fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo

Går du tur med din hest?

Ja selvfølgelig er vi da på tur nogle gange😄

Det er super god afveksling så alle ugens dage ikke kun kommer til at stå på sandkasseridning. Men GÅR du tur med din hest, altså ikke på ryggen af den men ved siden af?

Ud over at være super god afveksling, så får man mega meget ud af at gå tur med hest ved hånden. Hesten får rig mulighed for at undersøge forskellige ‘farlige’ ting og kommer ud på andet underlag uden vægt fra rytteren😄🐴

Det er også en god måde at øve diverse basis signaler i et andet miljø. Stop, gå frem, tilbage, bliv stående mens rytter går lidt væk mv.


Jeg forsøger så vidt muligt selv at komme ud og gå tur 1-2 gange i ugen. Nogle gange blot for at få lidt frisk luft og se noget andet, og andre gange for at træne signaler, samt skridt og trav på andet underlag.
Når Robin traver, så løber jeg ved siden af. Det synes jeg er en super god øvelse, især for en unghest, fordi den lærer at der skal være plads til os begge på stien, og den ikke bare skal læbe der ud af men vente på mig.

At komme ud i naturen giver kun godt både for hest og rytter. Og så er en god lille løbetur altid skide god motion til rytteren, uden man ligger mærke til😅

Husk dog altid at have ridehjelm på! Selvom du kender din hest bedre end nogen anden, så kan den blive forskrækket. Safety first always!👍🏻

Mit navn er Jannie, jeg er 25 år og har redet siden jeg var 5 år gammel. Jeg har min skønne unghest Robin som er 3,5 år gammel, og vi er godt igang med livet som ridehest.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *