fbpx
PEEK 2020,  Spring

Et sidste farvel

At tage afsked med sin bedste ven er utroligt hårdt, men nogen gange den rigtige beslutning. 

Tilbage i Marts 2018 fik jeg en ny 2’er pony ved navn Chanell. Jeg var vild med Chanell lige fra første gang jeg prøvede hende, og det var med stor glæde, at hun blev min.

Vores rejse var dog knap begyndt, før vi oplevede store bump på vores vej. Chanell begyndte at stejle ved udgangen, ville ikke gå på tur, og var generelt voldsom under rytter. Vi havde hende i fuld røntgen, da vi købte hende, og hun gik igennem uden anmærkninger. Derfor lå det ikke lige til højrebenet, at hun skulle fejle noget. Jeg havde dog en klar fornemmelse af, at noget var galt. Vi forsøgte at give hende forskellige produkter mod brunst, da vi tænkte hendes adfærd, måske skyldtes noget hormonelt.

Vores rejse fortsatte med store udsving, i perioder var der absolut ingen problemer med hende, og andre gange, kunne jeg næsten ikke ride på hende. Folk sagde gentagne gange, “den er bare dum”. Det strittede så meget imod, hvad jeg selv står for, men der opstod alligevel en tvivl. Jeg lavede derfor en masse jordarbejde med hende, og dette havde også en stor effekt.

Alt imens dette stod på, var vi afsted til forskellige stævner, og red vildt mange 0-runder. Hun var top forsigtig, modig, og havde masser af kapacitet. Alt hvad en god springpony behøver.

Det hele kulminerer 

I November 2018 skulle vi til vores første Christmas show, og jeg glædede mig helt vildt! Stævnet startede godt med en god runde, med en uheldig bom i omspringningen. Sådan fortsatte det dog ikke, og i resten af vores klasser blev vi disket i slusen, da Chanell bare stod og stejlede. Igen fik jeg at vide, “den er bare fræk”!

https://www.instagram.com/p/BtOOgO0BFnK/

Min mavefornemmelse sagde mig, at noget var helt galt, vi fik efter Christmas show en dyrlæge ud, vi skiftede hendes sadel, gav hende laser behandlinger og kiropraktik. Jeg delte samtidig ud af mine tanker på instagram, for at vise mine følgere, at vi alle sammen oplever problemer. Jeg har altid gerne ville gøre op med det polerede billede, folk ofte viser på instagram.

Da vi fortsat ikke havde fundet problemet, og jeg var overbevist om, at der var en god grund til vores problemer, kørte vi hende på Højgård. Her fik vi endelig vores svar. Hun var seneskadet på 3 ben! Jeg var fuldstændig knust, og jeg følte virkelig, at jeg havde svigtet Chanell. Hun var ikke halt på noget tidspunkt, og vores egen dyrlæge sagde, at hendes ben ikke var problemet, så det var et stort chok.

Jeg følte virkelig at jeg havde mislykkedes mit job som en god hesteejer. Jeg havde SÅ ondt af stakkels Chanell. Men jeg er i dag glad for at jeg lyttede til mine mavefornemmelse, men ked af, at vi ikke fandt problemet noget før.

At tage en beslutning

Vi gav Chanell et års tid på fold, men måtte efter dette år konstatere, at hendes ridekarriere var endeligt slut. Vi valgte at aflive hende, da vi ikke ville risikere at hun skulle gå og have ondt. Det er uden tvivl en af vores vigtigste opgaver som hesteejere, at vide hvornår nok er nok. Selvom det gør utroligt ondt at sige farvel.

https://www.instagram.com/p/B_hhUeNBI2p/

R.I.P Chanell

14/3-2008-28/4-2020

fb-share-icon

Mit navn er Amalie. Jeg er springrytter og jeg elsker at dele ud af min hverdag, med mine 2 skønne heste. Jeg elsker at dele mine opture såvel som mine nedture, og jeg håber at I vil følge med i mit Peek eventyr 2020. Hvis I ønsker at se mere til mig og hestene kan I følge mig på instagram, hvor jeg dagligt deler videoer og billeder, @showjumper_amalie_nanfeldt Mange knus fra Amalie <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *