fbpx
Catago Equestrian,  Pavo,  PEEK 2019,  Spring

Rid videre!

Det kan ikke altid gå godt, ridning er fyldt med op og nedture.

Lansing var så flyvende for en måned siden. Endelig var han ved at være drømmehesten. Han trak på springene, og sprang som en drøm. Lige indtil klodsen her vælger at falde af hele 2 gange… 😳

1 skridt frem, 10.000 tilbage❌

Sådan føles det i hvertfald for tiden. Især med Lansing. Jeg vil så gerne have det hele til og lykkes med ham, men vejen der hen er bare OVERHOVEDET ikke så let som jeg troede. Hver gang vi lige når at peake, så bliver vi skudt langt tilbage igen, men vi skal videre!! 💪🏻

Noget skuffet

For en uge siden var vi afsted til ridestævne på vilhelmsborg. Lansing skulle bare gå en enkelt LA**. Vi varmede op osv. Lansing var ganske fin. Jeg red ind på banen, fik ham lidt frem og tilbage. Startssignalet lød, og vi rider hen mod første spring. 3.2.1 sæt af… “NARGH MENNESKE” 🦄, det kan du godt glemme siger Lansing pænt. Også stod Lansing endnu engang foran springet med endnu et stop i baggagen. Vi rider på igen, og jeg får reddet vild effektiv resten af runden, og Lansing springer det hele, måske med en enkelt bom eller sådan noget, men vi sprang alle spring! 🥳 Jeg fik faktisk reddet, rigtig godt resten af turen, hvis jeg kan tillade og rose mig selv! 😆.

Også ligner han jo en verdens stjerne når han springer ! 🥳

Men det her er bare det evige problem, det er som om Lansing bare ikke gider. Han har så nemt ved det, men han spænder lige så snart jeg ligger ben til. Endnu engang sendte jeg videoen til min træner, og spurgte om råd. For det kan ikke passe han ikke snart fungere!

Vi rider altid med vores PEEK underlag til ridestævner. Det ser knaldgodt ud!! Hip hip hurra for catago og deres skønne underlag! 🤩

Er der noget galt?

Den evige bekymring som rytter, er der noget galt? For det kan ikke passe, man skal hakke hesten en ordentlig en i maven for at den gider at springe. Det vil jeg ikke være med til !

Vi havde dyrlæge ude til Bello, så jeg spurgte pænt dyrlægen, og vendte situationen med ham om Lansing. Han mærkede lidt på Lansing, og det virkede ikke til at der var noget galt med ham i hans bevægelighed, men han var meget utilpas, ved alt berøring. Så vi endte med at sætte ham på en prøve mavesårskur i 7 dage. For det kunne sagtens være han havde mavesår i tarmen, som man hverken kan se med kikkert eller noget 😨.

 

Fremskridt?

Indtil videre har der ikke været de store fremskridt, Lansing virker til at synes det hele er lidt hårdt, men vi træner i at ride frem, så det skal nok komme.

Ny sadle?

Igår prøvede jeg en ny sadle, og det virkede til at han slappede mere af, og var mere smidig, og knap så spændt i kroppen, når jeg sad ned i sadlen. Så nu prøver vi at springe i den, i dag, også må vi lige se, om det er den vej vi skal, eller hvad der nu skal til for at han bliver bedre og mere tilpas.

Pjattet/sippet?

Måske er jeg en pyllermor til de kære heste, de fleste ville nok sige Lansing bare tog røven på mig, men kan det virkelig passe, at man skal tvinge en hest til at spring? Burde den egentlig ikke gøre det fordi den synes det var sjovt? Det er i hvertfald min mening. Dog må jeg indrømme, hvis man kigger rundt til de forskellige stævner, så er der godt nok mange heste, som får et ordentlig huk ind i siden, hvis de vælger at hugge bremsen, selvom det var rytterens fejl. Hvis de får sådan tæsk til ridestævner, hvad får de så ikke der hjemme?

Frustrationer?

Øhm velkommen til mit liv. Pt er der mange frustrationer i luften. Lansing burde bare suse afsted. Han får jævnligt massage, som fungere super. Hun er i hvertfald smadder dygtig massøren🌟. Lansing har haft dyrlæge, han har en god smed. Burde have en sadle som passer, og får fantastisk foder fra Pavo. Så han burde jo bare fungere!

Samt jeg fokusere meget på at han ikke syrer til i musklerne. Så hans restitution er i stor fokus også. Han får ofte fir-tech på fra catago. Som jeg tidligere har haft kæmpe effekt af.

Han får altid fit fir-tech dækken på inden han skal ud og præstere, og det samme på hans ben. Så gør det heller ikke noget at han ser knaldgodt ud, og det hele bare sidder perfekt. Selv det dækken her, som er 4 år gammelt.

Så skal der rides videre!

Det kan jo ikke altid gå godt. Jeg har et fantastisk team bag mig. Så nu tager vi til undervisning så må Peter “guruen” eller rettere sagt en rigtig jyde med benene på jorden.

Så han må lige hjælpe mit ego lidt på vej. For det skal nok gå. Vi rider videre, også kan det være Lansing allerede er ved at være en stjerne igen til næste uge. Det vigtigste er bare at huske på ikke at ændre min ridestil. Stol på systemet også skal det nok gå. Hvis jeg begynder at lave alt for meget om, så står jeg bare med en snot forvirret hest i stedet for. 🙄

Ridning er fyldt med en masse op og nedture, så det er så vigtigt at huske og have det sjovt, og styrke båndet til hestene. Så nu skal vi hygge en masse, og sætter ambitionerne ned for en stund, når det hele fungere igen, så er vi klar til de større klasser, men for nu så skal vi bare ride nogle små klasser, også have en fest! Det vigtigste er at have en glad hest! 🤗

 

Hvad gør i, når det hele ikke fungere?

I får lige en flot billedserie af vores tur på banen.

Man kan allerede se hans bølle udtryk “Hahah mor, tror du virkelig jeg gider springe det her?”😈

Vi skulle jo lige rundt og se lidt på alle springene inden.

Fuld galop og top klar på første spring!

“Argh mor, det der springing, det magter jeg ikke lige i dag” Han ser i hvertfald yderst utilfreds ud 😶

“Arghhh. okay, hvis jeg skal, så gør jeg det lige.”

“ååååhhh det er lidt stramt for kroppen at komme over”

“Bagdelen skal jo også med mor”

“Okay nu kan jeg lige håndtere at springe de her spring”

“Wup wup, nemt, næste spring tak ✋🏻”

“LOOK at me, verdensklasse spring!”

 

 

 

 

Du skroller igennem de sociale medier, og vupti så er du endt her. Min store drøm er at komme ud og starte S i springning. Dog er jeg allerede trådt ind i de voksnes rækker i og med at jeg er fyldt de 19. Så jeg er i fuld gang med at blive en kylling. I er velkommen til at følge med på vejen til S, for når jeg har sat mig op til en ting, så skal det ske!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *