Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo

Unghestechampionat i Herning 2020 eller ej? (video) – @stellahorses #19

Den følelse man får når man kan sætte flueben ved et af ens store mål, den havde jeg i sidste weekend. Kender i det? Man har arbejdet hårdt mod målet, samt drømt og håbet på at det lykkedes og vupti – så står man på den anden side af målet og har gennemført. Så meget arbejde for 10 minutter på banen, men det er bare det hele værd, hver gang! Vi har været ude og konkurrere med ”de store drenge” og sikke en oplevelse!

 

De sidste ugers forberedelse

Ugerne op til egnethedstesten har stået på hårdt men kontrolleret arbejde. Vi har arbejdet på at få Gavin op i en lidt flottere holdning og på at få lidt mere udtryk på hans bevægelser. Skridten har vi også knoklet lidt med. Gavin har faktisk en fin skridt, super fin takt, men han mangler energi og fremaddrift. Selvom vi har knoklet mod målet, så har der bestemt også været plads til fridage, skovture og let ridning. Jeg rider maks Gavin 4 gange om ugen. De resterende dage får han enten helt fri med masser af fold og eventuel skridtmaskine eller blot en skridt tur i skoven eller på vejen. Det har ikke været anderledes i disse uger, dog har vi været lidt mere målrettet når træningen så stod på.

Faktisk valgte Gavin at smide en sko for 2 uger siden, så der sikrede han sig selv lige lidt ekstra fridage. Mon det var bevidst 😉 Heldigvis var han helt fin igen, så snart skoen kom på.

 

Hvorfor altid fredag aften?

Endnu engang har jeg stået sent Fredag aften og gjort klar til stævne. Tilfældigvis skal jeg altid arbejde de fredage, så jeg først kommer i stalden klokken 17. I kan selv gætte jer til hvad tid jeg så er færdig, når jeg både skal ride, pudse udstyr, vaske hest, pakke ting og alle de andre småting. Det er nu meget hyggeligt, men lige i Fredags var det altså lidt koldt og mørkt. Vi har heldigvis solarie i stalden og varmt vand, så Gavin ikke bliver kold når han skal vaskes, og jeg kunne da også lige få varmen 😉

Samme aften kom de endelige starttider på og pludselig gik jeg fra at skulle starte 10.30 til 9.15… Jeg fik pludselig travlt. For nogle af de ting jeg havde tænkt at gøre lørdag morgen, var ikke længere realistiske. Det betød også at jeg skulle være i stalden senest klokken 06.00 for at nå det hele.

 

Lørdag morgen kl. 6.45 kørte vi afsted mod ASK.

 

På tur til Stutteri ASK

Jeg var i stalden 05.45 og min veninde var så sød at komme og hjælpe – TAK! Igang med fletning og det sidste finish. Min mor var i stalden lidt i 7, sammen med min moster og kusine. De kom hele vejen fra Sjælland med bil og trailer, så jeg kunne komme til stævne. Jeg er simpelthen så taknemmelig for at min familie støtter op om mig og mine hestedrømme. Ind i traileren og afsted, turen gik mod Stutteri ASK. Vi havde lejet en boks, da Gavin ikke er helt komfortabel med at stå i trailer og samtidig er det nemmere når vi skal sadle op og efterfølgende se de andre deltagere.

Gavin gik direkte i boksen og begyndte at spise hø og halm. Helt upåvirket og egentlig så han mere tilfreds ud end der hjemme. Måske han elsker stævnelivet og de bare liiidt mere lækre faciliteter. For det må man sige der er på ASK – Sikke et sted!

 

Uvante omgivelser

Gavin var et prageksemplar at have med i byen. Han kiggede ikke, var ikke bange eller nervøs og opførte sig simpelthen så godt. Dog var han lidt mere tilbageholdende og uenergisk end han har været der hjemme det sidste stykke tid. Måske det er hans måde at reagere på når det er uvant for ham? Det betød dog at han ikke gik med samme energi som hjemme og at dermed ikke blev lige så udtryksfuld. Det var også meget uvante omgivelser for mig og selvom jeg egentlig ikke var særlig nervøs eller spændt på dagen, så kan man ikke undgå at få liiiiidt præstationsangst, når man ser det ene ”kendte” rideansigt efter det andet, både på opvarmningen og på banen. Man kan da ikke lade være med at tænke på, hvad de tænker om mig, når de står og kigger. Derfor kan jeg måske også godt være ”skyld” i at vi ikke fik vist 100% hvad vi havde, da jeg måske var lidt mere tilbageholdende end jeg har været der hjemme. Men er det ikke altid sådan når man kommer til stævne? Man er simpelthen så god der hjemme og ude er man pludselig to tak ”dårligere”. Både Gavin og jeg skal jo lige vende os til at være stævnedeltagere 😀

 

 

Langt fra toppen, men det er helt okay

Ja, jeg havde jo nok heller ikke forventet at vi ville være med i top 10, eller det der ligner. Man har vel altid et spinkelt håb (nok mere en drøm) og måske et håb om unghestechampionatet i Herning, det kunne jo være ret fedt. Det bliver det ikke til i denne omgang og det er helt okay! Vi endte med 760 point, med karaktererne:

  • Skridt: 7,5
  • Trav: 8
  • Galop: 7,5
  • Ridelighed: 7,5
  • Kapacitet: 7,5

Med det resultat endte jeg på en delt 26’ende plads ud af 36. Det lyder ikke af meget, men med de heste og ryttere der var med, ja så er det vel egentlig ret godt. Det er første gang jeg har startet egnethedstest og første gang Gavin er med i byen. Karakterende er jeg også fint tilfredse med, dog ville jeg gerne havde gået der fra med følelsen af at vi havde givet den 110%. Jeg har haft bedre følelse under træninger der hjemme og derfor ved jeg at Gavin havde mere at give af. Det ville nødvendigvis ikke havde ændret på karaktererne, men ændret på følelsen af at havde gjort alt vi overhovede kunne. Men nu skal det ikke misforståes, jeg er meget tilfreds med hele dagen og resultatet og det var en virkelig stor oplevelse at være med! Det er trods alt det vigtigste 🙂

Ridehesten har taget mange fine billeder, dem kan i se her. Jeg har ikke fået købt nogle endnu da de er lidt dyre – men mon ikke jeg nupper et par stykker på et tidspunkt 😉 Så i må nøjes med lidt dårligere billeder i denne omgang..

 

 

Stævnepause for nu

Jeg har egentlig planlagt at vi holder ”fri” for i år. Resten af året står på træning, hygge og måske/forhåbentlig PEEK finale 😉 Jeg vil bruge vinteren på at styrke Gavin og gøre ham klar til at vi kan debutere i LA klasserne engang næste år. Og ikke mindst skal vi bruge vinteren på at have det sjovt og jeg skal sørge for at Gavin er glad for tilfreds og ikke keder sig i ridehuset. Jeg synes i hvert fald selv det er småkedeligt kun at ride i ridehuset. Så de dage vi kan nå det, inden det bliver mørkt, er det ud i naturen og på opdagelse.

Jeg skal til eksamen to gange i næste uge, så de sidste uger har været lidt presset. Derfor har denne uge også stået på skridtture i skoven og lidt let ridning, samt velfortjente fridage til Gavin.

 

Næste indlæg

Det blev ikke Herning i denne omgang. Måske senere i vores dressurkarriere vi kan få lov? 😉 Vi endte med en 111 plads ud af 174. Ikke mindst har det været en stor oplevelse at ride med i et felt som dette og starte stævne et så smukt sted som ASK. Apropos smukke steder, holdte jeg fri fra eksamenslæsningen i går aftes og tog en tur til Blue Hors med min mor. Her var vi en tur ”backstage”, hilste på to kendisser og så en masse flot ridning. Læs mere om det i mit næste indlæg.

Hvis i vil se mere, så følg med på min instagram @stellahorses,  hvor i kan se små videoer og billeder fra hverdagen og træning. 🙂

Har du endnu ikke læst mine tidligere indlæg, er det listet op herunder med links:

#1 – MR’s Gavin og Stella – velkommen til 

#2 – Hestekøb og ungheste udfordringer (video)

#3 – Studerende og hesteejer, hvordan er det muligt? 

#4 – Starten på vores eventyr (video)

#5 – Tilbage på sporet (video)

#6 – Med det samme kunne jeg se, at noget var helt galt! 

#7 – Var det hele forgæves?

#8 – På jagt efter inspiration

#9 – Giv hesten de bedste forudsætninger (video) 

#10 – Gode ting i vente (video)

#11 – Mit liv med hestene (video) 

#12 – Stævneforberedelsernes trin (video)

#13 – Stævneresultat over al forventning (video)

#14 – Vi måtte have et føl (video)

#15 – Efterårets udfordringer

#16 – Slippe kontrollen – hvorfor så svært? (video)

#17 – Hvor stort må man drømme? (video)

#18 – Slut med lange kolde aftner

#19 – Unghestechampionat i Herning 2020 eller ej? (video)

#20 – Besøg på Blue Hors (video)

#21 – Mere travlt, men mere overskud (video)

#22 – Målet er vigtigt, men vejen der til er endnu vigtigere

#23 – Jeg er ikke alene

 

Hej alle, jeg er en 24 år gammel dressurrytter. Jeg bor i Odense med min kæreste, og læser medicin på Syddansk Universitet, på 5 år. Min hest, som jeg købte i December 2018, hedder MR’s Gavin og er en 4 års dressur vallak. Han er Dansk Varmblod og efter Grand Galaxy Win og Weltjunge som morfar. Jeg håber i vil følge med i vores eventyr i PEEK konkurrencen. Vi glæder os i hvert fald til at dele en masse tanker med jer, her på riders notebook :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *