fbpx
Dressur,  PEEK 2020,  Spring

De vigtige forberedelser, når koncentrationen er udfordret

Jeg er rask men hvorfor føler jeg det bare ikke sådan??

 

Det er nu 3 måneder siden jeg blev opereret og fik beskeden om at jeg var rask. De første 6 uger måtte jeg ikke lave ret meget, men der efter har jeg igen måtte lave, lige hvad jeg havde lyst til. Jeg troede at min krop ville være lang tid om at komme sig, oven på så stor en operation men det er faktisk gået ret nemt. De første par gange jeg var oppe at ride, var jeg meget nervøs og blev trukket rundt. Jeg lignede en som var ved at tilride en hest, men i virkeligheden var der mig der skulle “tilrides”. Jeg kravlede meget forsigtigt op i sadlen fra en høj skammel og kravlede ned igen på sammen måde. Jeg turde ikke at tage fra med armene, så det blev lidt anstrengt at komme af. Efter nogle trækture skulle jeg prøve at tage tøjlen selv og trave. Jeg havde på ingen måde ondt, men var usikker og red ikke meget. De næste par dage blev jeg mere og mere sikker, og på tredje dagen  galoperede jeg rund på en dejlig afslappet hest. Jeg var enormt overrasket over, at jeg kunne sidde med tryghed og have fat i tøjlen. Min form var selvfølgelig elendig og ømme muskler blev hurtigt en del ad hverdagen igen.

Mit hår vokser heldigvis igen og jeg skal til frisøren på fredag – det er stort

Koncentrationen svigter

Ømme muskler ved man hvor kommer fra og hvordan man håndtere, men hvad stiller man op med en svigtende koncentration? Jeg havde forventet at det var min krop, som ville være længst tid om at komme tilbage til hverdagen. Faktisk var det min koncentration, mit overskud og mit overblik som jeg skulle kæmpe mest med.
Jeg sover 10-11 timer om natten og føler mig stadig ikke udsovet når jeg vågner. Jeg kan være flere timer om at komme op og ud ad døren om morgenen. Kan bruge flere timer på at sidde på kontoret uden at lave det mindste. Hvis der er for mange kollegaer i vores lille bageri, kan jeg slet ikke overskue at bage en kage. Til ridetimer må jeg have mange pauser for at samle hoved igen. Kan kun springe korte baner, for koncentrationen svigter efter 4-5 spring.

Jeg fornemmer ret hurtigt at det bliver en kamp at komme tilbage til mit tidligere overskud, men kampen skal kæmpes og den er stadig i gang.

 

Skriv en blog

Jeg blev anbefalet at begynde at skrive lidt af mine tanker ned og valgte at det skulle gøres her igennem Peek. Min koncentration bliver langsomt bedre for hvert indlæg jeg skriver og jeg kan langt bedre overskue en dag med kollegaer. Jeg arbejder stadig kun 2-4 timer om dagen, men det går langsomt og fint fremad. Og endda så meget fremad at jeg har meldt til stævne i den kommende weekend. Skimle og jeg skal afsted til vores første militarystævne sammen. Vi skal starte en cnc80 i Haslev, til sæsonens sidste stævne. Det er et et-dags stævne og det kræver altså temmelig meget koncentration, at ride 3 discipliner på samme dag. Jeg er så heldig at have en veninde, som også selv rider

Min veninde er en kæmpe hjælp til stævner. På spring opvarmningen sørger hun for at vi får nogle gode spring 😍

military, som tager med og hjælper mig. Hun kan ikke bare hjælpe med at holde hesten, skrue mordax i og fodre, men også hjælpe mig med at holde overblikket når vi har travlt. Mellem dressur og spring har vi kun 30 min og her skal man være effektiv for at nå det. Hun er en stjerne og alt afgørende for at jeg kan komme afsted.

 

 

Stævneforberedelse

Jeg bruger gerne ugen op til et stævne på at forberede mig og hesten. Ugens træningsprogram er lidt anderledes end uger uden stævner, og der skal pudses og pakkes. Vi skal have finpudset formen på de

Malibu i vandet i Haslev

forhindringstyper vi kan kan møde i terrænet, have styr på dressurprogrammet og være sikker på at bremse og speeder virker på springbanen. Alt udstyr skal pudses og gennemgåes, så vi er sikre på at alt virker når vi står på stævnepladsen. Det er fx ikke særlig sjovt at stå på stævnepladsen uden batteri på terrænuret eller en stævnejakke uden knapper….

Dette stævne kræver lidt ekstra af mig, for stævnerutinen er helt ærligt temmelig rusten. Jeg har skrevet mig en lang huskeliste og så må jeg tage det lidt ad gangen.

 

Video overvågning i trailer

Skimle har ikke den store tålmodighed når det gælder kørsel i trailer og det har resulteret i et par sår, på ben og i hoved på ham.  Til det kommende stævne har vi halvanden times kørsel og en del ventetid, hvor han skal stå og slappe af i traileren. Det har jeg været lidt bekymret over og har fundet frem til en DIY video overvågning. Jeg havde en gammel iphone liggende i skuffen og med en app der hedder Alfred Camera, kan man via bluetooth filme fra tlf til tlf. Jeg har for 80kr købt en holder beregnet til cyklen, som den gamle tlf kan hænge i, inde i traileren og vupti så har vi overvågning af den utålmodige hest. Det glæder jeg mig til at afprøve og ikke mindst til at se hvad pokker det er Skimle laver inde i den trailer, så vi fremover kan indgå skader.

 

Vi ses

Det var alt for denne gang – vi ses !

fb-share-icon

Hej alle. Jeg hedder Maria, er 38 år og bor i Odense. Jeg arbejder som konditor hos Odense marcipan og har den skønneste 5 års vallak - Rocashino S.B. I daglige tale hedder han blot Skimle Bimle. Han er efter Volstrups Cash og har Rockland som morfar. Min tidligere hest - Sir. Malibu red jeg lidt CNC100 (military) på og Skimle skulle gerne komme op og gå de lidt større military klasser, når vi er klar til det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *