fbpx
Dressur,  PEEK 2019

Nøglen til succes

En af nøglerne til succes er helt klart, at finde en god træner. En træner som er angageret, og gerne vil lære fra sig er alfaomega! Undervisningerne skal være sjove, lærige og fede.

Jeg rider selv undervisning min. en gang om ugen, nogle uger 2 gange. I dag var så den 2. gang på en uge, hvor jeg red undervisning.

Jeg er så priviligeret, at have fundet to enomrt dygtige undervisere. De har allerede har lært mig meget på kort tid. For at jeg skal kunne udvikle mig i sådan en grad som jeg gerne vil, skal jeg bare holdes i ørende ofte. Det har jeg heldigvis min ene underviser til, som står opstaldet samme sted som os. Hun hjælper os meget i det daglige, og jeg kunne ikke være foruden hendes hjælp. Hun hjælper med træningsplaner, så det giver mening for stævnerne, men også Immi kan udvikle sig i den positive retning som vi selvfølgelig er intresseret i. Men det gode er også, at vi kan gøre det enormt fleksimbelt, så vi ikke er bundet til en dicideret fast dag. Det har klart har haft en poesitiv virkning på mig.

For mig er det vigtigt, at min undervise(r) ser mine stærke sider, men også ser de svage og arbejder på dem, så både Immi og jeg synes det er sjovt.

Derudover har jeg en underviser, som jeg rider ved et par gange om måneden. Det har givet et kæmpe boost at ride ved hende ind imellem, og jeg er rigtig glad for det!

Det rigtig gode er at mine to undervisere kan snakke sammen, så det jeg laver ved begge to giver mening.

Undervisningen i dag

I dag havde vi primært fokus på vores program LA1, som vi skal ride til de næste par stævner. Vi fik det redet igennem, og fik trænet at være præsis. Immi er som sagt en pony som jeg rider i hesteklasserne, så det jeg kan score point på, er at lave øvelserne så præcise som overhovedt muligt.

Det er mega svært at lave øvelserne så præcise, fordi Immi er en utrolig speciel pony at ride. Hun skal ikke bare have vist øvelsen én eller to gange, nej hun skal have det vist 50-100 gange, før hun ikke bøvler mere de første par gange. Der kommer indimellem også pludsligt et hoved flyvende op, eller en skulder som flyver ud i en schenkelvigning. Måske et bukspring eller et lille hop, men det tager vi med som det nu er! Det er ligeså meget mig, som skal lære det, som det er Immi der skal lære det. Hun fortæller måske bare, at det jeg lige gjorde der, var ikke helt korrekt – hvem ved, hesten er jo faktisk ret klog.

Udfordrende programmer

LA-programmerne er udfordrene for både Immi og jeg. Hovedt op, sid tilbage, albumerne ind til kroppen, hænderne op, fremdrift, smidighed, ligeudretning osv. osv. Der er meget som man pludsligt skal have styr på! Men det giver god træning og det gør at vi har noget at sigte imod, og at vi har noget at træne frem mod. Det er virkelig fedt at have noget bestemt at kunne træne op til, og det er klart det som holder driven kørene i den daglige træning.

Jeg har under indlæget lagt en video op fra dagens træning. Jeg synes sangteksten er vildt fed, og derfor faldt valget på den!

But I won’t let them break me down to dust
I know that there’s a place for us
For we are glorious

Knus Immi og Lykke

fb-share-icon

Jeg hedder Lykke, og har den skønneste fuldboldsaraber-hoppe der hedder Immi. Vi har omskolet hende, og er lige startet på LA-klasserne. Det er en hård men fantastisk rejse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *