Fjordhest Casper Cassøe collage
Blue Hors,  Catago Equestrian,  ECCO,  Pavo,  Spring

Latterliggørelse af Fjordhesten?

I denne uge har der været Blue Hors Dressur Festival. Med masser af god ridning, shoppe område, underholdning og fjordheste.

Showindslag

Lørdag aften var der et showindslag. En spring stafet hvor hestene var fjordheste og haflinger. Der var lavet 4 hold bestående af, Nanna Merrald & Daniel Bachmann, Carina & Casper Cassøe, Victoria Vallentin & Dennis Fisker sidst men ikke mindst Kristian Würtz & Anders Sjøbeck. 7 meget dygtige dressurryttere og en tidligere springrytter.

Springstafet går ud på at ride hurtigt og fejlfrit. Der var fart på de skønne ponyer og publikum var helt med på den og heppede højlydt. Dog var det ikke alle der blev siddende på hesten. Casper Cassøe måtte en tur ned og smage på sandet.

Har man lyst til at læse Ridehestens indlæg omkring indslaget, kan man trykke HER. Der er både billeder og video.

Hverken hest eller rytter kom noget til og Casper satte sig op og red færdig.

Ikke alle synes det var sjovt = Latterliggørelse

Indlægget er blevet delt flittigt på Facebook og det har også fået en del kommentarer. Fjordheste rytterne er stolte af deres ponyer og mange føler, at der er blevet gjort grin med racen. Personligt tror jeg ikke dette var intentionen fra Blue Hors’ side.

Mange fjordheste elskere mener ikke at dette indslag var sjovt. De føler deres elskede race er blevet brugt som pauseklovne. De er trætte af, at deres race bliver vist frem som om at de intet kan. De synes at sådanne lignende indslag er lavet nok nu.

Det er helt okay at være stolt af sin race, men lige frem og tro at folk latterliggør den. Det tror jeg simpelthen ikke.

God underholdning

Derimod er der også rigtig mange fjordheste elskere, som synes dette indslag var fedt. Samt mener de ikke der er nogen latterliggørelse af fjordhesten. Der er mange der skriver at de ikke ville have noget imod at stille en pony til rådighed. Derudover (synes jeg) fjordhesten blev vist rigtig fint frem. Der blev blandt andet fortalt omkring ponyerne i højtaleren. Hvad de havde vundet, hvor højt de sprang til dagligt og hvad de red i dressuren.

Jeg kan ikke se noget negativt ved dette indslag. Der bliver lavet Springstafet hele tiden. Hvorfor blive fornærmet over at man bruger en slags race? Jeg er sikker på de ikke har sat omkring et bord og planlagt hvordan de skal lave grine med andre racer.

Hvad synes i om dette? Har de latterliggjort fjordhesten?

Jeg håber vi ses i næste indlæg!

Hej Mit navn er Rikke. Jeg har en 4års vallak som skal til og igang med ridning, en 2års hingst som jeg er ved at vinde tilliden til og gøre klar til tilridning om et par år, en 8års vallak som jeg selv har tilredet, vi har haft debut i 90cm spring og LA2 dressur. En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan. En glad hest er en god hest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *