Pavo

Tålmodighed er et nøgleord

At have en sensitiv hest kan være svært engang imellem. Det gælder både træning fra jorden af, men bestemt også under ridning. Af de andre opslag jeg har lavet, kan i næsten konkludere, at mange af de oplevelser jeg har haft med Spot, har ikke just været gode. Det er bestemt også en stor del af vores træningsmetoder, og det er hvad jeg vil skrive om i dette indlæg.

Alene i byen?

Spot har altid kunne læsses alene i trailer og køre alene, indtil sommeren 2018, da han var ude for et uheld. Vi var på vej til træning, da han står i traileren. Han går desværre i panik, og sprænger træktorvet. Han vælger i al hast at springe ud af traileren og løbe ud til folden. Siden den dag, har vi ikke kørt med ham alene. Han vil simpelthen ikke gå derop uden der er en anden hest der. Det er derfor, at vi altid har Flower med som hjælp, hvis det nu skulle gå galt… Flower har været en enorm klippe for ham, som han har støttet sig meget op af. Flower er komplet nervefast og der kan falde en bombe ved siden af hende, uden hun rykker sig. På trods af det, er hun altså yngre end Spot. Spot har ikke altid været sådan et nervevrag, men da vi købte ham, havde han stået stille i lang tid, og bare været på fold, hvilket nok har gjort, at han har glemt de basis ting, såsom at køre alene, rides tur alene osv. det tager enormt lang tid og tanker for at finde ud af, hvordan jeg skåner ham mest. Jeg har stadig ikke fundet metoderne endnu, men det hjælper på det. Til foråret er planen, at vi skal forsøge med at køre alene med ham. Han kan jo sagtens, han skal bare have tid.

Springtræning igår.

Min mor, far, Flower, Spot og jeg kørte i et nærliggende ridehus igår. Vi skulle bare træne lidt spring. Havde ingen forventninger, da han reagerer forskelligt fra dag til dag. Igår var han dog stiv overfor alt, og det var SÅ nice! Vi sprang bare et par lodrette, og er i vild han fik en ny teknik! I kan se videoen nedenunder, og fortælle hvad i synes om hans teknik. Jeg har 6 ord… JEG ER VILD MED DEN HEST!

Jeg hedder Ida Skafte Bendsen og er 20 år. Jeg er bosat på Lolland med min mor, far og søster. Sammen har vi en masse dyr, da vi lever og ånder for at give dyr det bedste liv. Jeg har selv 2 heste, som henholdsvis hedder What A Spot og Flower. Jeg har en Instagram, hvor jeg opdaterer dagligt. (@ida_flower_spot), hvor jeg har 24.260 følgere. Jeg drømmer om, at starte en masse stævner i spring og dressur, men spring er dog min primære disciplin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *