fbpx
Dressur,  ECCO,  PEEK 2020

Hove og poter

OS DYREELSKERE

Der er rigtig mange hestemennesker som også har hund.

Egentlig giver det rigtig god mening. Os med heste, har det jo fordi vi er glade for dyr. Ægte dyreelskere!

Man siger jo hunden er menneskets bedste ven? er det mon sandt? er din hund din bedste ven? Det er i hvert fald min tro følgesvend. 

Vi hestemennesker bruger rigtig MANGE timer i stalden, både på hestene men også på praktiske gøremål, imens hestene er på fold. Og her er det altså skønt med selvskab

Men det er faktisk ikke  nødvendigvis kun os mennesker der nyder hundenes selvskab i stalden. det sker faktisk også at hestene nyder deres selvskab og nærvær. 

Heste og hunde er jo meget forskellige dyr! Men de har da alligevel begge både 4 ben, øre, hale m.m.. De kan begge være kærlige og trofaste. De kan begge have lyst til at lege og nusse. 

Så er de alligevel så forskellige?

KAN HESTE OG HUNDE KOMMUNIKERE

En italiensk forskning har vist at heste og hunde faktisk kan lege sammen. De har nemlig flere fælles træk under leg. bl.a.

 • Lidt åben mund,
 • Kopirende ansigts mimik
 • Samme måde at lege på trods størrelses forskellen

Det er også set flere gange set at heste og hunde leger sammen på fold, laver tricks, eller går tur sammen.

læs om forskningen her: 

https://www.ridehesten.com/nyheder/heste-og-hunde-forstar-hinandens-legesprog/74016?fbclid=IwAR35Xs_R5HxAbFqiyTGWpbRRDk3YPlNY7ku8uHGOZ0VNCW1N6N6FP39vCXs

Så ja heste og hunde kan faktisk godt have glæde af hinanden. Men HUSK der er forskel på både heste og hunde. Det er ikke alle hunde der føler sig tryg i en hestens selvskab og omvendt. 

Det er derfor vigtigt som god dyreejer at aflæse dyrenes signaler. Dette gælder i alle situationer.

HUNDENS FØRSTE TID I STALDEN

Aflæs altid både hesten og hundens signaler, specielt ved første møde. Sørg for at det bliver gjort i små bider og uden at overskride tryghedsgrænsen for nogen af dem. 

     

Dit kropssprog, reaktion og handling er vigtig. husk at den der giver mest tryghed for hunden er dig. Så hvis du viser det er okay, med en rolig, kærlig stemme. rolige handlinger og gerne positiv forstærkninger, som for eksempel godbidder, vil hunden forbinde det med noget roligt. Husk altid at tage små skridt i indlæringen af hund og hest sammen. på den måde overskrider du ikke nogen af dyrenes grænser.

sørg for hesten og hundens første møde er med afstand. lad dem selv vælge derfra at gå tættere. lad vær at løfte eller trække hunden hen til hesten for at tvinge et møde. det kan både gøre hesten og hunden utryg. De skal selv tage næste skridt.

DEN UTRYGGE HUND

 • ørene tilbage 
 • drejer hovedet væk
 • vender kroppen væk
 • gøer
 • viser tænder
 • piver
 • savler meget

DEN UTRYGGE HEST

 • ørene tilbage
 • går væk
 • bider
 • sparker

Viser din hund eller hest nogen af ovenstående signaler, er det vigtigt at gå et skridt tilbage til der hvor de igen føler sig tryg. 

GODE VENNER

Får både hesten og hunden en god oplevelse i starten, kan det føre til et fantastisk venskab.

Min gamle hund var en Alaskan Malemute. Den blev introduceret stille og roligt for hestene. Jeg viste den tryghed og glæde i nærheden af dem og det smittede af på hunden. Ja selv på hestene. Rigtig mange heste kunne lide hunden og han kunne lide dem. De var på tur sammen, hyggede i haven sammen.

Vores lille pony og hunden legede endda fange sammen på folden. 

IDYLISK

Mine hunde er med i stalden næsten hver dag og de nyder det. så snart jeg åbner bildøren og spørg om de skal med i stalden, kommer de løbene.

De hjælper med at blande foder, ruller sig i halmen og leger imens jeg muger bokse. Når det praktiske er gjort er det tid til gåturen. Vi går rundt om foldene og mens hundene løber og snuser til det hele står hestene og græsser på fold. Der er ikke noget der kan gøre mig glad, end som at se alle dyrene hygger sig. Specielt når de samlet og jeg kan se på dem alle glade samtidig <3

DET ER GOD MOTION

En ekstra bonus er de mange skridt som man går på en dag. Kender i det? folk snakker tit om de magiske 10.000 skridt på en dag. Ingen problem hvis man har hest ;D 

Jeg går altid mellem 10.000-20.000 skridt om dagen i stalden. Derfor er det dog også vigtigt med rigtigt fodtøj! Jeg går aldrig rundt i mine ridestøvler. de er fantatiske at ride i! Men for mine fødders skyld har jeg altid gummisko eller vinterstøvler (an på årstiden) på, når jeg ikke sidder på en hest.

Jeg er kæmpe fan af ECCOs sko. De holder rigtig godt og så er de er behagelige at have på.

når ja, og så er alle mine sko fra ECCO vandtætte – ret relevant i det danske vejr 😉

Jeg håber i andre har samme glæde af jeres heste og hunde sammen i stalden! 🙂 – det er de små stunder med vores elskede dyr der tæller. Det er guld værd! <3

De kærligste hilsner fra mine firbenet bedste venner og fra Maiken Harhorn

læs også tidligere opslag:

https://peek.ridersnotebook.dk/15-raad-til-at-blive-en-bedre-rytter/

https://peek.ridersnotebook.dk/paa-vej-mod-ma-droemme-og-ambitioner-video/

https://peek.ridersnotebook.dk/overraskende-nyt-altid-lyt-til-din-mavefornemmelse/

https://peek.ridersnotebook.dk/fra-placering-til-en-tur-i-sandet/

https://peek.ridersnotebook.dk/maggies-ophold-i-tyskland/

https://peek.ridersnotebook.dk/vi-er-tilbage-staerkere-end-nogensinde-foer/

 

Jeg er en ambitiøs dressurrytter på 30 år med to fantastiske dansk varmblodshest. Bugatti er en stor hest på m niveau Maggie er en tæt lille rød dame på 5 år på l niveau. Jeg har store drømme og ambitioner og jeg håber du har lyst til at følge med i udviklingen og vejen til toppen en dag :)

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *