fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2019,  Spring

Weekend i hestenes tegn!

Alle weekender er i hestenes tegn, MEEEN…

Denne var anderledes! Jeg fik fri fra skole omkring 11.40 og var hjemme omkring 12.30, jeg har nemlig en times kørsel hjem. Jeg gik direkte ud til Spot. Jeg sadlede op og skridtede igang på tur. Jeg skridter altid igang for lange tøjler. Jeg varmede op i trav, hvor han skulle gå lang og dyb, så hans muskler blev varmet grundigt op. Det gik så godt, og nu var han klar til galop. Allerede i galoppen tog han hovedet ned og slappede af. Det er simpelthen en fryd, når hesten elsker at arbejde.

Min mor kom ud for at optage os, da jeg nyder at se videoer efter mit ridt, så jeg kan se mine fejl og mangler. Spot gjorde intet forkert, men han var lidt frisk, så der kom et par bukspring. Han var så sej til kontragaloppen, og gjorde det endda også fra langside til langside! Han var en stjerne! Til sidst sluttede vi af med lidt trav, hvor han også gik fint! Han har haft en ledbåndsskade, som gør han slæber med benene, men vi øver at vænne af med det.

Billedet er fra fredagens træning!

Veninderne ♥

Som hestepige er det svært at få tid til at pleje sine venskaber – især hvis de ikke er hesteinteresserede. MEN, det var Alfa og Naya heldigvis! De bor i København, og tog toget ned til mig på Lolland. En lang tur, men jeg håber det var det værd. Jeg hentede dem ved stationen 19.00, hvor vi kørte direkte hjem til mig og ordnede hestene til natten. Spot og Flower var meget beskidte, så der var nok at lave.

Da klokken blev 20,00 gik vi ind og så en film, og spiste lidt aftensmad og slik. Det blev hurtigt mørkt, så vi gik i seng ved 22.00, da vi skulle ud og ride tidligt lørdag morgen.

Jeg kunne dog ikke falde i søvn, så jeg var vågen til 23.30. Men jeg faldt i søvn til sidst.

Lørdag morgen:

Klokken var 5.15 da jeg vågnede lørdag morgen. Både Alfa og Naya sov, så jeg lå bare og så hestevideoer på Youtube. Jeg elsker at ligge og få inspiration af andre til min egen omgang med heste. Vi kan jo altid lære mere.

Klokken gled og den var 6.50, da de to andre vågnede. Sammen med min søster gik vi ud og fodrede hestene samt satte ud. Jeg mugede lige ud med det samme. Så fik vi morgenmad. Derefter gik vi straks ud og satte en lille bane op til Spot og mig, bare 3 spring. To oksere og en lodret. Vi tog ham ind og sadlede op. Jeg havde lovet begge piger en lille tur på ham. Normalt får folk ikke bare lov til at ride mine heste, da jeg synes det ofte kan skade mere end at gavne. Heldigvis ved jeg ved disse to, at det ikke skader noget. Op kom Naya, og hun fik både skridtet, travet og galoperet ham. Så var det mig. Jeg skulle jo bare igang med at springe, men det var godt nok mærkeligt bare at sætte sig op uden at selv opvarme med hesten.

Spot og jeg kom over cavalettien et par gange, og afstandene var ikke så gode. Vi prøv indtil det blev bedre! Vi red på oxerne, og det gik så fint. Springene blev sat op, og inden jeg så mig om, var vi oppe på 80-90 cm. Han fløj over. Men nøj, hvor så det højt ud oppe på ham! Det er klart, når jeg ikke har sprunget den højde på ham i over 1 år og 2 måneder. Det gik super fint, men vi fik en rigtig dårlig afstand, og så sød som han er – redder han min r*v. Jeg sad SÅ dårligt. Jeg fik pigerne til at ligge en afstandsbom, og vi red på igen. Denne gang MEGET bedre, hvor han også fik brugt ryggen bedre.

Han sprang med overskud, så jeg synes det var svært at sidde optimalt. Det er dog helt i orden, vi skal lige finde rytmen helt. Mit ene mål for i år var, at springe i cordeo, og til sidst valgte jeg at ride en lille bane i cordeo. Vi rider normalt aldrig i cordeo, da hans hoved kører rundt. Han var rigtig træt, så der var dog intet her. Banen var på 60-70.

Hans sidste spring var dette, hvor han sprang SÅ højt over. Han sprang fantastisk!

Dette er ca. 75 cm.

Alfa fik lov at galopere et par runder og trave lidt af. Til sidst gik vi ud fra banen og skridtede af. Han var godt nok træt, så han fik en portion mash med elektrolytter.

Eftermiddag/ Aften:

Når det er så fugtigt ude på foldene, døjer Spot med meget sure stråler. Derfor tog vi i en udstyrsbutik og købte en Blue Hors Thrush Care. Jeg har haft en før, som jeg har været glad for.

Da vi kom hjem tog vi frokost og så film. Mine forældre fik gæster om aftenen, så vi tog et bad og gjorde os klar. Min søster havde besøg af en fotograf Katrine Hallund, og jeg spurgte om hun ville tage et par af mig og hestene. Det ville hun gerne. Billedet kan ses på det udvalgte billede.

Vi gik i seng ved 22.00.

Søndag:

Spot fik fri idag. Pigerne tog hjem klokken 10,30.

Jeg gik direkte over og mugede ud. Det var ikke så slemt, som det er nogle dage. Jeg fik også gjort mit staldskab klar til vinteren. Gjort rent og flyttet sommerting væk, og vinterting ind. Fyldt foderlageret op osv. Det blev så godt!

Resten af dagen stod på træning af en hingst med min søster samt afslapning i min seng.

Det har været en fantastisk weekend, som jeg vil se tilbage på med et kæmpe smil 🙂

Jeg håber også, at i som læsere har fået den fornemmelse af, at jeg har haft den fedeste weekend! Imorgen vender det dog tilbage igen med skole, men det skal nok gå. Det er altid rart at komme ud i verdenen og blive oplyst.

Rigtig god aften til jer alle!

fb-share-icon

Jeg hedder Ida Skafte Bendsen og er 20 år. Jeg er bosat på Lolland med min mor, far og søster. Sammen har vi en masse dyr, da vi lever og ånder for at give dyr det bedste liv. Jeg har selv 2 heste, som henholdsvis hedder What A Spot og Flower. Jeg har en Instagram, hvor jeg opdaterer dagligt. (@ida_flower_spot), hvor jeg har 24.260 følgere. Jeg drømmer om, at starte en masse stævner i spring og dressur, men spring er dog min primære disciplin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *