begge enige om at Skimle var en god hest til mig.

Skimle har det mest fantastiske sind og er bare så sød og kærlig. Han elsker at blive striglet og nusset om, går pænt med til og fra folden  og tager gerne en lur om eftermiddagen i boksen inden ridning. Han har ikke altid været glad for at få sadlen løftet op på ryggen og ej heller, at rytteren kravler op på en skammel for at stige op, men med en masse god træning, er han nu helt tryg ved det hele. Han har også lært at gå pænt op og ned af traileren, så jeg selv kan læsse ham, når vi skal på tur. En gang om ugen kører vi gerne i skoven eller på terrænbanen og træner, så det er vigtigt at han let kan læsses.

Malibu

Malibu 7 år. Altid meget glad for sin fold og sine foldbuddies

Sir. Malibu er hesten jeg havde før Skimle. Malibu er efter Quinton og har Arcus som morfrar  Malibu havde jeg i 3 år og vi har oplevet enormt meget sammen. Jeg startede med at have Malibu til låns, men efter et år fik jeg lov at købe ham. Han var 7, det år jeg fik ham til låns og han havde ikke prøvet det helt store. Han kunne springe en lille bane men havde ikke været redet i 3 mdr, så vi skulle starte lidt forfra. Det blev ret festligt, da han først kom lidt i form…. Efter et par måneder med træning hjemme, tog vi fat på military træningen.

Min veninde Sara, red på daværende tidspunkt på u21 landsholdet og hun var sød til at hjælpe mig med træning, gode råd og stævner, så vi kunne komme godt fra start. Jeg havde aldrig redet military før og det krævede lidt god hjælp, at finde rundt i træning, stævner og ikke mindst udstyr.

Malibu var med til at indfri en af mine helt store ridedrømme – at ride et stort stævne på Vilhelmsborg.I juni 2019 var vi så heldige at Nordisk mesterskab blev afholdt på Vilhelmsborg og vi knoklede for at at blive klar til det. Vi gennemførte en CNC100 (med alt for mange straf….!) og det var helt fantastik. Tror jeg laver et indlæg på et senere tidspunkt om lige præcis dette stævne, for det var noget ganske særligt. Malibu blev solgt i januar til sødeste Suzan, som starter jagter på ham. De er så gode sammen og jeg var på intet tidspunkt i tvivl om at Malibu ville få det som blommen i et æg, hos Suzan.

 

Og så en lille smule om mig selv

Jeg er 38 år, bor i Odense og arbejder hos Odense marcipan som konditor.

Jeg har redet siden jeg var barn, men kun på hyggeplan indtil jeg fik Malibu i 2016.

Jeg blev ramt at brystkræft i februar i år og har været igennem et hårdt halvt år med kemobehandling og operationer men er nu rask og forsøger at finde tilbage til hverdagen, med job og hest.

 

Tak fordi du læser med

At skrive sådan en blog er bestemt ikke nemt, men mon ikke det bliver nemmere og nemmere for hver gang? Jeg vil i hvert fald gøre mig umage

Hej alle. Jeg hedder Maria, er 38 år og bor i Odense. Jeg arbejder som konditor hos Odense marcipan og har den skønneste 5 års vallak - Rocashino S.B. I daglige tale hedder han blot Skimle Bimle. Han er efter Volstrups Cash og har Rockland som morfar. Min tidligere hest - Sir. Malibu red jeg lidt CNC100 (military) på og Skimle skulle gerne komme op og gå de lidt større military klasser, når vi er klar til det

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *