fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2019

Wupti – 2 rideheste mere!

  • Det kan pludselig gå meget stærkt!

Jeg bliver altså lige nød til at dele den her oplevelse med jer inden jeg går i seng. Det er simpelthen så vildt og jeg er vanvittig glad og taknemmelig.

Nu er det jo ikke fordi jeg som sådan går og mangler heste man kan ride på. Tværtimod er vi efterhånden ved at have samlet en god portion sammen i talt med at de første føl vi har avlet er blevt store. På nuværende tidspunkt (eller det vil sige ind til igår) havde vi i alt 7 skønlinger der bliver redet. Herunder mine to konkurrenceheste, min mands 5-års, min datters pony, en tidligere avlshoppe som vores søde staldpige rider på samt to 3-års der er redet til i år. Så det er som sagt ikke fordi vi keder os her på gården! Men når det er sagt, så har jeg absolut intet imod to mere, specielt ikke når der er tale om to for mig meget betydningsfulde heste!!!

Baby Face er på vej tilbage!

Som I jo nok husker fortalte jeg for nogle uger siden om min 3-års hoppe efter Fürsten-look som pludselig var gået i baglås efter en længere pause i tilridningen grundet en byld under kæben. Hvis ikke I husker hende kan I læse om hende i disse to indlæg (En svær tilridning og en svær tilridning dag 2). Efter at have haft hende igang i nogle uger samt have benyttet dukken som vi døbte “Torso Torben” i to uger synes vi stadig ikke, at hun var parat til at vi kunne tage skridtet og begynde at tænke på at kravle på ryggen af hende. Til trods for at hun bar fint rundt på dukken og ikke reagerede på at vi klappede på hende, på sadlen eller trak i stigebøjlerne, blev hun alligevel spændt og utryg hver gang vi forsøgte at ligge os blidt ind over hende. Hun stivnede i hele kroppen og enten bakkede hun af eller lavede et elevator spring sidelæns eller fremad. Derfor tog jeg en beslutning om at kontakte den famøse Shane, da jeg blev enig med mig selv om, at der var behov for en med massiv erfaring og evne til at læse og tolke de mindste signaler såfremt dette skulle lykkedes. Noget i mig sagde mig, at hun ikke ville kunne tåle flere fejlslående forsøg, og frygten for at hun aldrig ville blive den ridehest jeg drømte om gjorde naller.

 

Behovet for en stærk og tydelig leder var alt afgørene!

Shane der træner med en ung hest (ikke min)! De er ret cool ik?

Jeg har aldrig haft med Shane at gøre før, men kun hørt om de “mirakler” han har skabt for andre, så jeg var ikke helt sikker på hvad jeg skulle forvente. Egentlig troede jeg, at han første gang blot ville komme for at se og arbejde med hende fra jorden, så da kan kom medbringende både rytter og sadel var jeg mildest talt chokeret. Jeg skyndte mig at genfortælle hvor vild og voldsom hun  havde været af frygt for, at jeg ikke havde beskrevet hende godt nok. Shane havde imidlertid forstået og min fortælling synes ikke at skræmme hverken ham eller hans rytter. De gik stille og roligt igang med at arbejde med hende. Der blev sagt en masse lyde og lavet en masse bevægelser omkring hende. Havde jeg ikke vidst bedre eller set nogen af hans videoer på youtube forinden, havde jeg næsten troet at det var en spøg. Men med viden om, at det de lavede var at etablere et lederskab til hesten samt definere en ramme for hvad hun måtte og ikke måtte gav det hele mening. Det hele forgik stille og roligt, men med brug af meget tydelige signaler og en åbent og stærkt kropsholdning som advarede hende når hun agerede forkert og omvendt en mere lukket, afslappet og vigende holdning når hun agerede som ønsket. Efter blot 15 minutter tillod hun at der blev kravlet op og ned af hendes ryg. Jeg var måles!! Hun stod der uden sadel og blot med et reb om halsen og tillod at Shanes rytter sprang op og ned af hende fra både den ene og den anden side samt at han lå på maven på hende og forsigtigt klappede hende på krydset med fødderne imens han med hænderne klappede hende på halsen. På bare 15 minutter var de nået meget meget længere end vi var på 4 uger!

Efter yderligere 20 minutters arbejde og en GEVALDIG buk/rodeo reaktion første gang hun blev bedt om at skridte frem med rytter i sadlen var der ved at være hul igennem. Jeg fatter seriøst ikke han blev siddende! Jeg tror ikke jeg trak vejret i næsten et minut. Den skiftevis dukkede og stejlede(højt) og alt imens sad han blot der som limet til sadlen og fulgte hendes bevægelser. Hvergang hun landende på jorden og stod stille for en stund roste han hende og klappede hende anderkendende. Efter ca. 5 minutter på denne måde begyndte hun at slappe af. Hun accepterede nu at blive skridtet på iført både sadel og hovedtøj, såfremt Shane gik ved siden af på jorden. Dog var der ingen tvivl om at hun stadig var trykket af situationen. Trods hun gik med var det tydeligt at der ikke var tale om den naturlige fremaddrift som hun tidligere har vist, men vigtigst af alt var at hun forsøgte! Shane besluttede derefter, at det var nok for nu og konkludere at det var vigtigt at tage små skridt for at give hende modet og lysten tilbage til at være ridehest.

 

Andet besøg

Igår var det besøg, det var 4 dage siden Shane var der sidst. Det var tydeligt at Baby Face kunne genkende ham og at hun var langt  mere tryg end ved første besøg. Efter kun 5 minutter var Shanes rytter på ryggen af hende, først uden sadel og siden med både sadel og hovedtøj. Hun udviste stadig en let vakt ængstelighed med slet ikke som sidst. Selv om det var tydeligt at hun var spændt i kroppen, holdt hun sammen på sig selv og lavet på intet tidspunkt hverken bukspring eller rodeo. Det lykkedes dem igår at skridte hende rundt i hallen uden, at Shane trak hende fra jorden og også at få hende til, at tage enkelte lang sider i trav. Dog udviste hun stadig meget stor usikkerhed og ængstelighed hvilket på det nærmeste blokere fuldstændig for fremaddriften. Alligevel gav både Shane og hans rytter udtryk for, at det var et større fremskridt ende de havde turde håbe på og jeg indrømmer at jeg stod med tårer i øjnene af lykke. Næste gang de kommer vil de, hvis vejret tillader det, ride hende en tur ud på marken istedet for i ridehuset i håbet om at ridning i naturen kan aflede hende og få hende til igen at ville tænke fremad. Jeg må indrømme at jeg selv synes det virker lidt crazy at ride en så “ustabil” hest ud, men omvendt har jeg 100% tillid til Shane, så hvis han siger at det er det der skal til så tror jeg på det og bakker op!

Ny ridhest nr 2!

Nå men det vilde stopper altså ikke her. For nu bliver det virkelig vildt…. Da Shane var her første gang fortalte jeg ham, at jeg også havde en halvbror til Baby Face. Da de har samme mor og min fornemmelse var, at han også er en lidt forsigtige og ængstelige type spurgte jeg Shan, om han måske kunne lokkes til at ride ham til næste år når han blev tre. Det gav han udtryk for gerne, at ville og jeg var rigtig glad for og lettet over, at vi havde en plan. Me samtidig gruede jeg for at skulle igang med det forberedende arbejde.

 

Det skal nemlig siges at Baby Faces halvbror allerede er RET STOR trods han kun er 2,5 år. Hvis jeg skal gætte er han tæt på de 170cm i stang! Han er efter Revolution og spørger du mig, og mange af de andre som har set ham, så har han et RET STORT potentiale. Aktuelt går han i løsdrift sammen med en anden 2-års jeg har efter Donkey Boy. De hygger sig og er rigtige drengerøve, der kun kommer ind på stald når de skal beskæres. Så det er i sagens natur ikke ærlig meget de har været håndteret og aldrig hver for sig. Bare det at komme til dem og give dem grimer på kan være en udfordring.

 

Når nu man er blevet rigtig ridehest skal man da belønnes med sin helt egen lækre grime.

Så da Shane pludselig skrev til mig i går eftermiddag 3 timer før han ville komme, om ikke kan skulle se på Lillebror når nu han alligevel kom, tænkte jeg “jamen hvordan pokker skal det da kunne lade sig gøre”? Den havde jo ikke grime på, den havde aldrig være skilt fra sin legekammerat og den havde aldrig været inde i ridehallen. Men endnu engang var Shane helt cool. For ham var det bare et plus, så var hesten da ikke ødelagt :0) Hvis jeg bare sørgede for at den havde en grime på så skulle han nok klare resten sagde han.

 

Den var god med ham! ” Hvis jeg bare gav den en grime på?”, hvordan pokker skulle jeg dog gøre det? Jeg ville da aldrig få lov til at ligge en grime på den og jeg var heller ikke sikker på, om jeg overhoved  turde prøve. For 2 år siden blev jeg sparket ret så voldsomt af en af vores plage i hoved. Siden har jeg været meget lidt vild med, at skulle håndtere de unge heste. Så at blive tildelt sådan en opgave står ikke lige øverst på min ønskeseddel. Men jeg følte på en eller anden måde, at jeg var nødsaget til det! Der var ikke nogen hjemme til at gøre det for mig, så jeg besluttede mig for at gå derop og “lege at jeg var Shane” og prøve noget at hans brummen og det åbne og lukkede kropssprog af overfor de to banditter. Og tænk, efter bare 5 minutter med skiftevis brummen og bukken for herren, stod han helt stille og lod mig give ham grime på!!! Tror I lige jeg var stolt!

 

Fra foldbums til ridehest på 25 minutter!

Da Shane og hans rytter var færdige med Baby Face hentede de selv lillebror oppe i løsdriften. Han sagde slet ikke noget til at blive taget væk fra sin makker, men fulgte bare stille og roligt med Shane som talte og “brummede” til ham på vejen ned mod hallen. Inde i hallen brugte de få minutter på at få hans fulde opmærksomhed. Det var så vildt at se, hvordan den store ranglede og umodne herre bare koncentrerede sig 100% om Shane og hans rytter. Jeg tror ikke jeg overdriver når jeg siger,  at der højest gik 5 minutter før de lå oppe på ham og han accepterede det 100%. Han stod bare helt afslappet og nærmest nød opmærksomheden. De var virkelig en crazy oplevelse at stå der på sidelinien og se på. Harmonien og accepten der gjorde det muligt stille og roligt at sadle lillebror op og uden brug af fastholdelse kravle på ryggen af ham var helt fantastisk.

 

 

 

Tænk at man kan få lov til at sadle en total rå 2,5 års hest op med sadel og hovedtøj for derefter at ride løs rundt på den i både skridt, trav og galop i en ridehal den aldrig har været i før. Alt sammen på bare 40 minutter, det overgår virkelig min vildeste fantasi. Lillebror var bare så vanvittig cool, han rokkede ikke med et ører! Han var bare med på det hele og fik da også mega meget ros af Shane for sit gode temperament. “Tjaaaa… hvis vi tager ham en gang mere så kan de selv ride ham en måneds tid iden han skal have fri ind til foråret” var ordene efterfølgende…. “Shit mand” tænkte jeg lige, “tør jeg det?”, “kan jeg det?”. Jeg tror lige jeg skal tygge lidt på det og venne mig til tanken…..

 

Jeg kommer ikke til at kede mig

Så nu ser det ud til at jeg snart får rigtig travlt. Ud over Baby Face og Lillebror har jeg yderligere to på 2,5 som skal rides til og startes op næste år. Denne ene er en hoppe efter Romero og den anden er Lillebrors legekammerat efter Donkey Boy. Hvis nogen kender til et trick der giver flere timer i døgnet så er jeg meget modtagelig :0) Jeg tænker at jeg får travlt, men jeg glæder mig også helt vildt til at se resultatet af det avlsarbejde vi har lavet. Det er are vildt spændende synes jeg. Hvem ved måske min kommende stjernehest er blandt en af dem. Det må tiden vise….

 

Nu vil jeg hoppe til køjs!

Vækkeuret ringer om 5,5 time, så er det op til en ny dejlig dag.

Vi ses snart igen.

XOXO

Rie

 

                                                                              ______________🇩🇰_____________

Hvis du kunne have lyst til at læse mere om os, så er her en samlet oversigt med link til de indlæg jeg til nu har skrevet i forbindelse med Peek konkurrencen…. :0) Jeg ville blive meget glad hvis du ville følge med os på denne rejse!

#1 – Peek – Tilbage til eventyret! (video)

#2 – Vi vandt over fluerne, men table klassen(video)

#3 – Ja tak! -en hest med tænding. (video)

#4 – Tilridning af søhest! (Sjov Video)

#5 – Gribskovmester 2019 – SÅDAN! (video)

#6 – Hjemmelavet hygge. (Video)

#7 – Bør’ man stikke en rask hest?

#8 – Jeg kryber til korset!

#9 – Forsiden af din krop er stærkest!

#10 – Holdet er sat til DM!

#11 – Må man presse sit barn?

#12 – #1 DM video blog (video)

#13 – #2 DM video blog (video)

#14 – #3 DM video blog (video)

#15 – Tiden er inde til en ny pilot!

#16 – STOR CADEAU

#17 – Gode tips til klipning af hest

#18 – Nyder at være enebarn

#19 – Jalousi i sporten

#20 – Godt jeg ikke gav op!

#21 – Vender op og ned på det hele

#22- Værdifulde idoler i hverdagen (video)

#23 – postkort fra Sydfrankrig

#24 – Elsker du også detaljer?

#25 – Billige og hurtige tricks til miljøtræning (video)

#26 – fyldt op på alle konti

#27 – Et billede af DIN pony (gave til dig)

#28 – Hvor klogt er det lige?

#29 – En svære tilridning (video)

#30 – Den svære tilridning – Dag 2 (video)

#31 – Landsstævne debut

#32- BRUG LAVA – ny metode til rengøring af stald (video)

#33 – wupti 2 rideheste mere!

Hej med dig.... Du kender mig højest sandsynligt ikke, men det kommer du måske til hvis du har lyst til at følge lidt med her på bloggen... For at du får en lille fornemmelse af hvem jeg er vil jeg lige benytte lejligheden til at fortælle dig det grundlæggende. Jeg hedder Rie Obling og er i skrivende stund 37 år gammel. Jeg har redet siden jeg var 9 år og købte selv min første pony (Lotte) da jeg var 12 år gammel. Selv om nogen måske vil mene at jeg er ved at være for gammel til den slags, så går jeg som så mange andre ridepiger med en indre drøm om en dag at ride grand prix. Måske lykkedes det en dag, måske ikke. Det vil kun tiden vise... Så følg med her på blogge så ser vi om min drøm en dag bliver til virkelighed....

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *