Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo

Ugens dummeste træk

Nogle gange tænker jeg mig bare ikke om.. Onsdag i denne uge var en af de dage..

 

Opgaveskrivning

Fra onsdag i sidste uge til onsdag i denne uge har jeg siddet hjemme og skrevet opgave. Jeg er i gang med en diplomuddannelse (‘udsatte børn og unge’), som jeg tager sideløbende med mit arbejde, og på hvert modul (halvårligt) skal vi skrive en opgave. Opgaven på dette modul er at lave en synopsis om, hvad jeg vil undersøge på næste (og sidste) modul. -Sådan noget med problemformulering, videnskabsteori, empiriindsamling og analysestrategi. Det tog mig, som det har gjort alle de opgaveuger på uddannelsen, et par dage at omstille mig fra en travl hverdag på job, hvor jeg bare handler, og oftest ved, hvad jeg skal, til en hverdag som studerende, hvor jeg virkelig skulle gruble over, hvordan pokker jeg skulle gribe opgaven an, og hvad jeg egentlig ønsker at undersøge indenfor mig felt. Med en masse kaffe og en del overspringshandlinger med gåture med hunden lykkedes det mig at komme i gang og få skrevet opgaven.

 

 

Onsdag – afleveret og fluks i stalden

Jeg fik afleveret opgaven onsdag, som jeg skulle, og skyndte mig i stalden bagefter for at komme ud af ’hytten’ og væk fra computer og bøger. Jeg var top motiveret for en god gang træning med Renette, og jeg hentede en oplagt Renette ind fra folden. Jeg havde taget mit udstyr med hjem for at vaske og taget nyt med, men jeg havde kun husket underlag, bandager og bagbensgamacher – jeg manglede rideklokkerne. Renette går altid – både på fold og i ridning – med klokker på forhovene (nogle gange to på hver hov) og også på bagbenene de første to uger efter, hun er blevet skoet. Hun har meget svage hove, og jeg bruger meget krudt på at gøre alt for at holde hendes hove så stærke som muligt og at holde hendes fire sko på. Det skrev jeg i øvrigt et helt indlæg om i september: https://peek.ridersnotebook.dk/sunde-hove/

 

Jeg tænkte, at jeg bare måtte bruge hendes foldklokker (gummiklokker) til denne ene ridetur og så huske rideklokkerne i morgen. So I did…

 

Brug aldrig gummiklokker, når du rider

Jeg gjorde selvfølgelig klokkerne rene ved at spule dem inden rideturen. Da vi gik i gang med at trave, syntes jeg godt nok, at Renette travede lidt sjovt, men jeg tænkte, at det nok var fordi gummiklokkerne var lidt større i omfang, end hun er vant til, og at de svuppede højlydt hver gang, hun tog et skridt. Jeg red ufortrødent videre, og hun gav en super fin tur. Vi øvede for første gang længe to’er-changementer, og hun var helt med på ’legen’ – det har hun ikke glemt, min seje hest 😃

 

https://www.instagram.com/p/BraM8f4HH5j/?igshid=1h349ao8alo6w

https://www.instagram.com/p/BraM8f4HH5j/?igshid=1h349ao8alo6w

 

Torsdag, da jeg kom i stalden, var hendes højre forben hævet. Da jeg kiggede hendes ben efter med lommelygten på telefonen, havde hun ’skav-mærker’ i begge koder på forbenene og værst på højre forben. Lille, stakkels Renette! Nøj, hvor jeg undskyldte mange gange til hende for at have krævet dressur af hende onsdag med ’skavende’ (på Sjælland hedder det vist ‘gnavende’ 😄) klokker. Jeg forestiller mig, hvordan jeg ville have det med at løbe 5 km eller spille en fodboldkamp med sko, der ‘skaver’ 😰 Stakkels Renette!

 

Altså hermed givet videre – rid aldrig med gummiklokker!

 

Behandling – Blue Hors Skinhealer

Jeg rensede hendes koder med det samme og gik en tur med hende i ridehallen i en halv time, hvorefter hævelsen var næsten helt væk igen. Derefter rensede jeg koderne igen med vand og herefter med klorhexidin (desinficerende) på en ren klud. Herefter smurte jeg det ind i Blue Hors Skinhealer. – Først masserede jeg et tyndt lag ind i hudafskrabningen, og derefter lagde jeg et tykt lag ovenpå, så det fungerer som en slags plaster, der kan holde mudder og bakterier ude, når hun skal på fold. Dette er recepten den næste tid, indtil hun er helet igen. Dét og ingen klokker på hverken på fold eller i ridning. Kryds fingre for, at hun ikke træder en sko af i mellemtiden.

 

(Om ikke andet matcher Renettes dækken nu med hendes koder 🤷‍♀️😅)

 

Renette var heldigvis fit for fight til at gå til ridning igen allerede fredag. Vi tog en ganske kort tur med løsgørende arbejde fredag, og i dag sprang vi dette fine My Little Pony-spring sammen med Renettes ’BFF’ i stalden Twilight, som sprang for første gang med rytter i dag – Twilight og Tina var så seje og havde den fineste springdebut i dag 💪😃👏🏻

 

Renette, 14 år og Helle, 35 år. Vi har været partnere de seneste 6 år. Mit fokus er, at vi trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressuren, som vi overhovedet kan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *