fbpx
Pavo,  PEEK 2019

Stævne foder ???

Hvad vil det nu sige?

– Skal vi nu til at have flere foderplaner til samme hest?

 

Svaret er JA!!!! I hvertfald i vores tilfælde… I går havde jeg besøg af Majken fra Pavo og det er altid så hyggeligt når hun kommer. Men ikke nok med det, det er faktisk også rigtig vigtigt med den løbende evaluering omkring hestene.  Jeg startede med at fodre med Pavo i august sidste år. Den gang stod jeg pludselig i en lidt dum situation, hvor jeg havde fodret min to konkurence heste “forkert” (men med bedste intention) og derfor havde brug for noget kompetent hjælp. Siden blev der rettet op på mine fejl og alle vores heste får nu Pavo foder og de har ALDRIG fungeret bedre!!!

 

Besøg fra Pavo igår, men en lille goodiebag til os og jer… Bare glæd jer!

 

 

Dermed ikke sagt at det udelukkende er foderet der har spillet ind på hestenes udvikling. Det er i lige så høj grad hjælpen fra min meget kompetente træner, den mere intensive og strukturede træning, alle de små “velvære finesser” i hverdagen og selvfølgelig også det faktum at jeg har taget en beslutning om og afsat tiden til, at nå mine mål. Men når det er sagt, så kommer vi ikke uden om, at KORREKT fodring bare er ET MUST for, at få vores heste i bedst mulig trivsel og dermed give dem mulighed for at vise os deres fulde potentiale!!

 

Mulighederne ed Pavo er mange og ekspertisen og servicen er altid i top!

 

Noget af det der tidligere har været en kæmpe udfordring ved at fodre på Don Juan har været at holde hul på ham om vinteren. Hvert år har han ALTID tabt sig en del på denne årstid, og da han i forvejen den sporty/slank type, så det er bare ikke særlig pænt når han smider 50-75 kg. Han bliver kedelig og ranglet at se på og har naturligvis heller ikke nok at sætte muskler af. I år har det heldigvis ikke været tilfældet. Eller det vil sige ikke før for 2 uger siden hvor jeg pludselig synes at han fra det ene øjeblik til det andet var blevet kantet bagpå??? Jeg var i syv sind.. Hvorfor nu det? Nu gik det hele så godt. Alt fungerede og han havde været fuldstændig pæn til nu? Umiddelbart var han heller ikke blevet anderledes at ride på og han spiste også som han plejede??? Det var heller ikke fordi det pludselig var blevet mega koldt og han skulle bruge en masse energi på at holde varmen… Ja I kan nok høre jeg var i syv sind!!!

 

 

Pavo havde selvfølgelig svaret!

 

Det lyder så simpelt og set i bagklogskabens lys burde jeg for pokker da selv have tænkt tanken. Men det gjorde jeg altså ikke!!! For lidt over 14 dage siden var vi afsted til landsstævne i Esbjerg. Det var som jeg tidligere har fortalt Don Juans første store stævne så langt hjemmefra. Turen derover tog 4,5 time i lastbil, så for ham og os var det noget af en tur. Vi kørte afsted torsdag eftermiddag og var hjemme igen sent søndag aften. Selvom han tog det hele meget mere roligt end forventet og fungerede upåklageligt i både boks, på opvarmningsbanen, stævnebanen og under transporten, så har det simpelthen bare kostet ham mere energi end jeg har været klar over!!

 

Landsstævne i Esbjerg 17. – 19. januar.

 

Det begynder så småt at ligne noget der er værd at vise frem!

 

Det hele passer præcist med at det var dagene efter stævnet at jeg tænkte “shit hvad sker der her”? Så da Majken i går sagde “jamen Rie har du ikke lige været til stævne? Hvordan fodrede du ham da der?”  så tænkte jeg først hvad skulle det have med noget at gøre? Der fungerede han jo fint? Jeg har sket ikke tænkt tanken, at jeg skulle have fodret ham anderledes end normalt under stævnet. Jeg tror tvært i mod at jeg tænkte, at jeg skulle passe på ikke at overfodre ham fordi han jo bare stod der i sin stævneboks uden at komme på fold. Det har med største sandsynlighed været helt forkert, når jeg kigger tilbage så er det helt sikkert det som er forklaringen. Han har givetvis brugt en del energi bare på køreturen frem og tilbage. Der ud over så rider man jo ikke på “halv damp” til sådan et stævne. Flere af dagene gik han både en klasse og var ude at ride en tur på et andet tidspunkt på dagen. En dag red vi endda undervisning om formiddagen derovre for at tune ham til den efterfølgende dag fordi jeg ikke troede jeg kom på startlisten den pågældende dag. Så den dag brugte han jo faktisk rigtig mange kræfter. Til slut har der desuden være alle de mange indtryk i stalden, på opvarmningen og på banen.

Man bliver jo klogere hele tiden og heldigvis for det!!

Jeg burde vel bund og grund selv have tænkt mig om? Det gjorde jeg altså ikke, for det har ikke været et issue før. Selv om jeg har startet mange stævner så har jeg jo ikke været på den form for “ture” før så det er ikke en situation jeg har skulle tage højde for. Selv hvis jeg havde med en anden hest, så er det jo heller ikke sikkert at det ville have været en nødvendighed for den?? Nu er jeg i midlertid blevet klogere og jeg har fået hjælp af Majken til at ligge nogle gode nye planer for dels hvordan vi får ham til at tage de tabte kilo på (det er nemlig ikke nemt på en hest som ham, dels hvordan jeg kan optimere fodringen op til stævner så han har noget at stå imod med og selvfølgelig også hvordan jeg fodre ham under stævnerne for at forhindre at det samme sker igen!

 

Et velfortjent mulemys efter vores debut i Prix saint George siste weekend… Det gik over alt forventning!

Det tætte samarbejde er guld værd.

 

Det tætte samarbejde med Pavo er for mig bare guldværd. Følelsen af at der er “foder eksperter” der kender en og ens heste er en stor trygheds faktor. Jeg kan godt lide at de kender til hesten både hvad angår dens historie, type, tendenser, hvordan den “plejer” at se ud og hvilke ridemæssige forcer og udfordringer den har. Det gør det bare meget nemmere for dem at evaluere og vurdere hvad der skal til for at give den de bedste forudsætninger for at arbejde. Det der med at man ikke skal forklare en hel masse og ikke selv skal beslutte noget man egentlig ikke helt har den fulde viden omkring føles befriende. Så endnu engang kæmpe tak til Pavo fordi I altid giver jer tid til at kigge ind forbi når noget driller. Det betyder alverden – det håber jeg I ved???

 

Nu er der en der skal have lov til at være foldbums og hold stævnefri et par uger… Mennnn der skal selvfølgelig stadig trænes!….

 

Som I nok kan høre er jeg ret begejstret for Pavo’s produkter og for den ekspertise og service som følger med. Nogen tænker måske nok at foder produkter som Pavos er i den dyre ende, men det synes jeg sket ikke man kan sige de er. Det behøver absolut ikke være dyre at fodre bedre. Tvært imod!! Ofte skal man fodre med mindre mængder når fodret er sammensat korrekt og ydermere har jeg aldrig sparret så meget på “tidskudsprodukt budgettet” som efter vi er skiftet til Pavo. Jeg kan kun anbefale andre at rette henvendelse til Pavo såfremt man er nysgerrig eller måske står med et specifikt foderproblem.

XOXO

Rie

Hej med dig.... Du kender mig højest sandsynligt ikke, men det kommer du måske til hvis du har lyst til at følge lidt med her på bloggen... For at du får en lille fornemmelse af hvem jeg er vil jeg lige benytte lejligheden til at fortælle dig det grundlæggende. Jeg hedder Rie Obling og er i skrivende stund 37 år gammel. Jeg har redet siden jeg var 9 år og købte selv min første pony (Lotte) da jeg var 12 år gammel. Selv om nogen måske vil mene at jeg er ved at være for gammel til den slags, så går jeg som så mange andre ridepiger med en indre drøm om en dag at ride grand prix. Måske lykkedes det en dag, måske ikke. Det vil kun tiden vise... Så følg med her på blogge så ser vi om min drøm en dag bliver til virkelighed....

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *