fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

Stævne opdatering #2 (Dressur debut)

I går tog vi Agent med til dressur stævne igen. Denne gang var det stævne over på i min Rideklub. Vi har kun 15min kørsel, så det var dejlig tæt på denne gang. Det er også ved at være et godt stykke tid siden jeg har været derovre sidst. Da da jeg ikke får undervisning derovre længere og dette var deres første stævne i år.

Afsted det går

Min mor plejer altid at tage med og køre, når vi skal til stævne. I går skulle hun være skriver i nogle dressur klasser og havde derfor ikke mulighed for at køre. Så min far kørte os derover i stedet for.

Under læsningen gik Agent halvvejs op stoppede op og bakkede ned igen. Derefter lod jeg ham lige stå lidt og snuse til trailer rampen, hvorefter han gik lige op! Han er ved at være rigtig god til at blive læsset.

Ankomst

vi kom over på rideskolen i god til, så Agent fik lidt foder inden vi skulle sadle op. Mens han spiste, tog jeg mit udstyr på. Derefter stod vi og hyggede lidt i traileren.

Vi fik sadlet ham op og begyndte at gå op imod opvarmningen, som var udendørs. De ville gerne have at vi var max. 7 ryttere i opvarmnings hallen. Vi kom i god tid op til opvarmningen, så vi gik lidt rundt med Agent, så han kunne se en masse inden vi skulle opvarme.

Opvarmning

I klassen inden min, var de kun 5 ryttere, så jeg valgte at gå ind i hallen og opvarme. Agent havde lidt travlt i starten og fik ikke brugt bagbenene ordentligt. Efter lidt tid slappede han af og jeg kunne komme ned omkring ham og få hans bagben aktiveret rigtigt. Jeg synes vi fik en rigtig god rytme i traven. Galoppen gik rigtig godt, dog skulle jeg lige være opmærksom på at han ikke “lagde sig ned” rundt i volterne. Dette var dog ikke noget problem, han gik rigtig fint ind på 12m volter og bøjede sig også rigtig fint.

Første klasse

Den første klasse vi skulle starte var en LB3 og jeg skulle starte først.

Hans indridning var rigtig fin og han gik pænt lige, han blev belønnet med et 7-tal. De næste to øvelser skule vi ride ind over midten og lave en 12m volte, både en til højre og en til venstre. Han var ikke for overbøjet og jeg synes han bøjede sig rigtig fint for mine schenkler, begge øvelser fik han 7,5. Paraderne øver vi os stadig på, han stod lidt uens og fik derfor 6.

Så kom vi til vores trav med øget skridt længde, Sidst vi var afsted havde vi lidt problemer med at få ham ud og vise dem. Men i går kom han bare SÅ godt ud i den og man kunne bare mærke hvordan han svævede over jorden. Her blev han belønnet med et 8-tal og hun skrev “Flot Øvelse”! Derefter kom der en middelskridt for længere tøjler, også en øvelse vi har øvet meget derhjemme til træning. Her fik han også et 8-tal og hun skrev “Dejlig skridt”!

Schenkelvigningerne klarede han også  godt og fik henholdsvis 7,5 og 7. Han galop program gik rigtig fint og fik 7 i dem alle. Vores 20m volte for gradvis forlængelse af tøjlerne i letridning, er også en øvelse vi øver os på. I går var dem knap så god som den kunne have været, men blev alligevel belønnet med 6,5. Vores afslutning var ogsp rigtig god og blev belønnet med 7,5.

Agent var også så god at han fik 8 i Lydighed! Jeg selv blev belønnet med 7,5 i Rytterens opstilling og indvirkning.

Dommerens kommentar: Dejlig hest med fine gangarter. Meget velredet, dog obs. på at han skal følge tøjlen frem og ned. Det bliver godt :).

Vi sluttede med 72,414% og vandt klassen!

Anden klasse (Debut)

Nu bliver det spændende!! Jeg valgte at prøve og melde til i vores første LA1!

Jeg har ikke en rigtig dressur bane med de rigtige mål. Så jeg har bare øvet den på papir, samt prøvet at ride den så godt jeg kunne ned på marken. Hold nu op jeg er stolt!

Indridningen var knap så god i denne klasse, i paraden træder han lidt ud med bagparten og kommer derfor til at stå skævt ad midten. Her kan dommeren kun give os 6,5 som var helt fair. Vores første middeltrav havde vi en lille takt fejl, samt han spændte lidt op mod slut og får derfor kun 6.

Grunden til jeg tror han spændte op, var fordi vi red ned mod portåbningen. Der sad en portåbner på den anden side af porten, hvor man kun lige kunne se toppen af hendes hoved. Lige idet vi er ud for hende, bevæger hun sig og kigger op fra sin mobil. I det at Agent tit går rigtig dybt i sine egner tanker, bliver han let “forskrækket” hvis der sker sådan noget. Tænker dog han bliver mere vant til det jo ældre han bliver!

Vores slange gang på 3 buer, synes jeg ikke blev helt så godt som den plejer. Men den flød fint nok og vi fik 7. Så kom vores anden middeltrav og hold nu op hvor var den god! Han kom virkelig fint ud og svævede virkelig over jorden! Han blev belønnet med et 8-tal! Derefter går han ind og stiller sig RIGTIG flot i en parade og laver en flot tilbagetrædning, igen belønnet med et 8-tal! Vi skulle tage cirka en hests længde tilbage, så jeg valgte at tage 6 skridt, hvilket vist var et perfekt valg!

Middelskridt med fin energi 7,5. Middelskridt for længere tøjler, støttede jeg vidst ikke nok på biddet 7,5. Venstre galop anspring, jeg synes han kom rigtig fint, kunne måske godt have ønsket lidt mere opadbakke, men han fik 7! Så skal vi have øvet os på vores middelgalop, dommeren ønsker mere rummelighed og hun savner mere forskel 6,5.

Vores volte tilbage med kontra galop, skal jeg være obs. på hans stilling 6,5. Så skulle vi changere galoppen gennem 4-6 travtrin, 7-tal og den flød godt! Vores arbejdsgalop skråt igennem med kontragalop fik vi også 7! Jeg synes også den var rigtig godt og han er ved at finde ud af at han ikke skal lave en øgning hver gang vi ridder skråt igennem. Samt 7 i vores overgang til trav.

Kan man slutte en debut i LA1 bedre af end med et 8-tal i udridningen? Nej selvfølgelig ikke! Agent gik ind og stilede sig rigtig flot og lige denne gang!

Dommerens kommentar: Pæn redet program med flere gode øvelser, nogle gange bliver han en lille smule stærk fortil og så skal vi være obs. på øvelse 16 (forlængelse af tøjler i letridning) :).

Vi sluttede med 69,074% og vandt en 2. plads! Pisse stolt af den lille gule mule! (og han var ikke ret langt fra 1. pladsen)

Turen går hjem eller næsten…

Efter jeg har redet går vi ned til traileren og sadler ham af. Vi læsser ham uden problemer og han gik lige op i traileren. Derefter får en han foder at spise og noget hø at gumle på. Da vi gik ned mod traileren lå jeg som nr 1. Derefter blev der ikke opdateret mere? Så jeg vidste ikke om vi kunne køre hjem eller om jeg skulle til præmie overrækkelse. Så min mor blev nede ved Agent, mens min far og jeg gik op mod ridehallen igen.

Da vi kom derop var sidste rytter lige blevet færdig og de var gået i gang med at opdatere de andre ryttere. Der var en der fik lidt højere procent end mig og vi blev derfor skubbet ned til 2. pladsen. Da sidste rytter havde fået hendes procenter, kunne jeg stolt gå til præmieoverrækkelse!

En tur til

Da vi var kommet hjem kom Agent ind i sin boks og stå og fik noget at spise. Vi gik ind og fik aftensmad og kørte derefter over på rideskolen igen, for at hjælpe med at sætte spring op til i dag.

 

Endnu en gang tak fordi i læste med, jeg håber i vil blive ved med at følge Agents dressur udvikling.

Håber vi ses i næste indlæg!

 

Gå gerne ind og tag et kig på min Instagram

Mine andre indlæg!

#1 Hej igen

#2 Vejen mod Dressur Championat

#3 Dressur Championat 2020 (Video)

#4 Stævne opdatering #1 (Spring)

#5 Ungheste i ridning

#6 Staldmiljøet er vigtigt for både hest og rytter

#7 Tillid mellem hest og rytter

#8 Så kom vi til undervisning igen! (Dressur undervisning)

#9 Det er bare lidt sjovere

#10 En helt almindelig hverdag

#11 Stævne opdatering #2 (Dressur debut)

#12 Uden mad og drikke, duer hesten ikke!

#13 Hov hov… ” ingen hov, ingen hest”

#14 Skån hestens ryg (Video)

#15 De sidste sjove point

#16 LB 1, 2, 3 GO!

#17 Det handler ikke altid om at vinde

#18 Det er aldrig hestens skyld

#19 Et uheld kommer sjældent alene

#20 Når “bare en hest” er hele ens verden

#21 Lad heste være heste

#22 Husker du skridten?

#23 Nej! Ikke det igen…

Hej mit navn er Rikke. Jeg er Fjordheste rytter og jeg er stolt af mine drenge! En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *