fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020,  PEEK NEWS

Impulskøb eller fornuftige planer?

Dem der kender mig rigtig godt, ved at en af mine hobbyer er at kigge hestesalgsannoncer. Jeg synes altid det er rart at have fingeren på pulsen i forhold til hestemarkedet, og så er det sjovt at se hvad de forskellige hingste avlsmæssigt giver videre. Det er nok også blevet lidt af en afhængighed for mig lige at skulle ind og tjekke de nyeste salgsheste 🙈

Kan man kigge uden at købe?

Som overskriften lyder, kan man så bare nøjes med at kigge uden at købe noget? Hvis du spørger mig, så ikke altid nej 😅

Igennem årene har min hobby ledt til et par impulskøb. Det kræver selvfølgelig at man har pengene og/eller finder et godt tilbud. Det kan man indimellem godt være heldig at finde, men det er selvfølgelig altid når man ikke skal købe noget, at det sker 😂 For når jeg virkelig har været ude og lede efter ny hest, så har jeg hver gang haft meget svært ved at finde en. Tit har jeg brugt minimum 1 år på at finde den rigtige hest. Det er jo typisk 😉

Impulskøb fra Tyskland

Min hobby er faktisk lidt omfattende, for den gælder ikke kun salgsannoncer fra Danmark. Nej jeg kigger også svenske, og især tyske annoncer. Tyskland er et rigtigt hesteland med rigtig mange avlere og flere store avlsforbund, såsom Hannoveraner Forbundet, Oldenburger Forbundet og Westfaler Avlsforbundet osv. Derfor er det også rigtigt spændende at kigge annoncer derfra, fordi udvalget er det større end herhjemme. Prismæssigt er niveauet ca. som i Danmark. Men med det større udvalg, kan man nemmere være heldig at finde noget godt. Det er da også lykkes mig et par gange.. 😂

Gode tyske hoppestammer

Tilbage i 2006 faldt mine øjne over en helt særlig annonce. Det var nemlig på en gudesmuk kulsort 5 års statspræmieret guldmedaljehoppe. Helsøster til ingen ringere end avlshingsten Blue Hors Future Cup. Future Cup var særdeles succesfuld og anerkendt hingst herhjemme på det tidspunkt. Jeg viste straks annoncen til min far, og vi talte om hvad den mon kunne koste. Der stod nemlig ingen pris. Jeg var sikker på, at den var alt for dyr for os, så jeg sagde til min far at han lige så godt kunne droppe at ringe på den. Min far er dog lige så impulsiv som jeg, så han ringede selvfølgelig. Utroligt nok var prisen fair og indenfor vores budget, så vi fik hurtigt arrangeret en tur til Tyskland. Heldigvis var vi de første der ringede, da ejeren efterfølgende fik telefonstorm. Da vi kom først til mølle, havde vi førsteret.
Vi kom til Tyskland og fik handlet Future Lady, som vi i fik kåret herhjemme og i årene efter lavede 8 føl på 😊

Future Lady

At købe hest ubeset fra udlandet

Mit næste fund kom så i 2014, hvor jeg var sygemeldt efter en skade i min skulder. Jeg havde således havde masser af tid til at surfe nettet tyndt. Denne gang var det en 11 års hoppe, som stod helt i München. Det var bare en skovturs- og fritidsspringhest, som blev solgt af en ældre mand. Grunden til at den var interessant for os, var at den var halvsøster til min brors A-hest i springning. Ydermere er den også helsøster til OL-springhesten Lancero. Altså en virkelig god hoppestamme. Hende ville vi meget gerne bruge i avl, og prisen var da også sat efter at det var en skovturshest, da ejeren ikke anede noget om dens guldrandede stamtavle. Der var lidt langt til München, så vi tog chancen og købte hende ubeset og 1 uge efter kom hun hjem. Lysann er stadig i avlen hos os den dag i dag, og vi har bl.a. lavet en hingst udtaget til hingstekåring på hende 😊

Sidste nye impulskøb

Mit sidste nye impulskøb hentede vi hjem i lørdags. Denne gang er det min helt egen 😊

Jeg faldt nemlig over en 2 års hoppe, ved navn Charité, efter samme hingst som Rocky, nemlig Rock Forever I. Det er i forvejen svært at finde afkom efter denne ældre hingst, og så kunne jeg godt tænke mig en “Rocky mere” 🥰

Jeg tog selv til Tyskland ugen før for at se den. Selvom det var en lidt grim, tynd og ranglet plag, som overhovedet ikke viste sig frem på dagen, så var jeg alligevel lidt hooked. Jeg synes nemlig, at jeg kan se flere ligheder mellem hende og Rocky, og jeg tror på at hun indeholder mere end hun viste. Så var det også et plus at hun er en hoppe, som er meget interessant til avl også. Hendes mor er statspræmieret, og mormor og mormors mor er statspræmierede elitehopper. Hun er desuden fri for alt det gængse dressurblod (Donnerhall, Florestan, Sandro Hit osv.), så man ville kunne bruge nærmest hvilken som helst avlshingst på hende, og hun har det eftertragtede fuldblod i sig også.

Et spil i lotteriet

Det er altid lidt et lotterispil at købe så ung en hest, som man ikke ved om bliver til noget, eller bliver en hest for mig. Det vil kun tiden vise, men heldigvis er hun også yderst interessant til avl, og jeg har også haft lidt en drøm om at have min helt egen avlshoppe. Jeg var heldigvis ikke skuffet da jeg fik hende hjem og så hende bevæge sig, og så er hun rigtig sød. Jeg håber, at jeg har gjort et godt køb. I disse tider hvor heste er blevet rigtigt dyre, må man nogen gange tænke lidt langsigtet og tage en chance 😊

Det kunne være sjovt at høre om I læsere også har gjort impulskøb, eller købt unge fremtidshåb? Smid gerne en kommentar. Har I spørgsmål omkring køb af hest i udlandet, står jeg også gerne til rådighed 😊

Følg mig gerne på instagram @thrivester, hvor I bl.a. kan se video af min nye stjerne 🙂

 

Kærlig hilsen

Thrine

fb-share-icon

Jeg er en 36-årig dressurrytter og avler, som har min egen dressurhest Rocky Langholt, og et dressurføl Quatercopy My Heart RV og en åring So Content RV. Jeg er opvokset med heste, og det er en interesse jeg deler med min far, og min lillebror, som er springrytter. Sammen har vi Stutteri RV, hvor vi opdrætter kvalitets DV spring- og dressurheste. Derudover er jeg rytteryoga instruktør og kraniosakral terapeut til heste. Jeg har således stor mulighed for at profilere på et bredt område i hele hestebranchen til både dressur og springstævner, samt DV arrangementer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *