ECCO,  Pavo,  Spring

Skybrud = vandtræning

Regnvejrsdag – what to do?

Som flere af jer oplevede en meget regnfuld lørdag og flere udendørsbaner blev oversvømmet og stævner blev aflyst. Det er virkelig ærgerligt at man ikke kan starte sin klasse pga. skybrud. Jeg havde (heldigvis) ikke tilmeldt mig til et stævne pga. Kasus har været lidt syg for 2 uger siden (ikke noget alvorligt). Vi er dog ovre det og er i gang med at træne igen.

Vandtræning

Man bliver begrænset, når det kommer til træningsmuligheder når en bane bliver oversvømmet. Markerne bliver bløde og glatte, så det er uforsvarligt at ride terræntræning i følge min mening. Udendørsbanen blev meget våd og tung til at kunne ride dressur på. Ridehuset er ikke blevet vandet, derfor støver det rigtigt meget og det er ikke godt for hestens luftveje. Hvad kan man så gøre???

Vær kreativ

Jeg satte 3 spring op på udendørsbanen, hvor der var mest vand, så det blev til træning i at ride i vand, som man møder på terrænbaner. Det var super sjovt og god træning for os som red med. Vi var 4 i alt som trænede vandspring. Vi red en lille bane med buet spor, skarpe sving og korte afstande.

Der hvor jeg står opstaldet har vi ikke en vandgrav på terrænbanen (som er en mark med selvbygge spring som kan flyttes, når der skal laves wrap/hø til vinteren. Derfor var det en mulighed der blev udnyttet og det var en rigtig god træning. Det var også heldigt at mens vi sprang, var der tørvejr.

Hvad lavede i med jeres heste i weekenden, vil meget gerne høre jeres ideer på hvordan man kan ride/træne når der er så meget vand, at man er nød til at være kreativ og ride efter vejret.

Jeg hedder Laura og er 22 år gammel. Jeg studerer bioanalytiker og jeg har en hest. Han hedder Klintegårdens Kasus og han er 9 år gammel vallak. Vi rider dressur, spring og military, dog mest spring

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *