Blue Hors,  Catago Equestrian,  ECCO,  Pavo,  Spring

Sart hest, hvad gør jeg?

Hej alle der læser med derude. I dag vil jeg tale om at have en sart hest, forstået på den måde at hesten meget nemt kan blive slidt i pelsen, får nemt sår og skrammer og hvordan jeg bedst muligt passer på den skønne dreng.

Hvornår er hesten for slidt?

Jeg synes selv at min hest bliver meget hurtigt slidt og det kan jeg tydeligt se på hans pels.

Det jeg kigger efter er om han mangler pels i de områder der nemt kan blive slidt. F.eks på næseryggen, på ryggen, på siderne fra sporer og andre steder. Det vigtigste er at der ikke går hul i det, for så er det blevet for slidt at man ikke kan ride. Specielt hvis det er ved sadellejet.

Slidt på næseryggen

Når Kasus er slidt på næseryggen, hvilket han er størstedelen af tiden, så sørger jeg for at skifte grime jævnligt. Hvis han går med den samme grime over længere periode, så slider det mere på ham, end hvis jeg skifter det jævnligt. Deruder så rider jeg med et neopren trensepad under næsebåndet på hovedtøjet, for at forhindre slid på næseryggen. Jeg rider dog ikke med det til stævner, fordi at jeg synes ikke det ser så pænt ud.

Slidt på underkæben

Det skal forstås som slidtage der hvor man lukker næsebåndet. Det kan ske at man har strammet for meget på næsebåndet, har den for løst eller lige har købt en ny hovedtøj. Så bliver Kasus slidt der. Da jeg købt en By Weber hovedtøj til hingstekåring blev han slidt der, hvor jeg var nødt til at fjerne en lille pad der sad på næsebåndets lukning. Det var årsagen til at han blev slidt. Han er ikke blevet generet af det.

Slidt på kinderne

Jeg har engang været ude for at min hest blev slidt på kinderne pga. et hovedtøj der var lidt mærkelig designet. I kan se det på billede nr. 2. Af en eller anden grund kan min hest ikke lide et hovedtøj, hvor at der er 3 læderstropper ved siden af hinanden på hans kind, for han blev meget slidt af det. Han fungere bedst med de hovedtøj, hvor læderstropperne ligger ovenpå hinanden, som kan ses på billede nr. 1

 

 

 

 

 

 

Slidt på sadellejet

Min hest bliver slidt på den bagerste del af sadellejet, og inden at i kommer med kommentarer om at sadel ikke passer min hest, så kan jeg fortælle at jeg har tjekket sadel med min sadelmager op til flere gange at den sidder perfekt. Det kunne sagtens være at det er sadlen der er noget galt med, men det er det ikke i denne her sammenhæng. Min hest er som tidligere nævnt i indlægget meget sart og der skal ingenting til at han bliver slidt. Om vinteren rider jeg med en lammepad under dressursadel og kun under den. Der er ingen behov for det under springsadlen, fordi at jeg springer 1 gang om ugen.

Det er som sagt kun om vinteren jeg oplever dette, og fordi at jeg ved det, så kommer den på inden han bliver slidt. Det er blevet bedre for hvert år jeg har haft ham. Sidste år blev han slet ikke slidt at jeg kunne klippe ham.

Derudover kan Kasus blive slidt af underlag i kanterne. Det er især underlag fra Rider By Horse, der desværre ikke fungere på min hest. I kan læse om hvilke slags mærke jeg bruger til min hest, fordi de slider ham ikke her Årets PEEK-partnere afsløret

Forebyggelse af slid

Kan man forebygge slid på heste på andre måder end at tænke over det udstyr man putter på hesten, om man skal bruge lam eller andet for at hjælpe hesten. Ja det kan man godt. Jeg forebygger slid på Kasus gennem hans foder. Specielt gennem tilskudsfoder. I kan læse mere om hvad min hest spiser her Hvad spiser min hest??. Det er især B-Vitamin fra Krafft som er virkelig god til heste der er lidt sarte i pelsen. Jeg kan tydeligt se forskel fra før jeg brugte tilskudsfoderet til nu. Så det er et produkt jeg står ind for og kan varmt anbefale det til andre sarte heste. Den er også god til hestens hove.

Husk at sundhedstjekke hesten

Det kan kun siges for få gange. Husk nu at tjekke din hest igennem for slid, sår, muk og hvad ved jeg. Min hest har lige fået muk, og i kan læse mere om det her Efterår er lig med muk og om generelt strigling her Hverdagslækker hest. Der er nemlig et afsnit om at man skal tjekke hesten for sår. Jeg fandt for 2 dage siden et sår på underkæben, som krævede ingen grime på fold+boks indtil jeg fandt en løsning på det. Derudover så er der kommet lam på næsebåndet (ved lukningen) for at undgå at næsebåndet slider på såret. Jeg skal så lige nævne at såret sidder ovenover hvor lammet sidder på billedet.

Jeg hedder Laura og er 22 år gammel. Jeg studerer bioanalytiker og jeg har en hest. Han hedder Klintegårdens Kasus og han er 9 år gammel vallak. Vi rider dressur, spring og military, dog mest spring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *