fbpx
Blue Hors,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020,  Spring

Tillid til dit team ⁉ – @camillawitte

Hvem er på dit team? Og stoler du på dem, sådan 100%? Efter jeg er faldet af og har fået flotte Otto på (det har jeg døbt korsettet). Har jeg været nødt til at sætte et lille team omkring Turbo som gør det hele kan fungere. Og det tænker jeg det egentlig gør nu.

Jeg kan dog ikke anbefale at man lige bliver afhængig af folks hjælp hen over foråret hvor vejret skifter og hvor hestene skal indgræsses. Det har krævet utrolig meget fjern management fra min side. Heldigvis har stalden en fælles messenger besked, som man kan følge med på. Og lige nu er der faktisk 5-6 der hjælper mig med Turbo foruden min kæreste, som i tiden gør et kæmpe og helt super stykke arbejde i stalden. Men det er alligevel ret mange mennesker, der er med i processen om at passe Turbo så længe jeg selv går med Otto.

Hvilke behov har du og hvilke har din hest?

Når man skal til at udliciterer de ting man i sin daglig dag render og laver i stalden. Jamen så finder man ud af hvor meget man egentlig laver når man er i stalden. Og ikke mindst har min kæreste fået et helt andet indblik i hvad tiden i stadlden går med. De ting som jeg primært har skulle finde ud af at få hjælp til har været:

  • Udmugning
  • At lave wrap
  • At lave foder
  • Ridning af Turbo
  • Min indlukningsvagt hver mandag.
  • Min weekendvagt hver 5. weekend
  • At lukke til og fra græs under indgræsning
  • Skift af dækken ved vejrændringer

Løsningsorienteret

For mig har det faktisk været utrolig grænseoverskridende og skulle arrangere så meget hjælp. Jeg plejer at være den der hjælper. Så den bedste løsning for mig har været at dele opgaverne ud, så jeg knap så meget føler mig som en belastning på andre. Jeg står nemlig ikke et sted hvor man ved lejlighed kan betale sig fra alt. Men den løsning som har givet mig det meste ro til at hvile i at alting blev gjort har været, at jeg betaler mig fra udmugning og at lave wrap ved staldens hjælp i hverdagene. Og så tager min kæreste faktisk weekender og helligdagene, selvfølgelig under supervision.

Ridemæssigt har jeg besluttet mig at lidt er bedre end ingenting og at med Turbos alder, så var det vigtigt at hun blev holdt lidt i gang. Så har jeg en dressurrytter til at ride hende, som også rider staldens anden springhest. Derudover nyder de en tur i skoven ind i mellem. Hun sørger også for at der hen i ugen er blandet foder. Til at starte med tænkte jeg at jeg selv kunne longere hende lidt. Men det besluttede jeg mig ret hurtigt for ikke at gøre, det er nemmere at rytteren selv planlægger træningsdage og intensitet.

Min indlukningsvagt har min indluksmakker sagt jeg slet ikke skal bekymre mig om, den kan hun sagtes kan tage og så skriver hun hvis der bliver et problem. Hun er også min weekend makker, og der har vi opdelt tjanserne, hvor min kæreste tager min del. Det er enten fodring og udluk af ca. 10 hest eller fodring og indluk af dem, samt en natfodring enten fredag eller lørdag. Og så har Turbos foldmakker ejer været utrolig sød til at tage Turbo med til og fra græs når hun har lukket sin egen der ned. Og til dækkenskifte og andre små praktiske ting har der været to andre, der har været rigtig søde til at regulere for mig.

Tillid

Heldigvis kender jeg de fleste som er inde omkring Turbo fra det “gamle” sted, hvilket vil sige jeg snart har kendt dem i to år. Det er både rytteren, indluksmakkeren og de to andre som gøre mange små ting. Så de kender mig og jeg kender dem. Det giver en stor tryghed og tillid til at Turbo er i gode hænder til trods for at jeg ikke er derude hverdag. Og så er foldmakkeren og dennes ejer utrolig søde og  fleksible. Så faktisk er jeg kun i stalden i weekender og på helligdage lige i tiden, og et par gange har jeg taget bussen. Men hver gang jeg er hos hende virker hun glad og tilpas, så jeg har tillid til at det hele omkring hende fungerer indtil jeg selv er klar igen. Det vigtigste for mig er at hun har det godt!

Jeg håber det måske har givet lidt stof til eftertanke. Hvis ikke du har nået, at læse nogle af mine tidligere indlæg, kan du læse dem her under. Og eller kan du følge med i de finurlige ting, som jeg lægger ud på min instagram @camillawitte 😻

Vi ses! XoXo

Camilla Witte

Tidligere indlæg:

Hej alle, jeg er en 28 år gammel. Springrytter og bosat i Aarhus. Udover at være en inkarneret hestepige, der bruger alt min tid på hest, så læser jeg en Kandidat i sygepleje på linjen avanceret klinisk ekspertise på Aarhus Universitet og er færdig i Juni 2021. Sideløbende arbejder jeg som sygeplejerske i akutmodtagelsen i Skejby og på hjerte sengeafsnittet i Herning som vikar. Hesten jeg primært bruger min tid på, er min galme konkurrencehest Le'Anna, som jeg har købt tilbage dec. 2020. Hun er 18 år og Dansk Varmblod efter Leandro og med Royal Z II som morfar. Jeg deltager i PEEK 2020, og håber du har lyst til at følge med - vi ses! :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *