fbpx
Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2022,  Riders NOTEBOOK,  Spring

Sommer, sol og varme

Summer is here! Eller nogle dage. Vi har haft nogle rigtig varme dage, hvor vejret har været super godt! Måske liidt for godt. I dag vil jeg gerne skrive lidt om hvordan jeg passer på mine guldklumper i sommer varmen og nogle af alle de andre ting jeg tager hensyn til.

Ridning i varmen

Det kan hurtigt blive varmt at ride i det dejlige solskinsvejr. Derfor prøver jeg at ride så tidligt om morgenen som muligt eller senere på aftenen, for at undgå den varmeste tid på dagen. Om aftenen er der også mere skygge på  min ridebane end andre tidspunkter på dagen. Har jeg kun mulighed for at ride midt på dagen, tager jeg en lettere træning, så hesten ikke får det for varmt. Jeg kan også godt lide at ligge lidt flere pauser ind i træningen, så han lige kan få en lille pause og få vejret.

Når jeg er færdig med at ride og skridtet godt af, skyller jeg gerne mine heste i køligere vand. Hvor de også bliver tilbudt vand at drikke. Hårdt arbejdende heste sveder meget og skal derfor også have en masse vand, så de ikke dehydrere. Mine heste har altid fri adgang til vand.

Fold tid

Mine heste bliver lukket ud tidlig morgen. Når vi så rammer 12 tiden, bliver de lukket ind i den kølige stald hvor de kan stå og slappe af. Når det bliver sådan rigtig varmt og det næsten bliver uudholdeligt at være udenfor, får de lov til at gå ude og græsse om natten. Solen kan også give heste solskoldninger, især hvis de har en lyd mule. Lukas får solcreme på hans mule, da den er meget udsat for solen.

Vi har en masse træer ude på vores marker, så hestene har altid mulighed for at gå i skygge. Selvom at solen flytter sig over himlen, vil der altid være skygge. Så de kan altid søge ly for solen. På folden har de også fri adgang til vand, som står i skyggen.

Med sol og varme kommer der også insekter! Derfor er jeg begyndt at fjerne hestepærer omkring træerne, så hestene kan stå og slappe af, i fred for insekterne. Derudover har jeg fluemasker og fluenet, da mine heste er meget generet af insekter i øjnene og ørerne. Jeg har også insektdækkener jeg kan tage i brug, hvis der kommer alt for mange klæg og hestebremsere.

Udover alt overstående, så begynder alting jo også at spire. Det betyder der kommer en masse planter, som hestene ikke har godt af. Vi har engbrændbæger på vores marker, som jeg går og hiver op, så snart jeg ser en. Vi vil helst have dem hevet op med hele roden og det er faktiske lettest hvis jorden er fugtig. Så giver den nemmere slip og man kan få det hele med op. Engbrandbæger er også giftige for mennesker. Så hvis man vælger at hive dem op, så er det en god ide at tage handsker på og evt. lange ærmer.

Stay hydrated

Det er vigtig for mig at mine heste altid har fri adgang til vand. Derfor søger jeg for at de altid har vand i deres vandtrug udenfor. Samt søger jeg også for at de har massere af vand inde i stalden. Jeg har valgt at give alle mine hest en Himalaya salt sten. Salt er nødvendigt for regulering af hestens væskebalance, strømmen af nerveimpulser og musklernes sammentrækningsevne. Mangel på salt vises ofte ved øget appetit, vægttab, indtagelse af jord og slikken på inventar og træ, mathed, manglende energi, manglende vækst og dehydrering. Når de har en sliksten er det også nødvendigt at de har frisk og rent vand til rådighed.

Udover brugen af salt til at få hestene til at drikke vand, kan man også bruge mash. Jeg giver mine drenge en omgang mash efter træning. Det er godt til at genoprette væskebalancen her om sommeren, hvor det jo er varmt, eller hvis hesten bliver trænet meget og derfor sveder meget. Mash er også godt for restitutionen. Det er et godt foder supplement til heste, som har brug for mere energi til at komme sig efter hård træning. Man skal selvfølgelig bare lige huske, at mash indeholder næringsstoffer og skal derfor integreres i foderplanen.

Stævne i varmen

Det er ikke altid at der er skygge, når man er til stævne om sommeren. Når jeg holder stille med min hest, prøver vi altid at finde et sted i skyggen, hvor der er lidt køligere. Mellem klasserne tilbyder vi hestene vand, som de enten kan drikke eller bare skylle munden. Er der længere tid mellem vores klasser, bliver de skyllet og afkølet.

Alt efter hvor varm der er, tilpasser jeg opvarmningen til den hest jeg rider. Er der meget varmt får de lidt mindre opvarmning, så de ikke får det alt for varmt.

Vi prøver også så vidt som muligt at holde i skyggen med vores trailer. Så den er køligere når vi skal have dem læsset og hjem. Vi prøver også at kører med vinduer og presenning åben, uden at der bliver for meget gennemtræk. Men at der stadig er køligt når vi kører.

 

 

 

 

 

 

Husk at passe på jer selv og jeres heste her i varmen!

 

Instagram: @Staldsolbakken

Facebook: Stald Solbakken

Tidliger indlæg:

#9 De frivillige hænder

#8 En god oplevelse på opvarmningen

#7 Aftenstævne og Catago cup

#6 I never lose, either I win or I learn

#5 Præcis 2 år siden mit værste styrt

#4 Dressur i varmen og Catago Cup

#3 Når askepot skal findes, den rette underviser

#2 Stævne opdatering, Jyskmesterskab for fjordheste

#1 Kunne i høre det??

fb-share-icon

Hej mit navn er Rikke. Vi har aldrig haft råd til de dyre heste som kunne det hele, så derfor har vi altid købt dem unge og selv redet dem op. Jeg går op i at mine heste har det godt og trives bedst muligt. Derfor kommer mine heste altid i første række.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *