Blue Hors,  Catago Equestrian,  ECCO,  Pavo,  Spring

Stævnet hvor 5’øren endelig faldt (Video)

Kender i det, at i træner og træner, og bare har et klart mål til ridestævnerne, også følelsen når det endelig lykkedes?

I dag var vi endelig afsted til ridestævne igen. Denne gang red jeg på Favour (Video) og Basic. Favour skulle gå en LB* og en LA*, mens Basic bare skulle gå en LB*.

Ridestævner — Mål — Delmål

Hvad bruger i ridestævner til?

Personligt bruger jeg ridestævner som delmål, som bliver tilrettelagt ud fra hvilke problemer der er i grundridningen. Dermed er mine delmål aldrig et ønsket resultatet, men en ønsket fornemmelse, eller rettere sagt en ønske ridelighed.

Samt et decideret mål for mig er pt at skulle ud og ride en S*, der er lang vej endnu, men grundstenen er efterhånden ved at blive lagt. Der er nogle der efterhånden har fortalt mig mange gange at man skal turde at sige sine mål højt. Hvis man rent faktisk stræber efter at de skal blive til virkelighed. Derfor jo flere gange man siger det højt, jo tættere kommer man på sit mål mentalt.

Ikke helt den idelle optakt til ridestævnet.

Vi kender alle det der med at hverdagen går for stærkt. Vi vil gerne nå det hele, men tiden indhenter os. Jeg kom hjem fra en uges studietur med gymnasiet i Barcelona i fredags for en uge siden. Hende som ejer Favour skulle egentlig have holdt hende igang, men desværre fik hun hold i ryggen. Dermed blev Favour longeret en enkelt gang i de 6 dage jeg var væk. Stævnet var meldt, og vi havde lagt en plan. Lørdag-tirsdag skulle vi træne hestene hver dag. For Onsdag til fredag var jeg igen væk på en science camp jeg var optaget på med gymnasiet. Dermed fik vi ikke den bedste optakt.

Men vi fik lagt en god plan, og vi aftalte også, at jeg skulle starte på hendes hest, dog kommer der et indlæg om at skulle ride stævne på en fremmede hest på et andet tidspunkt 😉

 

Træningen der begynder at give pote.

Favour er virkelig en hest med meget kapacitet, og et kraftfuldt spring. Hun er også en af grundene til at jeg er begyndt at træne. Fordi jeg simpelhen ikke havde muskler nok til at skulle nogenlunde pænt på hende når hun sprang.

Jeg har efterhånden redet hende i over 1 halvt år cirka 3 gange i ugen. Hele vejen igennem har målet været at få hende til at være afslappet på biddet. Dermed lytte til min hånd uden at flygte hver gang jeg tager med 10 gram i tøjlen, samt ikke at chok springe. Til træningen vi lavede i tirsdags, var det første gang hun lyttede så pænt til mine signaler, jeg kunne være der på afstande uden at skulle bremse for fuld skrue. Den følelse når det hele bare giver pote er fantastisk. For resten af tiden trækker vi os selv i håret, og undre os over hvad det er vi gør forkert :O

Afsted til ridestævne

Favour var simpelhen en stjerne. Hun lyttede nærmest alt for godt, og ventede så pænt på mig. Så nu blev det pilottens ansvar at få det hele til at spille. Hvor det tidligere bare har handlet om at kunne ramme springene, og blive på. Kunne jeg lige pludselig arbejde med hendes balance, og bare holde galoppen og ikke mindst nyde turen.

 

I LB* der fik hun en enkelt bom, fordi jeg kom på en lidt stor afstand ud af hjørnet, og trykker hende frem så det passer. Men i sidste sekundt slipper Favour suget i hånden. Dermed misforstår vi hinanden, men hun er en stjerne som bare kravler hen over springet. (Meget flov rytter bagefter)

 

Så måtte jeg mande mig op til LA*. Det var kun Favour 3. LA og første indendørs. Hun havde ikke reddet LA siden i Billund tilbage i starten af Juni. Så vi måtte være skarpe.

Favour render ind, og styrer showet som en stjerne og rider en 0 nulrunde. Hesten var meget dygtig.

Hermed link til nogle af de tidligere indlæg:

Den værst tænkelige hjemkomst

Alkohol og ridning, hvordan fungerer det lige?

Min søster lånte Lansing til dressurstævne

Du skroller igennem de sociale medier, og vupti så er du endt her. Min store drøm er at komme ud og starte S i springning. Dog er jeg allerede trådt ind i de voksnes rækker i og med at jeg er fyldt de 18. Så jeg er i fuld gang med at blive en kylling. I er velkommen til at følge med på vejen til S, for når jeg har sat mig op til en ting, så skal det ske!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *