fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020,  Spring

Året starter med genoptræning

Genoptræningen starter

 

I denne uge måtte Skimle endelig komme ud og gå lidt. Vi starter med 5 min og må langsomt øge til 30 min i løbet af de næste 3 uger.

Vi fik ikke den bedste start, da karbinen på min spritnye longe sprang den første dag og Skimle var smuttet. Han holdt en fest langs foldene hvor han plejer at gå og vi kunne ikke gøre andet end at forsøge at berolige ham og hestene på folden. Efter 4 uger i boksen er hans kondi mildest talt dårlig, så der gik ikke længe før han blev træt nok til at jeg kunne fange ham igen. Heldigvis skete der ikke nogen skade, og vi kunne gå roligt tilbage i stalden og tørre sveden af panden. Ikke den bedste start på genoptræning men vi fik da set at han ikke er halt.

 

Longe og kæde i grimen, så vilddyret kan styres

 

 

Dagen efter valgte jeg at dobbelt sikre mig med både en longe og en kæde. Det giver mig en større styring af hesten, når den begynder at hoppe rundt. Longen har jeg i ringen under grimen og kæden kører jeg fra venstre side, under hagen, ud på højre side og til sidst op langs kæben. Det gør at kæden ikke hænger og svinger alt for meget. Jeg kan så styre hesten i enten longen, kæden eller begge hvis jeg skulle få behov for det.

 

 

 

 

Små tricks til at holde styr på det hele

For at holde styr på dage og tider, har jeg købt mig en lille kalender til at have i stalden. I den kan jeg

holde helt styr på hvor mange minutter vi må gå, og jeg laver også et lille notat hvis noget har været anderledes end det plejer. Så kan jeg altid gå tilbage og kigge i kalenderen, hvis dyrlægen har spørgsmål om hvordan det er gået.

Der kan være svært at holde øje med tiden når man har hænderne fulde af en vild hest. Derfor bruger jeg mit terrænur, til at bippe når vi har gået det antal minutter vi må. Så er jeg sikker på at vi får gået de minutter vi skal og ikke mere eller mindre.

 

 

Finalen

På mandag skal Søren Møller Rohde, kigge min video igennem og give feedback. Det kommer til at foregå på et Skypemøde hvor Søren, Vivi fra Ecco og jeg deltager. Det bliver spændende at høre hvad Søren har at sige. Alle finalister har lavet virkelig gode videoer, så der bliver nok for Søren at kigge på. Dressurrytterne får feedback fra Anna Kasprzak og der er også nogle meget flotte videoer.

 

Her er min springvideo

 

 

På Youtube kan alle finale videoerne ses og man kan lære alle de andre søde finaledeltager at kende lidt igennem deres videoer.

 

Hvis der er noget i ikke har fået læst

Så får i her en oversigt over alle den indlæg jeg har fået skrevet:

 

1# -Heste, kræftsygdom og alt det andet

2# – Skimle, Malibu og Maria

3#- Den barske sandhed

4#-Hestefolk-Kagefolk

5#- Støt brysterne

6#- Det første stævne

7#- De vigtige forberedelser

8#- Mavesår og maveproblemer

9#Får vi lov at ride store stævner igen?

10#- Uden mad og drikke

11#- Stoler du på din dyrlæge

12#- Ingen sygdom

13#- Er din hest i bedre form end dig

14#- Røven i sadlen og lange patter

15#- Mit frirum

16#- Scintigra…. hva’ for en fisk?

17#- Thats it

18# – En dejlig overraskelse

19#- Den bedste julegave i år

fb-share-icon

Hej alle. Jeg hedder Maria, er 38 år og bor i Odense. Jeg arbejder som konditor hos Odense marcipan og har den skønneste 5 års vallak - Rocashino S.B. I daglige tale hedder han blot Skimle Bimle. Han er efter Volstrups Cash og har Rockland som morfar. Min tidligere hest - Sir. Malibu red jeg lidt CNC100 (military) på og Skimle skulle gerne komme op og gå de lidt større military klasser, når vi er klar til det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *