fbpx
Catago Equestrian,  Dressur,  PEEK 2019

Den store BID JUNGLE

Det der med bid kan være en stor jungle. Der er så mange forskellige farver, former osv. Nogle fungerer på et muffebid mens andre fungerer på et normalt 2-delt trensebid. Det er så forskelligt fra hest til hest, og det kan derfor være uendeligt svært at finde ud af, hvad der er best.

Jeg går rigtig meget op i, hvilket bid jeg bruger. Jeg går op i, at hesten skal være glad og tilpas. Biddet skal ikke være for uroligt, det skal ikke være for tykt eller tungt. Hesten skal kunne trække vejret og have det godt med biddet i munden. Jeg synes det kan være svært at overskue at finde et bid med alle disse egenskaber på én gang. Men jeg synes selv, at jeg har fundet et bid Immi fungerer rigtig godt på. Det er mit Neue Schule Verbindend bid, jeg flittigt bruger til Immi. Jeg var så utrolig heldig at vinde det i en konkurrence, og det har været et kæmpe hit lige siden!

Hvordan ligger det?

Jeg synes, det ligger godt i munden på Immi, hun suger på det og virker rigtig godt tilpas med det. Hun kan virkelig få slappet af i kæben, og jeg skal bare sidde med en let og rolig hånd, så Immi får frihed til skulderen. Immi er en hest som let bliver utrolig fortil, og der er det rart at have et bid, som afhjælper dette en smule. Biddet er virkeligt godt, hvad end man rider skovture eller rider de helt store stævner.

Hvorfor skal man vælge det rigtige bid?

Alle heste er sensitive i munden, nogle bliver måske bare “hårde i munden”, eller endnu mere sensitive end før. Derfor er det rigtig vigtigt, især når man som jeg rider dressurstævner, at have et bid der fungerer, så hesten fungerer både hjemme og ude. Hvis biddet ikke er rigtigt, kan der måske opstå det, at den begynder at ryste på hovedet, bliver tung eller bare ikke fungerer ridemæssigt, som den plejer. Og det er så vigtigt at kende sin hest, så man ved, hvad den fungerer med og ikke fungerer med!

Hestens mund er ikke skabt til at have bid i, så det er vigtigt at være særlig opmærksom på, at biddet ikke er for tykt, tungt, skarpt eller andet. Fordi hesten ikke er skabt til at have bid i munden, så er det også bare så vigtigt, at vi lytter til dens signaler. At vi ikke spænder næsebåndet mere ind, bare fordi den åbner munden.

Find det rigtige bid

Jeg har haft stor succes, ved at prøve mig frem med forskellige bid. Haft dem på prøve, eller snakket med en fagperson indenfor emnet. Neue Schule afholder bid-prøvninger, rundt omrkig i hele landet. Jeg har aldrig selv været til et, men har fået fortalt af veninder at det har haft stor gavn, med hjælp fra folk som ved hvad de lige nøjagtigt har med at gøre! Alle heste er forksellige, og det nytter nødvendigvis ikke at bruge et skapere bid. Et ordsprog siger, at bid ikke er skarpere end den hånd som holder tøjlen.

Det med bid, er i hvert fald noget, som bringer stof til eftertanke..

Knus Immi og Lykke

fb-share-icon

Jeg hedder Lykke, og har den skønneste fuldboldsaraber-hoppe der hedder Immi. Vi har omskolet hende, og er lige startet på LA-klasserne. Det er en hård men fantastisk rejse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *