fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2019

Ridning lindre mine stærke smerter

Det er nu 13 år siden jeg blev ramt af det man dengang sagde var et Sclerose angrab men årene er gået og jeg har stadig ikke fået en dianose.

Hver dag har jeg det som om jeg har 40 i feber og influenza……Alle ved, at så har man ikke lyst til at stå op men jeg trænere bedst om morgenen inden arbejde. Jeg ved at jeg får det bedre af at komme op på hesten og igang med dagens træning.

Jeg kæmper dagligt med stærke nerve smerter og føleforstyrelse i hele kroppen men jeg nægter, at opgive ridningen fordi det er det eneste som kan lindre mine stærke smerter bare en smugle. Jeg er på grund af smerterne og den konstante træthed hele tiden nød til at priotere min tid og kræfter.

Det er vigtigt at sige, at jeg ikke føler jeg  har fået et dårligere eller ringere liv end før jeg blev syg! Faktisk så har min sygdom gjort, at jeg er kommet tættere på min familie og jeg er nok blevet mere mennesklig. Jeg var alt for hurig på aftrækkeren førhen og jeg kunne slet ikke finde ud af at slappe af. Nu sætter jeg nok mere pris på de gode ting i livet, og ting som er vigtige for mig. Det betyder alt for mig, at jeg har et godt job, en dejlig mand og min skønne dressur hest.

Jeg har gennem alle disse år været meget bevist om mine valg, det er hele tiden vigtig for mig, at gøre de ting som gør mig glad.

Det betyder hestene og ridningen komme før alt andet!! Men det er også vigtig for mig, at arbejde fordi det udfordrer mig og giver mig indhold i min hverdag.

Men det betyder også, at jeg ikke har overskud til at være social med venner og familie særlig tit. Hele min familie ved, at når jeg er færdig med at passe mit arbejde og hestene så er der bare ikke mere energi at give af.

Min hverdag ser sådan ud:

  • Starter i stalden mellem Kl. 5 og 6 om morgen
  • Ordne stald og ride inden arbejde, hestene går på fold mens jeg arbejder
  • Møder på job mellem Kl. 8-9
  • Arbejder til ca Kl. 16
  • Eftermiddags lur 1 1/2 -2 timer, Det er SÅ dejligt med et par timer under dynen og Netflix :O)
  • Min mand kommer hjem fra job kl ca. 18
  • Spiser aftensmad ca. 18:30
  • Ordner stald til natten
  • Kl. 20 reglen betyder, at jeg skal ligge i min seng senest Kl. 20 for at hvile og dagens gøremål skal være afsluttet der.
  • Stalden lukkes til midnat og hestene får deres velfotjente SlobberMash fra PAVO

Det, at jeg rider konkurrence gør at jeg hele tiden er fokuseret på at nå mine mål og på den måde så lykkes det mig at glemme mine smerter for en tid. Derfor er det SÅ vigtig, at jeg sætter mig nye mål hele tiden.

Mit mål i 2019 er først om fremmest, at blive klar til at starte MB på Mon Chevalier. Vi træner hård hver uge og rider undervisning 3 gange om ugen og selvom det er MEGA hårdt så er gør jeg det gerne fordi når det lykkes, at opnå mål som dette giver det mig blod på tanden til, at sætte nye og mere krævende mål.

Jeg træner meget struktureret og ved altid inden jeg starter min træning hvilken form for træning vi skal igang med, det betyder at jeg har en fast trænings plan for hver uge. Jeg må indrømme jeg er bange for at slippe strukturen en smugle, bange for jeg pludslig ikke vil kunne fastholde mit fokus hvis jeg springer træningen over en dag og giver mig selv lov til at mærke efter men der er dage hvor jeg er afhæning af, at få hjælp til at få lavet alle tingene i stalden fordi min krop bare gør så forfærdelig ondt  og jeg er SÅ træt……

Træningsplan:

Mandag: Undervisning

Tirsdag: Skridtbånd 45 min. / Hviledag for mig

Onsdag: Undervisning

Torsadg: Skridtbånd 45 min. / Hviledag for mig

Fredag: Undervisning

Lørdag: Leg i longe + skridtbånd 30 min. / Hviledag for mig

Søndag: Løsgørende og smidigheds arbejde

Jeg bliver ikke mere rask af, at sidde hjemme i sofanen tværdigmod så føler jeg på denne måde, at jeg lever mit liv og at jeg er glad for de ting jeg gør og de resultater jeg har opnået.

HUSK AT LEV LIVET, DET KAN VÆRE FOR SENT I MORGEN!!

 

fb-share-icon

Mit navn er Helle Larsen, jeg er 43 år gammel og har redet hele mit liv. Jeg rider og træner min dressurheste på MB niveau nu men drømmer om at jeg en dag er klar til PSG.....det har taget lang tid at nå hertil men det har været fantastisk og meget lærerigt! Jeg vil så gerne dele min hverdag samt mine oplevelser og erfaringer så derfor deltager jeg i Peek Ridersnotebook 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *