fbpx
Blue Hors,  ECCO,  PEEK 2020,  Spring

Springrytter til stævne – finish og detaljer 🎀 #7 – @camillawitte

Stævner, klargøring og finish – alt dette og meget mere kommer dette indlæg til at handle om. Mange gange har jeg mĂĄtte høre, hvor let det er at være springrytter og klargøre til stævner. Og hvor let det er med forskelligt udstyr og skille sig ud som springrytter. Og nogle af de pĂĄstande er jeg da enig i. Men igen vil jeg da sige det afhænger jo af, hvem man er og hvad man lægger i sine stævner og klargøringen. Jeg har selv haft en skimmel i sin tid, en som altid skulle ligge ned natten op til stævne. Mange tips og tricks har jeg løbende fundet frem til og bruger stadig. Jeg elsker groomingdelen før et stævne. Den hygge og nærvær man har med hesten, nĂĄr man bare stĂĄr der pĂĄ staldgangen. Hvis man da ellers har en hest der kan lide bare at stĂĄ og hænge ud.

Klargøring af hesten

Nu hvor efteråret er kommet, så dropper jeg næsten altid badet. Jeg har hverken varm vand eller solarium, så jeg er bange for et nyreslag, alt for kolde og ømme muskler i ryg/lænd. Så jeg nøjes med at vaske det nederste af halen og benene. Jeg bruger Blue Hors Martiné til det hvide ben og Blue Hors Deluxe Shampoo til alt der ikke er hvidt. Og resten får en ordentlig omgang Blue Hors SuperShine.

Hvis jeg har tiden til det, forsøger jeg på altid at få flettet til stævner. Fordi vi kan i det mindste da se godt ud, hvis nu vi ikke kan ride godt. Jeg fletter altid med Blue Hors SuperPlait, for at holde styr på lokkerne. Og så slutter jeg altid af med en omgang Blue Hors Hoof Oil Deluxe, som lige skaber den sidste shine og finish. Skulle der nu blive griset på de hår, benytter jeg lidt Blue Hors Clean & Dry på en svamp, fx i hovedet.

Sognering af udstyret

Jeg forsøger altid på at alt udstyr blev pudset dagen for inden. Både sadel, trense, fortøj, støvler og gamacher. Til at rense det hele benytter jeg Blue Hors Leather Cleaner, det er i sprayform og derfor super let at for ind alle steder. Til trensen og fortøjet benytter jeg mig af Blue Hors Leather Oil Spray, det trænger let og hurtigt ind i alle de små kroge på trense og fortøjet. Til sadlen bruger jeg Blue Hors Leather Conditioner, da jeg synes jeg får et rigtig godt grip med den. Gamacherne bliver plejet med Blue Hors Effekt, da det kan bruges på både gummi og kunstlæder.

Efter sidste års PEEK, prøvede jeg ECCOs produkter til min støvler. Og jeg har brugt dem lige siden. Jeg starter med ECCO Foam Cleaner til at rense mine støvler. Så bruger jeg ECCO Smooth Leather Care Cream til at pleje og her i efterårs og på de våde dage i udendørssæsonen slutter jeg af med ECCO Rain & Stain Protector for ekstra beskyttelse mod mudret og vand. Både støvler og hjelm får, som afsluttende inden de bliver pakket i deres tasker, en omgang Blue Hors Anti Odor Spray.

Vi ses! XoXo

Camilla Witte

Tidligere indlæg:

Hej alle, jeg er en 28 år gammel. Springrytter og bosat i Aarhus. Udover at være en inkarneret hestepige, der bruger alt min tid på hest, så læser jeg en Kandidat i sygepleje på linjen avanceret klinisk ekspertise på Aarhus Universitet og er færdig i Juni 2021. Sideløbende arbejder jeg som sygeplejerske i akutmodtagelsen i Skejby og på hjerte sengeafsnittet i Herning som vikar. Hesten jeg primært bruger min tid på, er min galme konkurrencehest Le'Anna, som jeg har købt tilbage dec. 2020. Hun er 18 år og Dansk Varmblod efter Leandro og med Royal Z II som morfar. Jeg deltager i PEEK 2020, og håber du har lyst til at følge med - vi ses! :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *