fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Pavo,  PEEK 2019,  Spring

Der er sket alt for meget, nu skal i opdateres

Tiden flyver altså alt for meget afsted for tiden.

Jeg beklager meget de manglende blogindlæg, men der er simpelhen for meget fart på mit liv for tiden. Dog skal jeg bare igang igen. Alt det jeg oplever for tiden burde jeg have materiale nok til de næste mange år, men når der sker på meget hele tiden er det svært at få delt det hele. Så derfor får lige en update på frøken Tovgaards liv.

Pt. placeret i Troldkær, arbejder i en stald som Rytter/Groom, pendler alt for meget frem og tilbage mellem Vejle og Kolding.

Tiden flyver, og jeg får trænet ridning på fuld blus. Lansing og mig er på træningscamp for sommeren. Vi hygger maks, og lærer hinanden endnu bedre at kende. Det er super skønt kun at have en hest med her nede på jobbet. Lansing har altid været nummer to i rækken. Bello er jo mit hjertebarn, han har gjort så meget for mig igennem årene. Vi kender hinanden ud og ind. Derimod er er situationen med mig og Lansing ikke helt på samme niveau. Selvom mig prøver at give tid til begge heste, så er der altid en, som render med alt opmærksomheden.

Lansing tid

Dagene er lange i en stald, og der er hest for alle pengene må man sige. Alt i mit liv omhandler heste pt, og det er stort set det eneste jeg kan tale om 😆. Dog har jeg også en bunke venner, som bliver studenter i år, ergo jeg suser rundt til studentergilder i tide og utide. De er vidst ved at være lidt trætte af at hører om mit hesteliv hihi.

Målet for denne sommer er også at komme i form, og må sige det er et aktivt job, jeg rammer knap de 40.000 skridt hver dag. Dog må jeg være i en fornuftigt form. For jeg har ikke været øm ene eneste dag udover den første. Vi går rigtig mange skridt hver dag, så det må være alt fedtet, som smutter win win 😜.

Dog er det også fantastisk at kunne hygge med Lanse hele dagen. Det er mig og den anden staldpige, som passer hele stalden morgen, middag og aften. Derfor kan jeg hele tiden holde ud med ham, og lige give ham et kys på mulen. I starten synes Lansing dog livet var lidt stramt uden sine gode foldkammerater, men med et ekstra mys på mulen, så var vi buddies. Han er bare den smukkeste skimmel, og en rigtig charmetrold.

Vi skal top tunes

Til dagligt rider jeg undervisning ved Peter Rahbek, og har gjort det i mange år. Han lagde lige et pænt ord ind ved Lars, som er min chef for tiden, og vupti så havde jeg en sommerjob. Mig og Peter kender hinanden så godt efter hånden, derfor behøver han knap at sige hvad der skal rettes.

Ny træner

Dog er Peter lige blevet skiftet ud for et par uger endnu med Lars. Det er super fedt at få nye øjne på mig og Lansing, dog er det stadig de samme ting, som vi skal træne 😅. Dog har alle trænere forskellige fokuspunkter, og Lars vil have det hele, så for dælen den kære lille hest, som igang med de bagben. Lansing har altid været yderst sippet, med alt hvad der hedder flyt måsen. I stedet for at tage store skridt, så begynder han bare at spænde og få en stampende galop. Derfor har vi længe trænet på at få ham til og slappe af, også liste de store galopspring ind i ham. Det er næsten lykkedes. Dog falder han til tider tilbage, hvis det hele er lidt for meget.

Dressuren bliver optimeret

Nu har jeg fået en masse heste at træne på. De første par dage var strenge, jeg kunne simpelhen ikke forstå hvorfor alle hestene skulle være så stærke, også bare rende afsted. Når de alle var veltrænede superheste 🙃

Back to basic

Jeg gik i tænke boksen, og mindede mig selv om hvordan det egentlig er jeg gerne vil ride. Ergo jeg kom frem til at mine grundprincipper (En afslappet hest, som er lige, og følger tøjlen, som benene) skulle følges. Efter nogle dage, hvor jeg holdte fast i min grundridning, fik jeg endnu engang bekræftet at det jeg har lært er rigtigt. Det resulterede nemlig i de fedeste rideture.

Så skal der springes

Nu er jeg jo ikke afsted på en rideferie. Der skal trænes, og jeg skal blive en bedre rytter. Lars får dælme også sat mit igang. Lige pludselig fik jeg et opkald, om jeg lige ville gøre en hest klar til nogle kunder. “Øhm sure” jeg sadlede hesten op, Lars kom ned og spurgte “Nå hvem vil ride?”. Jeg lignede et spørgsmålstegn “Øhm det skal du vel?”

Hold hovedet koldt

Næ nej, det blev mig. Op på hesten, som jeg har tøffet lidt rundt på nogle gange, og afsted med mig. Der blev sat lidt spring op, og jeg kom på arbejde. Jeg fokuserede på min grundridning, og bare gøre mit bedste. Jeg havde aldrig sprunget på hesten før, men vi tøffede over nogle kryds, så en lodret, så lidt større, så lige et smut henover en oxe med vandgrav under, også lige lidt spring på knap 125-130cm.

Keep it simple

Jeg nailede det ✋🏻. Eller jeg missede ikke en afstand overhovedet. Jeg gav mig selv et skulder klap bagefter, for shit jeg var sej. Nærmest fremmede hest, også kunne jeg formå at styrer den ordentlig henover nogle lidt store spring. Ikke en eneste afstand blev fåcket op overhovedet.

Så skal der springes større

Her nede ved man aldrig helt hvad dagen byder på. I fredags skulle jeg lige lidt gymastik spring på en hest som har gået S. Dog blev en separat lodret, lige set op til knap 145-150cm cirka, også skulle jeg da bare lige tøffe henover. Øhm jo tak da 😅. Må sige shit en dejlig hest, og jeg må nu have reddet ganske fornuftigt siden Lars turde og placere bomme i den højde, når jeg var placeret på den hyp. Jeg formåede igen at holde hovedet koldt, og gøre mit bedste, men men. Jeg må indrømme jeg synes det var lige lidt højt, på en nærmest fremmede hest. Fed oplevelse.

Musse hesten skinner

Nu hvor vi er flyttet og Lansing er kommet ud af sit vante miljø. Så bliver jeg nød til at minimere hans stressniveau mest muligt, og sørge for at hans mave er i balance. Derfor får han som altid sit super foder fra Pavo. Jeg kan sige det igen og igen, Pavo det virker ! 🤩. Lansing kan nemlig hurtigt stresse lidt, derfor er det rigtig vigtigt, at han ikke får for store en mængde pillefoder. Dog skal han have energi nok til at gå til ridning, og en masse hø. Det må man sige han får. Dagligt får han kun 1,3 kg Pavo performance, samt 60 gram Pavo vital, så er han dækket ind. Dog er han på hårdt arbejde for tiden, derfor får han også knap 200 gram tripple p, nogle gange i ugen, for at give ham noget mere energi. Det virker. Lansing stor trives, og er fantastisk at ride rundt på. Han er hurtigt faldet til, og alt mad er slikket op af krybben hver dag.

 

 

Ved de hårde træningspas, får Lansing altid lidt E´lyte bagefter, så jeg er sikker på hans krop kan restituere. Dermed minimere jeg også risikoen for mulige overbelastelses skader.

Da vi har heste flere steder for tiden, måtte jeg tænke kreativt, og mine kasser fra Blue Hors er kommet i brug. Perfekt til opbevaring.

Skinnende skimmel.

Hans pels er så fin, at alle Blue Hors plejeprodukter nærmest ikke er nødvendig. Det går jo ikke helt, for jeg har jo en masse stående i skabet, men for tiden er plejeprodukterne gået på ferie, de er nærmest ikke nødvendige. Dog skal vi snart til ridestævne igen, så skal han flettes og pudses til den helt store guldmedalje kan jeg love jer for !!

Vi var faktisk også til ridestævne ugen efter vi var startet her nede. Lansing var en super stjerne 🌟. Dog fik han lige en turbo bad med Blue hors Matiné og en omgang hovolie, så han kunne stråle.

Jeg er mest tilhænger til den lyse hovolie fra Blue Hors, men jeg der findes heller ikke et bedre syn end skinnende hove. Især på lyse hove ligesom Belondos.

Da vi ankom til ridestævnet havde Lansing gnubbet sig i en lort, og var grøn, så måtte Blue Hors igen lige træde til, og vupti et stk pæn hest igen 🌟.

Dog havde jeg glemt min halepose, som jeg pt bruger til Belondos hale når vi kører i trailer, fordi han gnubber sin hale. Så Lanse måtte undvære.

 

Du skroller igennem de sociale medier, og vupti så er du endt her. Min store drøm er at komme ud og starte S i springning. Dog er jeg allerede trådt ind i de voksnes rækker i og med at jeg er fyldt de 19. Så jeg er i fuld gang med at blive en kylling. I er velkommen til at følge med på vejen til S, for når jeg har sat mig op til en ting, så skal det ske!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *