fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

Dressur Championat 2020 (Video)

Så kan jeg krydse en ting mere af på min “Bucket list”. I dette indlæg vil jeg fortælle om min oplevelse og tanker omkring at være med til Dressur Championat for 5 års Fjordheste. Da det er allerførste gang jeg er med til det.

Ankomst

Da vi ankom fik Agent lidt at spise. Imens jeg gik op og afleverede hans pas, da vi havde lejet en boks med en balle spåner til. Derefter gik vi ned i stalden for at finde hans boks, så vi vidste hvor den var når vi var færdige med at ride. (Grundet nye Corona regler som kom Fredag (18-09-20) vidste vi ikke om vi overhovedet fik brug for den.) Men da vi kom derned var boksen blevet brugt af en anden hest? Der var spredt spåner og våde pletter! Synes det var lidt mærkeligt da jeg havde betalt for den?

Opsadling

Første gjorde jeg mig klar med Agent stod og slappede af i traileren. Jeg fik sat mit hår op og fik udstyr på. Agent gik fint ned af bagrampen og tog det rigtig fint samt stod stille under opsadlingen. Hvor efter vi red over til opvarmnings banen. Så var der 30min til jeg skulle ind.

Da vi så kommer over til de andre, får vi fortalt at de er 15min forsinket. Lidt øv når det ikke lige var opdateret på Equipe. Derefter kom der to yderlige udsætninger på 5min. De nåede næsten at blive 30min forsinket. Så vi fik sadlet alt for tidligt op. Så vi valgte bare at stå stille med ham, indtil der var 20min til han skulle ind.

Opvarmningen

Agent var SÅ mega lækker på opvarmningen! Han havde en god taktfast trav. Hans Galop var vildt god og rummelig. Samt hans skridt var også taktfast og rummelig. Vi fik øvet schenkelvigninger, så han vidst han skulle vige for mine schenkler når jeg bad ham om det. Vi øvede øgninger i trav og galop, så han var klar til de signaler. De første par øgninger i trav var han ikke så god. Men de sidste han lavede sad lige i skabet! Inden vi skulle ind fik vi også lige øvet midterlinje samt et par parader, som han lavede godt!

Dressur Programridning

Her red vi for Kurt Christensen.

Jeg ved virkelig ikke hvad der skete, men da han kom ind på banen gik han fuldstændig i stå. Næsten som om han punkterede? Sådan har han aldrig nogensinde opført sig før.  I hans ind ridning fik han 7, dog synes jeg han stod lidt imod. Han lavede nogle fine volter i trav og galop. Hans travøgninger gik slet ikke idag, hvilket ellers er en af de øvelser han plejer at få god karaktere i. Han stod en smule imod og ville ikke rigtig frem.

Men ud over alle de lidt trælse ting, synes jeg han havde nogle andre gode momenter. Han schenkelvigning for højre schenkel fik han 7,5 i. Jeg følte også selv den var god. For venstre schenkel faldte hans højre skulder lidt ud og vi fik 7, men synes stadig den var okay. Hans anspring til galop på begge volter var også rigtig gode.

En ting vi har arbejdet meget med er hans parader. Idag fik han 7 og han gik faktisk ind og stilte sig rigtig fint!

Samlet fik han 69,167% for programmet. Kun meget få point fra 2. og 3. pladsen som begge fik 70%.

Samtidig med at vi red vores program, red testrytteren på en anden hest. På banen sammen med os. Måske var det det der gjorde at Agent ikke gik optimalt? Det finder vi nok aldrig ud af. Men jeg indrømmer gerne, at han har gået meget bedre til andre stævner. Og så synes jeg det ser bedre ud end det føltes.

https://www.instagram.com/tv/CFU1KNIBhTY/?utm_source=ig_web_copy_link

Gangartsdommer

Her var det Bjarne Nielsen.

Skridt 7,5. Det er en god jordbindende skridt med god takt. (Enig, dog kunne han godt have vist den bedre!)

Trav 7. Taktfast trav, lidt uenergisk (Hvilket jeg kun kan give ham ret i) og så hang han momentvis på tøjlen. (Agent plejer at have en god taktfast trav, men gik lidt død idag og reagerede ikke rigtigt)

Galop 7. Lidt ubalanceret – lidt på forpart. (Enig, følte ikke han var med mig i galoppen idag. Han hang også på forparten idag. Hvilket han normalt ikke gør. Hans galop er meget bedre normalt)

Ridelighed 7. Lydig – opmærksom (og så kommer der lidt skråskrift der er svært at læse?)

Kapacitet 7,5. Grundlæggende god kvalitet men styrke skal søges

Testrytter

Rebecca Jespersen fik fornøjelsen af at prøve ham. Hun syntes der var lidt langt op på ham.

Ridelighed 7,5

Kapacitet 7,5

Samlet placering

Samlet gik Agent ind på en 4. plads (1. uplaceret) og lagde sig lige midt i feltet

Mine tanker

Det kan ikke gå lige godt hver gang. Jeg synes desværre ikke Agent viste sig fra sin bedste side idag. Og jeg er rigtig ked at han ikke fik vist sine øgninger i dressur programmet. Men det har været en oplevelse at være med, selvom der ikke har været publikum og stemningen sikkert ikke har været som den plejer.

Jeg er rigtig ærgerlig over at han gik så meget ned i tempo og slet ikke fik vist en godt dressur program. For han var VIRKELIG fantastisk på opvarmningen!

Men skidt pyt med det, så længe han klare sig godt til almindelige stævner. Så er det godt nok for mig! Jeg er stadig stolt af alt det han har opnået på kun 1 år.

Tak til!

Derudover vil jeg gerne takke Pavo for den sæk foder vi fik. Mine heste elsker SlopperMash. Så den vil de helt sikkert sætte pris på!

Udover foder fik vi en deltager roset og en goddiebag med Hand Clean.

Jeg håber i stadig vil følge med og følge Agents udvikling i dressur.

Følg os gerne på Instagram

I kan også læse et tidliger indlæg Vejen mod Dressur Championat

Vi ses i næste indlæg!

 

 

Mine andre indlæg!

#1 Hej igen

#2 Vejen mod Dressur Championat

#3 Dressur Championat 2020 (Video)

#4 Stævne opdatering #1 (Spring)

#5 Ungheste i ridning

#6 Staldmiljøet er vigtigt for både hest og rytter

#7 Tillid mellem hest og rytter

#8 Så kom vi til undervisning igen! (Dressur undervisning)

#9 Det er bare lidt sjovere

#10 En helt almindelig hverdag

#11 Stævne opdatering #2 (Dressur debut)

#12 Uden mad og drikke, duer hesten ikke!

#13 Hov hov… ” ingen hov, ingen hest”

#14 Skån hestens ryg (Video)

#15 De sidste sjove point

#16 LB 1, 2, 3 GO!

#17 Det handler ikke altid om at vinde

#18 Det er aldrig hestens skyld

#19 Et uheld kommer sjældent alene

#20 Når “bare en hest” er hele ens verden

#21 Lad heste være heste

#22 Husker du skridten?

#23 Nej! Ikke det igen…

Hej mit navn er Rikke. Jeg er Fjordheste rytter og jeg er stolt af mine drenge! En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *