fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2022,  PEEK NEWS,  Riders NOTEBOOK,  Spring,  Ugens PEEK'er

For tyk til at ride?

I dag tager jeg hul på et ømt emne. Vægt.

Lad os være ærlige. Vægt er et kæmpe tema inden for ridning og bare generelt i vores samfund. Og som offentlig blogger, for man også sine huk, når man er overvægtig, og stadig vælger at ride.

 

Jeg har altid været en buttet pige, og lagt på de 90-95kg allerede dengang jeg var ponyrytter. Efter min graviditet, formåede jeg dog pludselig at snige mig helt op på næsten 110kg, uden at egentlig bemærke det. Min BMI sagde ekstrem fedme.

Jeg havde ikke overskuddet til at ændre på det. Enda ikke de kommentarer om at jeg ikke burde ride mine heste, gjorde en forskel for mig. Jeg havde trods alt behandlere med inde over, som kunne fortælle mig at mine heste ikke tog skade af at jeg red dem. Og bevares, det har de heller ikke gjort, men det er ingen hemmelighed at de nok havde det nemmere, hvis jeg vejede mindre.

I April 2021 skulle jeg prøve min brudekjole, jeg skulle nemlig giftes i Juli 2021, og her ramte forhammeren mig. Jeg kunne knap lukke den. Jeg var blevet for stor. Det var det spark jeg skulle have, for at tage mig sammen og ændre min livsstil. Jeg skulle IKKE stå på min bryllupsdag og veje et 3 cifret tal, og ej kunne passe min kjole. Så jeg gik igang.

Jeg formåede på de 3 måneder at komme ned på 95kg. Så nu var kjolen for stor, og jeg blev bedt om lige at holde vægten, så den ikke ville falde helt ned. Denne vægttabs pause, gjorde jeg kom langsommere igang senere, end det hurtige resultat jeg fik først. Over jule månederne stod det enda helt stille først og endte med at gå lidt op af igen. Og så kom jeg lidt igang igen.

Jeg vejer nu officielt 82kg. Jeg har smidt 28kg i alt, og taget 9 kilo muskler på. Min BMI siger nu overvægt og ikke længere ekstrem overvægt. Målet er 70 (normalvægtig) og dermed mangler jeg stadig 12-14 kg. Lige pt holder jeg dog en mental pause og forsøger holde vægten stabil, før jeg går mod slutspurt.

Men hvordan tabte jeg mig så?
Måden jeg gjorde det på, var udelukkende at tælle kalorier og så have disciplin i det. Jeg har naturligvis også dyrket sport i form af lidt fitness her og der, samt ridning. Men at holde mine kalorier på 1700 dagligt, var det der gjorde udfaldet.
Jeg har vitterligt levet af cola, pizza og chokolade, da jeg er et menneske der ikke kan lide frugt og grønt. Men forskellen var blot mængden af disse ting jeg indtog. Max 1700 kalorier om dagen, og var de opbrugt, jamen så var det bare ærgerligt. Havde jeg kunne få meget mere at spise, ved at spise sunde ting? Ja. Men er jeg kræsen? Også ja :p

Jeg er gået fra en str 46 til en str 38. Det er en KÆMPE forandring, som min hjerne ikke helt altid kan kapere endnu. Når jeg ser mig i spejlet, ser jeg mig stadig som ekstrem overvægtig. Jeg ser mine arme der hænger af løs hud og jeg ser min tykke mave og lår. Det er kun ved hjælp af mit gamle tøj, før/efter billeder, og de stigende kommentarer fra folk der kan se forskellen og påpeger den, at jeg kan se forskellen og bliver mindet om hvor jeg startede. Jeg håber jeg bliver tilfreds, når de sidste kilo er af 🙂

Men kan jeg så mærke en forandring på min ridning og heste?
Svaret er JA. Jeg mærker en kæmpe forskel. Igen, de kunne også sagtens bære mig før, men jeg ville lyve hvis jeg ikke siger, at jeg kan mærke at de har meget mere bevægelsesfrihed og fremafdrift, end de havde førhen. Om det så kun er pga min vægt, eller om det også er fordi jeg selv er blevet mere sportslig , med mere kondition og derfor kan ride dem meget bedre og lettere nu, skal jeg ej kunne sige.

Jeg har været en af dem, der retfærdiggjorde at jeg red på f eks min pony, på trods af jeg nok havde en vægt der sagde jeg ikke burde, og nærmere burde have holdt mig til min hest i stedet. Og selvom jeg havde professionelle inde over, som har forsikret mig at ponyen ikke led overlast, er det ingen hemmelighed at det nu nok bare er rarere at jeg har smidt de 28kg og har i sinde at smide yderligere 12-14. Nu hvor jeg også har mærket forandringen på egen krop, med både min styrke, kondition og udholdenhed, så har jeg bestemt også fået et nyt syn på hvor min grænse for vægt og ridning på mine egne heste går.

Hvad skal der så ske nu?
Jamen lige for nu, ikke meget. Jeg holder min velfortjente pause og forsøger forblive vægtstabil. Når jeg føler jeg er klar igen, skal de sidste kilo væk. Og så må vi se om der er nok løs hud til en operation, eller om jeg kunne formå at få det trænet væk selv.

Uanset hvad: Jeg er stolt af mig selv. Stolt af at jeg tog skridtet og forsøgte ændre min livsstil. Stolt af at jeg er kommet så langt indtil videre og stolt af at kunne mærke den positive forskel i mit liv. Nu håber jeg at jeg også kan fortsætte og opnå slutsmålet 🙂

Tusinde tak fordi i ville læse med om min lille rejse. Jeg håber også i har nydt mine før/efter billeder.

Stay awesome Ninjas // DD 🙂

fb-share-icon

28 årig kvinde, mor, hustru, rytter, skuespiller, blogger og meget mere. Følg med når jeg beretter hudløst ærligt om alt og intet i min hverdag, tanker og ideer uden censur. :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *