fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2019

#26 At ride med kandar – @fromjumpingtodressage

RIDING WITH A DOUBLE BRIDLE (Scroll down for English version)

Sambuca udvikler sig rigtig fint for tiden, og har så småt begyndt at snuse til de middelsvære øvelser så som changementer. Med middels klasser kommer muligheden for at ride stævner med kandar, og her kommer et indlæg om mine tanker omkring at ride med kandar.

Det at ride med kandar er nyt for mig, og til at starte med bliver det kun min træner der rider Sambuca med kandar. Baggrunden for dette er at jeg fortsat har lidt problemer med at holde støtten uden at blive spændt i mine hænder, og jeg vil være helt sikker på at dette er på plads før jeg begynder at ride med kandar. Kandar er jo meget skarpere end et vanlig trense bid, og det er derfor vigtig for mig at jeg føler mig helt sikker på at jeg er i stand til at bruge det korrekt før jeg går i gang. Jeg ønsker jo ikke at Sambuca skal få en dårlig oplevelse.

Så første steg må være at rytteren er klar til at ride med kandar, og med det mener jeg at man er i stand til å ride i balance og med fine hjælpere. Eller for min del, være helt sikker på at jeg kan ride med en afspændt og smidig hånd. Men hesten skal jo også være klar, og da er det vigtig at grundridningen er på plads i den forstand at hesten har tillid til biddet og rytterens hånd, og at den kan rides til biddet uden modstand og reagere for fine hjælpere. Dette er ikke noget jeg har kommet frem til selv, men hentet fra en rigtig god artikel på ridehesten.com der omhandler at ride med kandar.

Til sidst vil jeg gerne kort gå igennem reglerne der gælder for brug av kandar, hentet fra rytterforbundets hjemmeside. Fra sværhedsgrad 3 må man selv vælge om man rider med kandar eller trense, og fra sværhedsgrad 4 er kandar obligatorisk ved A og B stævner. Så man vælger også i stor grad selv når det føles rigtig at indføre brugen av kandar, og det må jeg si jeg synes er en fin ting.

Jeg synes i hvert fald det er rigtig spændende med denne udviklingen i Sambuca’s træning, men vi passer selvfølgelig på at det hele foregår i hindes tempo og tilpasser træningen ud fra hvordan hun reagerer. Og så må vi se hvornår jeg føler mig dygtig nok til at lære å ride med kandar.

 

Følg os gerne på Instagram @fromjumpingtodressage

 

Bedste hilsner fra

Hanne

 

Tidligere indlæg:

#1 Get to know us

#2 Finding Sambuca

#3 Out in the field

#4 My trainer

#5 MatchyMatchy

#6 First show

#7 Competition preparations

#8 Competition update

#9 What does horse welfare mean to you?

#10 Goals and ambitions

#11 Competition plans

#12 I am only riding in the riding school

#13 Certification of riding instructors

#14 Any volunteers?

#15 Feeding plan

#16 The road to regional competitions

#17 Winter is coming

#18 Positivity

#19 Hvad er du taknemlig for?

#20 Opdatering fra hold konkurrencen

#21 Mit supporter team

# 22 Wish list

#23 Halloween competition

#24 New goals

#25 More matchy matchy

 

 


Riding with a double bridle

Sambuca is developing really well at the moment, and my trainer have started working on the third level excersises with her, such as flying changes. And with stepping up into those classes comes the possibility of competing with a double bridle. So in this post I will cover some of my thoughts around that.

Riding with a double bridle is totally new to me, so to begin with it will only be my trainer that rides with it on Sambuca. This is based on that I want to be a 100% sure that I can keep a light and consistent support, as the double bridle is a lot harder than a regular snaffle. I would not want Sambuca to get a bad experience because of me.

So, first step to start riding with a double bridle must be that the rider is ready, and I am not there yet. But the horse must of course also be ready, and by that I mean that the basic riding needs to be in place so that the horse trust the riders hand, and can be ridden in a collected form without resistance for light aids. This is not something I have thought of myself, but gotten from an article at a website called ”ridehesten”.

There are also some rules connected with useing a double bridle, which can be found on the danish riding associations webpage. From difficulty level 3 (US third level) it is optional if you ride with a double bridle or not, but from difficulty level 4 it is mandatory for national competitions. This means that you to a large degree chose yourself when and if you want to start using a double bridle. Which I think is a good thing.

I am really excited about Sambuca’s development, and I look forward to learning how to ride with a double bridle when both me and Sambuca is ready for that.

 

Regards,

Hanne

fb-share-icon

Jeg er en 36 år gammel aspirerende dressurrytter, som opprinnelig kommer fra Norge. Men jeg har nå boet i Danmark i lidt over 3 år. Som mit brugernavn tilsier har jeg tidligere konkurrert i spring, men jeg forsøger nu at lære at ride dressur. Min hest heter Sambuca og er en 6 årig dansk varmblodshoppe, og jeg har kun haft hinde i et halvt år. Jeg håper dere vil følge oss på vår dressur reise:) Mvh Hanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *