Blue Hors,  Catago Equestrian,  ECCO,  Pavo,  Spring

Finansiering af hest og stævner

Der er vidst ingen tvivl om at det er dyrt at have hest, og endnu dyrere at ville starte stævner oveni. Det kan være svært at få råd til, men her vil jeg fortælle om hvordan jeg gør det selv.

Hjemme hos os har vi en fordeling af hvem der betaler hvad. Min far står for opstaldning, foder, smed og dyrlæge. Jeg selv betaler stævner og som udgangspunkt også udstyr. Sikkerhedsudstyr eller ting som støvler, betaler min far. Grunden til dette er, at det er ting der er nødvendige for min ridning. Et nyt sadelunderlag eller en trense er jo ikke nødvendigvis noget jeg SKAL bruge. På den måder opstår der ikke tvivl om hvem der står med hvilke udgifter

 

Hvordan får jeg så råd til mine stævner?

Jeg vil utroligt gerne ride omkring 2 stævner om måneden. Det i sig selv er ret dyrt, da en start som oftest koster omkring 150 til et almindeligt stævne. Det bliver hurtigt mange penge, når jeg gerne vil have de 3-4 stævnedage om måneden. Desforuden vil jeg gerne deltage i stævner som Christmas Show Warm Up, Christmas Show, Mesterskaber, Bækgaarden, Riders Cup, World Cup og Hingstekåring. Det er utroligt dyrt, og kræver en større sum penge.

Lad os starte med, hvordan jeg får råd til de almindelige C-stævner jeg starter. Måden jeg gør det på er, at jeg løbende sparer op. I stedet for så at melde til et stævne hver til hveranden uge, sætter jeg mig ned og melder til stævner for de næste 2-3 måneder. På den måde betaler jeg et stort beløb på én gang – som jeg vel om mærke har sparet op til – samtidigt med at der går 3 måneder til jeg skal melde til igen. For mig gør det, at jeg kan spare op til stævner én gang og derfor ikke hele tiden skal have penge stående til stævner. Jeg selv føler også at jeg har bedre styr på hvor mange penge jeg bruger

 

At få råd til de helt store stævner

Så er der de helt store stævner som jeg har nævnt ovenover. De stævner sætter jeg somregel 3000-4000 kr. af til, udelukkende i starter og opstaldning. Det er penge der skal spares op, når man ikke har arbejde, og udelukkende lever på en lav SU. I år valgte jeg at arbejde hele min sommerferie væk, for at få råd til World Cup stævnet. Jeg arbejdede 5 ud af de 6 ugers ferie jeg havde. Jeg arbejde som rytter på Bogense Ridecenter v. Ulrik Kjær. Mandag til Fredag og så fri i weekenderne, så jeg kunne komme hjem og slappe af, eller starte stævner. Jeg tjente nok til at kunne betale World Cup. Det er selvfølgeligt ikke altid man lige kan arbejde 5 uger, og derfor sparer jeg sammen på andre måder til de andre stævner. Christmas Show Warm Up er et stævne vi i år deltager i for 7. gang. Det er et stævne vi ALTID skal til, og derfor har min far og jeg en aftale om at han lægger ud hvis jeg ikke har pengene. Så kan jeg løbende betale lidt tilbage, samt får han de penge jeg evt. vinder i præmiepenge.

En helt anden måde at spare større beløb op på er, at bede om penge i gave til fødselsdag, jul eller ved andre lejligheder. Jeg synes dog man skal ønske sig penge specifikt til noget. Jeg synes man skal sige “Jeg ønsker mig penge, så jeg kan få råd til at starte et stævne jeg meget gerne vil til”. Det er en mere høflig måde at ønske sig penge på, samt jeg vil påstå at flere vil være tilbøjelige til at give penge, i stedet for en fysisk gave.

 

Men har du ikke glemt, at hotel, mad og transport også koster?

Hjemme hos os er det min far der står for disse udgifter, og det er jeg utroligt glad for. Men det er også en klar aftale vi har, således der ikke opnår tvivl om dette. Det er noget der koster mange penge, men det kan gøres økonomisk. Du kan køre sammen med andre til stævne, du kan bo i campingvogn eller på airbnb i stedet for hotel. Derudover kan du købe ind til at lave mad hjemmefra, så du ikke skal spise ude.

 

Det var lidt om hvordan jeg får råd til stævner, jeg håber i kan bruge det som inspiration til selv at spare op <3

 

Knus, Christine og Montana

Mit navn er Christine og jeg er den heldige ejer, af en Dansk Varmblod ved navn Montana -S. Vi har dannet par i start 1,5 år, og er så småt begyndt på FEI-stævnerne. Jeg selv er dog en hele normal gymnasieelev, og kæmper derfor for at få råd til stævner og udstyr. Det er en kamp jeg elsker, og nyder hele vejen igennem. I kan følge den her på PEEK riders notebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *