Sylvfin ved et blå spring
Blue Hors,  Catago Equestrian,  ECCO,  Pavo,  Spring

Springtræning

Springtræning med Agent og Sylvfin.

Agent er ved at have fundet ud af hvad det er han skal! For nogle ungheste kan det tage lang tid at lære. Først og fremmest har de jo lært at man ikke skal rende under/igennem hegnet. Nu vil vi lige pludselig have han skal over? Ja, men altså kun springene.

Agent’s 4. springtræning

Nu har vi prøvet at springe med Agent 4 gange. Det eneste han har prøvet, før han kom her, der har med spring at gøre. Er at gå over en bom.

vi startede ud med at ride over nogle bomme. Så vi lige kunne se hvordan han reagerede. Efter det har vi sat lidt mere højde på, hvilket han klare super godt. Anden gang vi sprang, satte vi en lille plade ind under. Her sagde Agent fra og havde ikke lyst til at springe den.

Vi kæmpede lidt med at få ham over. Så da Agent var kommer over den 2-3 gange, valgte vi at det var nok for den dag. Efter det har vi næsten kun springet bomme. Det lyder ikke af meget, men han kom faktisk op og sprang 60cm. Vi øver også med afsætnings bomme. For at gøre det lidt lettere og jeg synes det fungere så godt.

Agent er også blevet løs sprunget her hjemme. Her gik han også rigtig godt og sprang fint. Vi prøvede at sætte en bølge ind under. Han kiggede en lille smule første gang men sprang eller godt.

Sylvfin’s springtræningSylvfin bagved en okser

Jeg har haft problemer med at Sylvfin skyder skulder. Men det har vi fået rettet rigtig meget op på. Fx har vi sat 2 spring skrå op inde på midten. Så kan man ride i et 8-tal over dem og få ham bøjet rigtig rundt i hjørnerne. Eller et spring på langsiden og en skråt igennem. Hvor jeg har tænkt meget på hans bøjning rundt i hjørnet.

Det er noget tid siden jeg sprang sidst, fordi jeg havde meget fokus på vores først LA2 i dressur. Så jeg synes han klarede det rigtig godt. Han skød slet ikke skulder og lignede en der var glad for at springe igen. En rigtig god springtræning, som man ikke kan sætte en finger på.

Jeg prøver og lave en masse forskellige spring. I stedet for at man kun springer lodretter og okser. Jeg har før lavet en ‘vifte’, som vist på første billede. Jeg har også forsøgt mig med et kryds spring. Hvor man kan se krydset oppe fra og så er der flere bomme over hinanden. Altså et krydsspring der ‘ligger ned’, men er sat op. Vi springer også dobbelt spring og 3 kombinationer, samt trippelbar. Man kan mærke når han skal springe, et lidt mærkeligt spring. Så gør han altid hans bedste.

Vi ses i næste indlæg!

,

Hej Mit navn er Rikke. Jeg har en 4års vallak som skal til og igang med ridning, en 2års hingst som jeg er ved at vinde tilliden til og gøre klar til tilridning om et par år, en 8års vallak som jeg selv har tilredet, vi har haft debut i 90cm spring og LA2 dressur. En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan. En glad hest er en god hest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *