Dressur,  ECCO,  Pavo

Tænding?? – JA TAK!!!

Men hvor meget?

Jeg kan selv bedst lide heste med tænding. Det er ikke fordi jeg er en modig rytter eller mangler spænding i hverdagen, men fordi jeg ved at det betyder noget når jeg skal ud og starte stævner! Til stævnerne må hestene nemlig gerne præsentere sig med masser af power, gnist og overskud og det synes jeg kan være svært hvis man om rytter skal ride r…. ud af bukserne for at få dem frem. På samme måde synes jeg at træningen og indlæringen i hverdagen kan blive træg, hvis man skal bruge for meget energi og tid på at bede hesten om at bestille noget..

 

Ridelighed er mindst lige så vigtig!

– hvis ikke det vigtigste!!!

Don Juan til 2. kvalifikation i Gribskovmesterskabet.
C-stævne på Frederiksværk, hvor Don Juan kvalificerede sig til B-hest og landsstævner!

 

Du har sikker hørt folk sige “wauuu – den får de første point når bare den træder ind på banen!!”???

Det er helt sikkert et fakta ind imellem. Nogle heste har bare den der “wauuu-factor” i sig selv. Men det kan bare ikke stå alene. De skal jo også helst kunne præstere et nogenlunde stabilt program, og det er dér rideligheden kommer i spil! Hestene skal kunne koncentrere sig og lytte til rytteren, de skal være opmærksomme på rytterens signaler og reagere hurtigt, let og præcist herpå.

Og så skal de synes det er SJOVT!!!

 

Den rette balance:

For mit vedkommende opstår den rette balance i det øjeblik jeg har en hest som i sig selv huser både gnist, power og tænding men som samtidig lader mig administrere det! Når jeg kan sidde der oppe på ryggen som en kaptajn og skrue op og ned, styrre frem og tilbage og til siden som jeg har lyst, så er det bare RIGTIG SJOVT at være rytter…

Træning med Fabienne hjemme på banen.

Lige for øjeblikket har jeg selv to meget forskellige heste som jeg starter stævner på. Fabienne er en 7 års hoppe efter Fürstenball som uden tvivl har arvet sin fars fantastiske og godmodige sind. Hun er på mange måder en meget uproblematisk hest som hviler godt i sig selv (nogen gange for godt). Hun har fra naturens side blevet belønnet med nogle gode gangarter og synes ind i mellem at det bør fritage hende for at lave helt så meget bagi :0)

 

 

Fra vores debut i MA1

Don Juan derimod, han er en 12 års Vallak efter De Noir. Han har desværre ikke været helt så heldig som Fabienne da der blev delt gangarter ud. Han har istedet måtte kæmpe sig lidt mere til det. Til gengæld vil han RIGTIG GERNE lave noget, og nogen gange lidt for gerne.

Jeg har tit sagt, at hvis han havde været et barn havde han med statsgaranti fået stillet en ADHD-diagnose! – Men det kan vi drøfte om en hest kan have i et senere opslag. Udfordringen med en hest som Don Juan er ,at han kan være svær at holde samlet. Og med “samlet” mener jeg ikke kun i formen, men mest af alt oppe i hoved. Han er konstant opmærksom på alt muligt. Han har svært ved at lave det samme i længere tid af gange, han skal hele tiden huskes på at være nærværende og opmærksom, han reagere ind i mellem meget impulsivt på stimuli. Og  så er han generelt bare sensitiv overfor verden omkring ham!

 

Men man lærer af at ride på forskellige heste!

Ingen heste ens og derfor skal de heller ikke rides på samme måde. Så når vi som ryttere er så heldig at få lov til at ride på flere heste samtidig muligheden for at samle endnu mere erfaring sammen og dermed blive endnu bedre. Noget af det jeg har lært af snart 8 år med Don Juan er at han modsat Fabienne er langt mere afhængig at at jeg sætter en ramme for ram. Han trives absolut bedst i helt faste rutiner og når han bliver tær guidet for hver trin han tager. Samtidig er det utrolig vigtig for ham at jeg som rytter er helt rolig og afslappet. Han er ikke sådan en hest man lige skynder sig at ride. Så når jeg selv har en dag hvor jeg er lidt stresset eller har travlt så er det bedste jeg kan gøre inden jeg går i stalden, at beslutte mig for en enkelt ting eller to jeg vil fokuserer på og så kun gøre dette helt stille og roligt. Ellers ender det i stress og forvirring, og mine signaler kommer med garanti ikke frem til herren :0)

Pavo NervControl !!
Don Juan har godkendt det!

NervControl! 💗

– Ro, rytme, regelmæssighed og en lille smule tilskud skal der til!

Der er selvfølgelig en masse faktorer der spiller ind når en hest skal trives. Foruden alle de de basale behov, så er jeg selv helt overbevist om, at vores tilgang og pædagogik, er mindst lige så afgørende når hestene skal kunne præstere og være i balance. Men når det så er sagt, så synes jeg også at vi skal hjælpe dem til at få mest muligt ud af pædagogikken og nogen gange kan diverse tilskudprodukter være en hjælp. Selv er jeg blevet anbefalet at give Don Juan tilskud i form af bl.a. NervControl fra Pavo. Det er et dopingfrit tilskudsfoder til nervøse og sensitive heste, som er fremstillet til at skulle stimulere ro på en naturlig måde! Så det lyder da præcis som det Don Juan kunne have behov for.🙏🏼

Jeg startede ham op i starten af ugen og der er vist ingen tvivl om at han synes godt om ideen so fare!

– se video herunder💖

Tænk hvis det også virker på Don Juans flue-skræk!  😂😂😂

Jeg lover at vende tilbage med en status senere…

Rigtig god fredag til dig og dine…

vi ses snart!

 

 

______________________________________________

VIL du hjælpe mig videre i PEEK mod Finalen??

Hvis du også kunne have lyst er her en samlet oversigt med link til de indlæg jeg til nu har skrevet i forbindelse med Peek konkurrencen…. :0) Jeg ville blive meget glad hvis I ville følge med på denne rejse! Tak for dig…

#1 – Peek – Tilbage til eventyret! (video)

#2 – Vi vandt over fluerne, men table klassen (video)

#3 – Ja tak! -en hest med tænding. (video)

#4 – Tilridning af søhest! (Sjov Video)

#5 – Gribskovmester 2019 – SÅDAN! (video)

#6 – Hjemmelavet hygge. (Video)

#7 – Bør’ man stikke en rask hest?

#8 – Jeg kryber til korset!

#9 – Forsiden af din krop er stærkest!

#10 – Holdet er sat til DM!

#11 – Må man presse sit barn?

#12 – #1 DM video blog (video)

#13 – #2 DM video blog (video)

#14 – #3 DM video blog (video)

Hej med dig.... Du kender mig højest sandsynligt ikke, men det kommer du måske til hvis du har lyst til at følge lidt med her på bloggen... For at du får en lille fornemmelse af hvem jeg er vil jeg lige benytte lejligheden til at fortælle dig det grundlæggende. Jeg hedder Rie Obling og er i skrivende stund 37 år gammel. Jeg har redet siden jeg var 9 år og købte selv min første pony (Lotte) da jeg var 12 år gammel. Selv om nogen måske vil mene at jeg er ved at være for gammel til den slags, så går jeg som så mange andre ridepiger med en indre drøm om en dag at ride grand prix. Måske lykkedes det en dag, måske ikke. Det vil kun tiden vise... Så følg med her på blogge så ser vi om min drøm en dag bliver til virkelighed....

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *