fbpx
Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2019

Udvikling??? // Nicoline & Squess

Ofte sker der rivende udvikling, dels for equipagen men også for rytteren!

Og hvad er grunden så her til? Hvilke faktorer er det der spiller ind for at dygtiggøres? Er det en opskrift, eller er det individuelt?

Udvikling er SÅ vidt et begreb, og nok ikke det samme for alle.

Det vil jeg komme lidt ind på i dette opslag.

Hvad virkede for MIG?

Udviklingen jeg har været igennem det sidste år har været meget stor! (hvis jeg selv skal sige det, og man må da også godt give sig selv et skulderklap indimellem).

Resultaterne jeg er nået frem til har dog ikke været uden hårdt arbejde, god støtte og dygtige mennesker.

En god underviser:

Den jeg kan give 70% af æren er min underviser Maria Aarup. Jeg har haft mange undervisere der førhen har haft så travlt med alt muligt andet. Der var mere tid til at snakke med tilskuerne end at undervise og forklare mig, det kommer man ikke langt af vil jeg nævne.

En af de ting jeg elsker når jeg rider ved Maria er at mærke at hun går op i at jeg bliver en dygtigere rytter og giver sig tid til at forklare hvordan landet ligger, i ALLE henseende.

Derudover føler jeg vi connector rigtig godt. En god kemi er vildt vigtig, ellers er det  mange lange timer man skal bruge sammen om det der jo er en fælles passion.

Maria har formået at fremme det bedste i mig som rytter, og hvordan? Hvis jeg vidste det red jeg nok ikke hos hende;) En dygtig underviser er alfa omega, ligegyldigt hvilket niveau du er på. Man bliver ALDRIG dygtig nok.

RAP:

En ting jeg egentlig har lært fra mit  skønne arbejde i biografen – der ellers er hovedmotto’et derude, men som jeg ser er ligeså vigtigt for en underviser til sin elev.

  • Rummelig
  • Ambitiøs
  • Passioneret

Det er 3 ting der er vigtige for mig.

At være rummelig når man enten har en off-day eller miskommunikerer en smule (læs. rytteren  forstår nada)

En ambitøs træner vil til hver en tid presse dig til at nå dine mål og mere til. Maria har helt klart mål og ambitioner for mig, jeg endnu ikke selv har tænkt i (de skal nok komme, tro mig).

Når jeg kan mærke at Maria er passioneret på mine vegne giver det mig endnu mere gnist til at bevise hende at hun ikke bruger sin tid forgæves. At vide man ikke står alene om tingene og gå op i det man laver sammen.

Ridning er langt mere en holdsport end folk går og tror.

Enige om ridning, men hvad med velfærden?

Men vigtigst af alt, er at vi har samme holdning til hestens velfærd. Det nytter ikke at være komplet uenige på dette punkt. I mange tilfælde er “træners ord lov”. Står du så med en træner der vil have du rider flere gange dagligt, siger din hest ikke skal på fold, hvorimod du har en hest der trives med masser foldtid og ridning én gang om dagen, risikerer det hele nemt at gå op i en spids.

Sidste sommer

Videoer

Videoer kan være rigtig mange ting. Nogle lærer af dem, andre gør ikke. Jeg er det man ville kalde en “visuel learner”. Jeg lærer enormt meget af at se video af hvordan tingene skal gøres og hvordan jeg gør det (der er af og til ret stor forskel).

En af de helt fantastiske midler jeg har være ENORMT glad for er https://ridbedre.tv – det er en side der har enormt mange forskellige videoer af verdens dygtigste ryttere der fortæller, forklarer og viser hvordan de uddanner og rider heste. Det er også et rigtig godt middel til de ryttere der ikke har mulighed for at få undervisning 2 gange ugenligt.

At der så er nørder som mig der ser det som en serie på Netflix er jo noget HELT andet;)

En anden type video der har hjulpet mig enormt meget er videoer af mig selv der ridder. Jeg ser dem altid flere gange, inden undervisning, inden sengetid, inden stævne – you name it!

Og en lille hemmelighed er: der er ikke noget federe end at se en ting 2 måneder forinden der på ingen måde lykkedes og derefter se en ny video hvor der er blevet rutine.

Hvad så med den der udvikling -hvad driver den?

Det er dén udvikling der driver mig!

At have svært ved en ting, arbejde på det og se det lykkedes.

Her har jeg bla. at nævne: Min holdning, versader, skridtpirouetter, øgninger, rolige hænder og traverser.

Her ved jeg jo godt at det er mig der er problemet og det er faktisk ret fedt.

Det unikke ved Squess er at han giver ikke noget ved døren, fejler du skal du nok finde ud af det! On the other hand, lykkedes du får du alt hvad du beder om og 2* mere til.

Det gør ikke noget at være selvkritisk, det er en ting jeg har rigtig nemt ved at være. Og klart, det gør mig da til en bedere rytter. Men mentalt er det vigtigt at huske på de ting man er god til, så problemerne ikke overskygger succeserne.

Dermed ikke sagt problemerne ikke skal trænes, men for at få noget svært til at lykkedes er det vigtigt at tænke på det gode.

2 år siden
2 år siden
1/2 år siden

Et opslag til eftertanke?

Jeg har gået med tanken om at lave det her opslag rigtig længe. Grundet til jeg ikke har skrevet det endnu er simpelthen at jeg selv har måtte give det lidt stof til eftertanke.

Det er et fluffy emne det der med videreudvikling.

Der er så mange holdninger, ikke alle er ens, og ikke alle er rigtige for dig – men de virker helt sikkert for en anden person!

 

Jeg ville ELSKE hvis du ville sætte et par minutter af til at læse dette opslag og skrive hvad DU tænker! Hvad er rigtigt for dig?

 

De varmeste knus og tanker

Nico & Squess

fb-share-icon

Hej! Jeg hedder Nicoline Johansen og er 18 år gammel. Jeg rider på min 15 årige dressurhest SquareDancer DVH 907, vi er tilsammen en B-equipage og starter pt. M-klasser på lands- og distriktsplan, da jeg stadig går under juniorkategori. Min nytilkomne dansemakker er avlshingsten Kirsebærgårdens Le Mans, som forhåbentlig også snart er klar til at debutere i M-klasser efter dette års bedækningssæson. Efter nytår vil jeg fortsætte under youngrider og kæmpe mig videre derfra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *