Dressur,  ECCO,  Pavo

Trailertræning (video)!?

Hvordan får man lige en hest op i traileren, når den nægter at nærme sig rampen og stresser helt op, hver gang traileren er i nærheden?

Det spørgsmål stilte jeg til mig selv, da jeg i slutningen af juni skulle ud og køre med Futte for første gang. Vi skulle bare ud og ride på en anden bane, og skulle selvfølgelig køre derhen. Vi havde fået afvide at Futte ikke havde problemer med at gå i trailer. Men dette viste sig ikke at være helt rigtigt. Futte nægtede at gå op, og ville ikke engang op på rampen. Han stressede sig selv helt op, og var helt “umulig”. Hvergang jeg fik ham op på rampen, vendte han sig enten om, eller gik ned af siden. Han skulle ihvertfald ikke op i den trailer. Efter 1 time fik vi ham endelig op. Men dette var jo ikke holdbart. Jeg kunne ikke stå med en max stresset hest hvergang han skal traileren. Jeg måtte ligge hovedet i blød, for at fikse dette problem. Det var et problem der skulle fikses!

Jeg prøvede at binde longer i hver side af traileren, så kan ikke kunne gå ud til siderne. Dette hjalp ikke. Jeg prøvede at flytte skillerummet, så det var mere plads i traileren. Dette hjalp ikke. Jeg prøvede at lokke med med mad. Dette hjalp ikke.
Hvad skulle jeg så gøre!? Som jeg har skrevet i dette opslag; https://peek.ridersnotebook.dk/en-svaer-start/ begyndte jeg at jordtræne Futte med en special rebgrime. Dette hjalp rigtig meget, i den daglige håndtering, og derfor valgte jeg at prøve det af under vores trailertræning. Jeg har før haft succes med at trailertræne mine gamle ponyer med rebgrimen, så hvorfor ik prøve på Futte?

Rebgrimen og vores jordarbejde virkede! Futte stolede mere på mig, og var i bedre balance med sig selv. Futte er ikke bange for traileren, men er mere stædig for ikke at gå ind i den. Jeg fik ham dog overbevidst om at det var okay at gå i trailer. Dette gjorde jeg blot ved at holde presset i grimen hvergang han enten gik tilbage, eller stod stille. Som videoen også viser, kunne jeg til sidst slippe ham når han var oppe, og gå ned og lukke bagbommen. Kæmpe optur! Når Futte stod inde i traileren blev han belønnet med ros, klap og mad, så han følte at det var en rar oplevelse.

Futte går endnu ikke lige op i traileren, når vi skal ud og køre. Han er stadig lidt mistroisk. Men det tager max 5 minutter og så er han oppe. Det er et kæmpe fremskridt! Vi bliver fortsat ved med at trailertræning, så ingen af os bliver stresset, “bare” fordi vi skal ud og køre en tur.

Tak fordi i læste med!

Knus Futte og Sidse

Video fra en af vores træninger 🙂

Hej, mit navn er Sidse Buono og jeg danner par med min dejlige dressur hest Barichellos Antano. Antano har været min siden d. 28/6 2019, og derfor er vi meget nye sammen. Følg vores rejse mod vores drømme og mål!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *