fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020,  Spring

Winter is here… eller næsten

Vinteren er over os og det bliver koldere og koldere. Vejret bliver mere og mere trist og gråt, det ville dog være mere hyggeligt med noget sne. Derfor vil jeg gerne skrive om, hvordan jeg sikre mig, at mine skønne, dejlige heste får det bedst muligt gennem vinteren.

 

Vinterdækken, regn dækken eller ingen dækken?

Herhjemme er vinter dækkenerne fundet frem og gjort klar. De er ikke taget i brug endnu, da ikke har været sådan virkelig koldt. Lige nu nøjes mine heste med regn dækken. De er klippet med jagt klipning og har stadig pels som også varmer dem. Jeg har klippet mine heste så de ikke kommer til at svede for meget under træningen. Så derfor har de kun regn dækken på. Men når det bliver koldere og vi kommer ned til fryse punktet, så skal de til at have vinter dækken på.

Lige pt. har jeg vinterdækkener fra RBH, da jeg synes de har en god pas form, samt er hals åbningen stor og passer lige til en Fjordhest. Jeg synes faktisk det er svært at finde dækkener som passer til en fjordhest. Jeg har lidt på fornemmelsen det er på grund af deres bygning. Mange dækkener er ikke store nok i halsen (synes jeg) til en fjordhest, da de har en lidt kraftig hals. Derfor har jeg sørget for at finde nogle med en god stor hals åbning, eller med mulighed for at spænde den langt nok ud.

De to andre er ikke klippet og har allerede en kæmpe vinterpels. Derfor går de uden dækken. Når vi engang kommer til fryse punktet, vil de evt. få et dækken på som er vindtæt med 0 gram. Bare så den kolde vind ikke trænger igennem.

Græs markerne aka mudder folden…

Der er ikke ret meget græs på hestenes mark. Derfor har vi gjort sådan at vi kan udvide den. Et par gange i ugen får de en meter x markens bredde, længere at kunne gå på. Så de kan blive ved med at spise lidt græs.

Så havde vi jo fået flis ud på marken ved indgangen. Jeg synes det har hjulpet helt vild meget på vores mudder problem. Nu synker hestene ikke ned i mudderet og taber en sko. Jeg synes også det har hjulpet på vores muk problem, det er heller ikke så slemt mere.

Græs erstatning

Som i kan se, så elsker Sylvfin sit aften wrap/hø

Nu da der ikke er særlig meget græs ude på markerne, har vi købt en masse wrap/hø, som hestene kan få om morgenen og om aftenen. Når vi begynder at være der hvor der næsten ikke er mere græs ude på marken. Får de en bunke wrap med ud til hver hest. Jeg ville jo nødig have at de skulle begynde og spise jord og sand.

Derudover er de også sat lidt op i foder, så de får nok at spise. De skulle jo helst ikke gå sultne i seng. Lige nu synes jeg faktisk de alle sammen er i en rigtig fin foder stand!

Strøelse i boksen

Vi har også sørget for at have en masse spåner hjemme. Nu da hestene kommer til at stå inde i stalden, mere end de plejer. Får de jo også svinet deres bokse mere til. Så er det rart at kunne give dem en ny balle spåner, eller kunne muge helt ud ved dem. Så de kan komme til at stå varmt, blødt og tørt.

Sidste år stod Alfred faktisk i halm, men da han er begyndt til ridning, er det lettere at styre hans foder stand. Når heste står på halm kan de godt få en dejlig stor halm vom, da de spiser halmen. Det er også rigtig fint til unge heste som skal vokse. Hvilket var grunden til at Alfred stod i halm sidste år.

Lun godbid

Når vi har været ude og ride, så får hestene også lige en omgang lun Slobber-

Agent med sit Mash fra Pavo og aftenhøet gjort klar

Mash fra Pavo. Det er de helt vilde med og guffer det i sig. Pavo Slobber-Mash kan derudover også anvendes til at fremme hurtig restitution efter
træning. Eller også kan den blot bruges som en lækker og sund variation af hestens foder menu.

 

Agent med nogle af sine tilskudsprodukter fra Bluehors

Her i vinter perioden, hvor hesten taber og sætter pels. Bliver mine heste også fodret med B-Express fra Bluehors. Man kan nemlig risikere, at hesten kan blive sløv og mat i pelsen, hvis den mangler B-Vitaminer. Her om vinteren føler jeg også at hestene godt kan blive lidt sløve, måske pga. at vejret er så trist.

 

 

 

 

.

Instagram

#1 Hej igen

#2 Vejen mod Dressur Championat

#3 Dressur Championat 2020 (Video)

#4 Stævne opdatering #1 (Spring)

#5 Ungheste i ridning

#6 Staldmiljøet er vigtigt for både hest og rytter

#7 Tillid mellem hest og rytter

#8 Så kom vi til undervisning igen! (Dressur undervisning)

#9 Det er bare lidt sjovere

#10 En helt almindelig hverdag

#11 Stævne opdatering #2 (Dressur debut)

#12 Uden mad og drikke, duer hesten ikke!

#13 Hov hov… ” ingen hov, ingen hest”

#14 Skån hestens ryg (Video)

#15 De sidste sjove point

#16 LB 1, 2, 3 GO!

#17 Det handler ikke altid om at vinde

#18 Det er aldrig hestens skyld

#19 Et uheld kommer sjældent alene

#20 Når “bare en hest” er hele ens verden

#21 Lad heste være heste

#22 Husker du skridten?

#23 Nej! Ikke det igen…

#24 Heste i trafikken – sikkerhed frem for alt

#25 Den smukke svane

#26 It’s not much, But it’s home

#27 Arbejdsdag i stalden! (20-11-20)

#28 Fra kørehest til konkurrence hest

#29 Sko og Mordax – What to do?

#30 Først julefrokost og så til stævne (stævne opdatering Debut)

#31 Over stok og sten (Stævne opdatering)

# 32 Den svære beslutning og det rigtige valg

#33 Løsgjort og klar til at arbejde

#34 Er jeg god nok?

#35 Den store hestetrailer jungle

#36 Transformation Tuesday (Video)

#37 Nyt år, nye mål, nye resultater

#38 Når dressur underviseren giver lektier for til næste gange

#39 En stor del af præsentationen ligger i hjemmearbejdet med hesten

#40 At komme godt fra start

#41 Hvorfor valgte jeg at deltage i PEEK 2020?

#42 Årets sidste dressur undervisning

#43 Winter is here… eller eller næsten

fb-share-icon

Hej mit navn er Rikke. Vi har aldrig haft råd til de dyre heste som kunne det hele, så derfor har vi altid købt dem unge og selv redet dem op. Jeg går op i at mine heste har det godt og trives bedst muligt. Derfor kommer mine heste altid i første række.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *