Dressur

Er du race-“racistisk”?

Hvorfor lige en fuldblods araber? Man kan jo få den flotteste DV med flotte benløft of stor hals, også vælger jeg en lille pony med et mindre riben og mærkeligt hoved..

En af fordelene ved at have en ren-racet er dyrskuer, her er det Immi fra Det Fynske Dyrskue 2019

Da vi købte Immi tilbage i december 2016, var hun den første Pony vi så. Jeg kan tydligt huske, at vi kommer gående ind og jeg ser den her lille hvide pony. Jeg var OVERBEVIST om, at det var bare hende, ved bare at kigge på hende!! Hun var den sødeste og smukkeste pony, og det er hun (For det meste) heldigvis stadig.

Men efter jeg lærte hende bedre at kende og racen at kende, er jeg blevet helt solgt! De er simpelhen de kærligste væsner, og hvis du først har vundet deres tilid, har du den for altid. Fuldblodsaraberen er også verdens ældste og eneste renavlede hesterace, det er da lidt blæret at sige det. Jeg har bestemt ikke fortrudt valget, om at finde en af de smukke fuldblodsarabere.

Myterne..

Der er så mange myter om fuldblodsaraberen, bla. at de er vildt stressede og vilde. Immi er perfekt blandt børn, og araberhesten er generelt en ret god familie-hest. Alle hestes temperament er forskelligt, nogle heste er mere sensitive end andre, men Immi tager alting ret chill. Også har vi den fantastiske Zonyx som går på ligefod med de store varmboldsheste, til de store stævner med Signe Kirk Kristiansen i sadlen. 

Race-stævner

Ligesom fjordheste-folkene har det, så er race-stævner selvfølgelig fedest. Der er et helt særligt fælleskab fordi der er noget at samles om, alle har kendskab til racen eller har selv en fuldblodsaraber. Men dressur-dommerne til disse stævner, ser også anderledes på det, og man bliver klart bedømt på en anden måde. 

Her fra race-stævnet 🌟

Jeg glæder mig så meget, til de fremtidige race-stævner. Jeg håber virkelig meget, at kunne tage til udlandet også. Desværre er det en bekostelig afære, men det ville være en kæmpe drøm!

Der er heldigvis et par i Danmark om året. Det første vi var til i år tilbage i Maj ca. vandt vi vores første LC2 med lidt over 70%.

I overstående video-klip, er det lige Immi som lige blære sig lidt. Det er sjældet hun gør det, men hold da op hun er smuk når hun gør det.

Jeg vil til hver en tid, vælge en fuldblodsaraber igen! De har bare vundet mit hjerte, og jeg har virkelig fået en ting for dem. Alle burde have den ære af at opleve dem. Jeg er så meget respekt for dem som bla. rider de gule til store stævner eller haflinger der springer 120 – det er sejt!

Knus Immi og Lykke

Jeg hedder Lykke, og har den skønneste fuldboldsaraber-hoppe der hedder Immi. Vi har omskolet hende, og er lige startet på LA-klasserne. Det er en hård men fantastisk rejse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *