fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

Gør du noget ekstra for din firbenet ven? “Pararytterens beretninger #4”

Det gør jeg!

Jeg er stor fortaler for alle de mange forskellige behandlinger der er til vores heste i dag, og syntes det er så dejligt at flere og flere går op i, hvordan vores hestes trivsel afspejler vores succes og samarbejde.

For selvfølgelig er flid og træning det der gør os til bedre og dygtigere ryttere – men hvis vores firbenet venner ikke har en stærk og velfungerende krop kommer der automatisk en naturlig begrænsing på hvor langt vi når, og hvor meget de kan yde for os.

Jeg har valgt at bruge en massør og en osteopat til mine heste, som fast kører i kalenderen hver måned med massage og ca hver 3 måned med osteopati.

For mit vedkommende er det ekstra vigtig at være opmærksom –

på mine hestes krop, fordi min egen grundet mit handicap, er skæv og svag i højre side. Og som mange af os ved, forplanter vores egen svagheder og skævheder sig lige ned i hesten.

Derfor bliver hestene jævnligt tjekket igennem, for at minimere risikoen for at de går hen og bliver skæve og dernæst for problemer i bla ryg, lænd eller nakke, og som derefter kan afspejle sig i, at mine øvelser i dressuren pludselig kan drille og i nogle tilfælde slet ikke kan udføres.

Jeg har selv været ved at hive håret ud af hovedet på mig selv af bare frustration over hesten ikke vil gå travers til højre selvom vi har gjort det 100 gange før, uden problemer, så får vi besøg af Osteopaten, og vupti hesten er nu fri i kroppen og med på legen igen.

 

Udover de 2 behandlere der kommer, har jeg valgt benytte nogle forskellige ting i hverdagen og på den måde selv at bidrage til mine heste kan have en smidig og velfungerende krop.

De ting jeg benytter mig af er følgende:
            • Catago FirTech produkter, det bruger jeg gerne både før, under og efter ridning, samt ved transport af hestene. Seriens egenskab med det keramiske partikler som bla. hjælper på restitution og mindsker overbelastninger syntes jeg er genial. Især walker dækkenet er flittig i brug hos os, som navnet beskriver bruger jeg det når jeg har hestene i walker på de køligere dage og når jeg arbejder med hestene fra jorden – det ligger rigtig godt, og har god plads til skulderene er i bevægelse og hestene kan beholde det på imens de arbejder da de ikke bliver alt for varme under dækkenet, da det ikke har et tykt foer i,
            • Activo-Med massage/magnet dækken, det bruger jeg primært før ridning som en slags opvarmning af hestens store muskel grupper så den er klar til at arbejde allerede ved første skridt eller til at afspænde og mindske stivhed efter en ekstra hård ride indsats som f.eks ved undervisning, samling eller efter stævne.
            • Equine Lts Lysmåtte – Den investerede jeg udelukkende i, fordi min hest desværre fik lavet en skade på det ene forben, jeg fik den anbefalet af flere inkl dyrlæger og tænkte det i hvert fald ikke kunne skade noget at prøve. Efterfølgende er jeg blevet lidt “afhængig” af dens virkning og bruger den hver eneste dag på benene til opvarmning af senerene. Jeg bruger den ikke kun på hesten men også til min egen krop. Hvis jeg har mange smerter eller spændinger nogle steder i kroppen ligger jeg den på, og kan  mærke en en stor forskel på bla smerterne som aftager markant ved brug.

 

Så ofte det er muligt kører jeg afsted til vandbånd, det giver udover en virkelig god kondition også en rigtig god mulighed for hesten at opbygge en god muskulatur uden belastning af rytter plus du kan kontrollere og holde øje med din hest´s bevægelses mønster, og understøtte hvis den f.eks. er svag i lænden.

 

Én fast jordtrænings dag i ugen er også på programmet, det bliver der holdt meget fast i, også selvom jeg ved vi måske har et lidt presset program i ugens løb med f.eks stævner – jeg kan se og mærke hvor meget det giver at træne dem i en dyb form uden at sidde på ryggen og forstyrre, jeg kan bla arbejde med hvor meget hesten griber ind under sig, arbejde på den skal træde mere over eller se hvor “frit” den bevæger sig i kroppen. på den måde får jeg en føling med hvad der måske skal arbejde videre med, når jeg så sidder på ryggen.

 

Og sidst men ikke mindst – strækøvelser, smidighedsøvelser eller gulerods øvelser, kært barn har mange navne. En nem lille ting, alle kan gøre uden det kræver alverden, men gør en verden til forskel for hesten.

 

Du sidder måske og bliver helt forpustet og tænker hold da magle det var noget af en omgang.

Husk på det er til inspiration, måske du tænker at noget af det kan have gavn i jeres hverdag – man skal gøre det, der for en giver mening og passer til sig selv og sin hest.

 

Kunne du tænke dig at følge mere med i min hverdag kan du følge os på instagram michele_kaisler_paradressage

Vi læses ved!

XOXO

Michéle

 

 

fb-share-icon

Jeg er 31 år, mor til Karl på 6 og gift med Brian. Jeg er para dressur rytter og i grad 5, rider med på para B-landsholdet på min vallak Burberry som er 12, ham har jeg har dannet equipage med i godt og vel 3 år nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *