fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020,  Spring

Stævne opdatering #1 (Spring)

Så har Sylvfin været med til spring stævne. Dem som har fulgt med på Instagram, ved måske at jeg har haft et meget uheldigt styrt med Sylvfin tidliger på året. Her fik vi et styrt hvor vi kom ned at ligge begge to. Sylvfin landede oven på min ankel, så den blev mast under ham. Sylvfin var heldigvis hurtigt på benene igen og travede væk uden at halte. Vi holdte øje med ham de næste par dage for at være sikker på han ikke havde slået sig, men der var intet at se Heldigvis! Så vores mål med de næste mange stævner er at få nogle gode ture. Alt efter hvordan Sylvfin føles på opvarmningen, så rider vi efter det inde på banen.

Fx. står han lidt imod, så går vi bare efter en god tur rundt. Har han lidt mere energi og selvdrift, kan vi godt gå efter en god og hurtig omspringning.

Opvarmning

Spring opvarmnings banen var meget dyb og tung, så vi valgte at skridte, trave og galoppere igang over på dressur banen lige ved siden af. Da den var knap så dyb og tung som den anden. Derefter begav vi os over på springopvarmningen, så vi kunne få nogle spring inden vi gik bane. Selvom at opvarmnings banen var dyb og tung, så sprang han SÅ godt.

Første klasse

Første klasse var en B3, så hvis vi skulle have chancen for at ride omspringningen skulle vi være fejlfrie. Sylvfin havde et rigtig godt tempo og var flyvende over alle spring i hovedrunden. Da han var fejlfri, kunne jeg godt mærke at vi godt kunne give den gas i omspring. Vi får startet i et rigtig godt tempo og springene passer rigtig godt lige ind til sidste spring. Vi kom en smule for tæt rundt i vendingen, så den passede ikke helt. Men Sylvfin var en kammerat og sprang den fejlfrit! Stjerne hest!

Det resulterede i hurtigste tid og en 1. plads!

Anden klasse

Det var en metode B7. Her kunne vi ride videre til omspringning selvom vi havde fx 8 fejl. Hovedrunden gik rigtig godt, her havde han også et rigtig fint tempo rundt. Dog havde vi et lidt træls spring på nr. 2. Han fik øje på noget over på opvarmningen/marken og faldte i trav. Men Sylvfin redder dagen og springer fejlfrit alligevel. Omspringningen startede efter sprin nr. 7. Han havde også en rigtig god omspringning. Dejligt tempo og sprang godt. Efter spring nr. 8 landede han i forkert galop og vi havde lidt problemer med at få skiftet galoppen. Så vores vending var ikke så god rundt til spring nr. 9. Men da vi fik skiftet galop, sprang han den uden problemer også!

Den runde resulterede i en 2. plads!

 

Vi modtog et nyt springunderlag i ærespræmie

Mine tanker

I bund og grund et rigtig godt stævne og nogle rigtig gode ture. Det tager lidt tid for os at stole på hinanden igen efter styrtet. Men jeg syntes bestemt det går den rigtige vej med ham!

Når man kommer med en fjordhest og skal ride mod de langbenede heste, kommer der nogen gange nogle sjove/mærkelige kommentarer. Den bedste kommentar idag var denne: Der kom to mænd gående mod os, hvor den ene skubber til den anden med albuen og siger stille til ham “Se den har en hanekam”. Kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet!

 

Tak fordi i læste med!

Instagram

Håber i vil læse med næste gang!

 

Mine andre indlæg!

#1 Hej igen

#2 Vejen mod Dressur Championat

#3 Dressur Championat 2020 (Video)

#4 Stævne opdatering #1 (Spring)

#5 Ungheste i ridning

#6 Staldmiljøet er vigtigt for både hest og rytter

#7 Tillid mellem hest og rytter

#8 Så kom vi til undervisning igen! (Dressur undervisning)

#9 Det er bare lidt sjovere

#10 En helt almindelig hverdag

#11 Stævne opdatering #2 (Dressur debut)

#12 Uden mad og drikke, duer hesten ikke!

#13 Hov hov… ” ingen hov, ingen hest”

#14 Skån hestens ryg (Video)

#15 De sidste sjove point

#16 LB 1, 2, 3 GO!

#17 Det handler ikke altid om at vinde

#18 Det er aldrig hestens skyld

#19 Et uheld kommer sjældent alene

#20 Når “bare en hest” er hele ens verden

#21 Lad heste være heste

#22 Husker du skridten?

#23 Nej! Ikke det igen…

Hej mit navn er Rikke. Jeg er Fjordheste rytter og jeg er stolt af mine drenge! En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *