fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

Vejen mod Dressur Championat!

Den 9. September 2019 købte jeg Agent. Allerede der vidste jeg hvad mit mål for 2020 var med ham, Dressur Championat for 5 års Fjordheste. I 2020 ville jeg prøve noget nyt som jeg aldrig har prøvet før. Det bliver spændende når vi skal med for første gang nogensinde!

 

Den er købt!

Da jeg havde købt Agent begyndte jeg at overveje hans fremtid. Jeg har flere gange tænkt på at jeg gerne ville have en hest med til enten spring eller dressur championat. Men muligheden har bare aldrig lige været der. Første gang jeg ville have Sylvfin med, var der ikke nok tilmeldte anden gang skulle han være kåret. Så Sylvfin har aldrig været med. Men da jeg så købte Agent var det mit første mål for ham!

 

Ung hest og knap redet

Agent var 4 år da jeg købte ham. Han var til redet sent og havde kun været redet samlet i 2 måneder. Halvanden måned efter jeg købte ham startede vi vores første stævne. Jeg kunne godt mærke han havde talent inden for dressuren. Derfor er vi blevet ved, de første par stævne red vi omkring de 67%. 2 måneder efter købet af Agent drog vi mod Regions mesterskabet i dressur for hest. Nøj vi blevet overrasket! Han red alle klasser til over 70% og blev samlet nr. 3! Ingen tvivl om at vi godt kunne prøve og kvalificere os til 5 års championatet.

Vikkelsøe’s Agent

Pandamien

Så kom Coronaen og ødelagde det hele lidt. Ingen undervisning i nogle måneder. Men vi trænede videre og gjorde os klar til Den 14 Juni. Her rider vi så første udendørs stævne og vores første LB1. Målet er at ride over 63% så han kan blive kvalificeret. Det klare han så flot med en procent på 68,5% og vinder faktisk klassen!

1. plads i hans første LB1

Ung hest og lidt tilbage gang, men det er okay

Agent er ung så vi har også haft nogle nedture, lærrige ture, sjove ture og fantastiske ture. En god blanding af det hele. Det er noget der skal til når man arbejder med ungheste!

Fjordheste stævne

Agent har også været med til sit første race stævne. Her red vi en bredde klasse til 72% og 71,5% og tog både 1. og 2. pladsen. Derefter tog vi til stalddirektecup i dressur. Vi var desværre de eneste der havde meldt til i LB cuppen. Så den blev lagt sammen med LC cuppen istedet. Det betød vi var de eneste der red LB i cuppen. Agent overraskede helt vildt! I første runde blev han nr. 2 med 71,167% og i anden klasse vandt han med 70,833%. Det resulterede i at han blevet samlet vinder!

Her er video fra LB1 på Birken til Fjordheste stævne LB bredde dressur klasse.

https://www.instagram.com/tv/CDpOynSh-vl/?utm_source=ig_web_copy_link

Vores seneste stævne

1. plads i LB3

Det var den 12 September. Det havde stået ned i stænger og banen var våd, mudderet og en smule glat. Men Agent var da ligeglad og gik ind og vandt med 75,345% i LB3 og blev også nr. 2 med 74,5% i LB2! Vi fik simpelthen de flotteste kritiker fra dommeren. Han fik en masse 8-taller! Bla. for hans parader, som vi virkelig har øvet os på. Dommeren synes det var nogle nydelige programmer, flot harmonisk ekvipage og en lydig hest med gode bevægelser. En øvelse jeg selv synes han klarede mega godt var LB3 øvelse 12 “Changer galoppen gennem 6-8 travtrin” og 13 “Overgangen”, her blev han også belønnet med 8 i dem begge! Der var også nogle tilskuer som virkelig godt kunne lide ham og roste ham så meget. Nu tror jeg ikke Agent kan blive mere klar.

Man kan fornemme lidt ud fra udstyret hvor mudderet banen var

De sidste forberedelser

Nu skal vi have øvet LB1 igennem, så den er helt på plads! Vi har nogle øvelser vi skal have øvet lidt mere end andre. Ellers er vi vidst klar til den 19 September hvor det hele går løs!

Jeg glæder mig rigtig meget til at vise ham frem og vise hvad jeg har lært ham. Jeg håber det bliver en mega fed oplevelse. Da det bliver en lidt lang dag, har vi bestilt en boks som han kan stå i. Så han ikke bare skal stå i traileren og kigge.

 

Mange tak fordi i læste med!

Vi ses i næste indlæg 😉

 

Instagram

 

#1 Hej igen

#2 Vejen mod Dressur Championat

#3 Dressur Championat 2020 (Video)

#4 Stævne opdatering #1 (Spring)

#5 Ungheste i ridning

#6 Staldmiljøet er vigtigt for både hest og rytter

#7 Tillid mellem hest og rytter

#8 Så kom vi til undervisning igen! (Dressur undervisning)

#9 Det er bare lidt sjovere

#10 En helt almindelig hverdag

#11 Stævne opdatering #2 (Dressur debut)

#12 Uden mad og drikke, duer hesten ikke!

#13 Hov hov… ” ingen hov, ingen hest”

#14 Skån hestens ryg (Video)

#15 De sidste sjove point

#16 LB 1, 2, 3 GO!

#17 Det handler ikke altid om at vinde

#18 Det er aldrig hestens skyld

#19 Et uheld kommer sjældent alene

#20 Når “bare en hest” er hele ens verden

#21 Lad heste være heste

#22 Husker du skridten?

#23 Nej! Ikke det igen…

Hej mit navn er Rikke. Jeg er Fjordheste rytter og jeg er stolt af mine drenge! En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *