fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

Et uheld kommer sjældent alene…

Et uheld eller to. Nogle gange er man heldig andre gange knap så heldig. Det er heldigvis meget sjældent at jeg har en “syg” hest (7, 9, 13). Men her den sidste uges tid er det godt nok gået ned ad bakke.

Hjerneblødning?!?

En aften efter jeg havde lukket heste ind, tog jeg ud for at ride Sylvfin. Da jeg kommer ind i stalden igen, her jeg en dårlig fornemmelse i maven.

Lukas står og hænger henne i sin boks. Så jeg går hen og kigger til ham. Her får jeg et kæmpe chok. Aldrig har jeg set Lukas sådan før.

Han stod og savlende og have fråde om munden, så jeg skyndte mig ind til mine forældre. De kom ud lige med det samme og kiggede på ham. Det lignede lidt at han havde problemer med at synke, så jeg tog fat i hans tunge og åbnede munden på ham, mens min far prøvede at se om han havde noget til at sidde fast. Vi kiggede lidt mere på ham og syntes han hang lidt i den ene side af hovedet. Straks blev vi bange for om han måske havde fået en hjerneblødning.

Vi fik ringet til dyrlægen og forklaret hvordan det hele stod til… Hun forslog at der sad en gren fast mellem han tænder i ganen. Vi prøvede derfor igen at åbne munden på ham, denne gang udenfor hvor der var lidt mere lys.

Det var denne gren der sad fast i Lukas gane

Ganske rigtigt, der sad en gren fast. Vi fik den rokket fri og tjekket om der var noget knækket af, som stadig sad i tandkødet. Det gjorde der ikke, men vi skulle lige holde øje med ham de næste par dag!

Grunde til vi troede han muligvis havde fået en hjerneblødning, var pga. Han hang lidt i hovedet samt et par dage inden havde han haft næseblod. Vi fik dog og vide, at heste godt kan have næseblod lige som mennesker.

Men helst ærligt, så var der lige et kort øjeblik, hvor jeg havde gjort mig klar til at han muligvis skulle aflives. Det skulle han heldigvis ikke! Og han går stadig og hygger som pensionist!

Halt hest

Så kom dagen hvor jeg skulle til Dressur undervisning. Han går lige så fint op i trailer som han plejer og der er ingen ting.

Da vi kommer der ned sadler jeg ham op og skridter ham igen, som jeg plejer. Men da jeg så skal til og i trav går det galt…

Agent halter! Jeg tænkte bare at det kunne simpelthen ikke passe. Så jeg travede om på den anden volte, hvor der næsten ingen ting var at mærke. Så prøvede jeg den anden volte igen og her haltede han. Så jeg skridtede med til min Mor og forklarede det til hende.

Så valgte jeg at hoppe af ham og mærke hans ben godt og grundigt igennem. Men uden noget at finde. Der var endda en anden som også mærkede hans ben igennem, som heller ingenting kunne mærke.

Derefter ville min underviser gerne lige se ham på volte og vi blev hurtigt enige om at han var halt.

Vi valgte at lade ham stå til dagen efter, hvor vi gennemgik ham igen, stadig uden at finde noget. Men så kom vi til at kigge på hans sko!

Det midterste søm på indersiden af venstre forben sad 1cm højere end alle de andre.

Hygge med hø når man skal stå stille, med hoven i sæbevand

Så vi blev enige om at hive sømmet ud og gav ham derefter et fod bad i sæbevand.

Vi fik ringet til dyrlægen som kom og kiggede på ham. Til sidst kunne hun mærke en varme forskel på hans hove. Det viste sig så at det søm vi havde hevet ud, var komme alt for langt ind i hoven. Vi fik den dog hevet ud, så den ikke har sat der i for lang tid. Så der er kun kommet en lille hovbyld.

Vi fik og vide at hvis vi bader den i sæbevand, skulle det gerne snart gå over. Dog har hun intet lovet, men der er en stor chance for han snart et klar igen!

Når tænderne driller

Udover at Agent havde en hovbyld, så har jeg lagt mærke til at hans spiste underligt. Da jeg købte ham, fik jeg og vide at han havde nogle tandkapper. Så jeg tænkte det måske kunne være dem der irriterede ham.

Det var det dog ikke…

Vi flyttede Agent ind i boksen da han var ved at vælte pga bedøvelsen

Først så det ud til at han havde haft en gren til at sidde fast også… Men det viste sig at være noget andet.
Dyrlægen fandt ud af at det var bremselarver der havde sat sig mellem hans tænder!

Nøj hvor fik jeg godt nok dårlig samvittighed! Dumme, Dumme mig. Jeg har ikke være god nok til at få fjernet bremseæggende. Men tænk at han først reagere på dem nu? Det synes jeg er lidt mærkeligt. Der skal helt sikkert uden tvivl invisteres i en ny strigle, til at fjerne æggende næste år!

Dyrlægen fik hevet larverne ud, samtidig fik han raspet tænder, da han havde lidt tandspidser.

Drenge streger?

En anden aften mellem kl. 22 og 23. Lød der pludselig et kæmpe brag uden for vores hus og en bil lavede hjulspænd og kørte væk. Det viste sig så at vores postkasse var blevet sprunget med fyrværkeri…

Vores postkasse stå kun Max 20m fra vores stald. Vi har en hest som HADER nytårs aften! Så nu har vi også en total skrømt hest i stalden.

Det kan gøre mig så rasende når folk ikke tænker på andres dyr! Det er så 2. Gang på et år udenfor fyrværkeri sæson at den er blevet forsøgt sprunget. Første gang kunne de dog ikke finde ud af det…

Halt hest, hvad så med stævnet?

Sylvfin klar til afgang iført Catago grime, grimeskaft og tæppe

Ja vi havde jo meldt Agent til stævne, men da han har en hovbyld, kunne han ikke komme med. Så vi tog en hurtigt beslutning. Så Sylvfin fik lige lov at komme med ud og prøve kræfter med dressuren igen.

Vi har ikke redet seriøst dressur, da han jo er spring hest. Samt er det næsten et år siden vi startede vores sidste dressur stævne. Så jeg havde ingen forventninger til hvordan det ville gå. Selve Opvarmningen gik af r#v til. Da der var et eller andet som var vildt farligt!

Men han gjorde det faktisk okay da vi kom ind på banen. Godt nok fik vi ikke nogen Placering. Men det var lidt sjovt at have ham med til Dressur igen!

 

 

 

 

Tak fordi i læste med igen!

Mine andre indlæg!

#1 Hej igen

#2 Vejen mod Dressur Championat

#3 Dressur Championat 2020 (Video)

#4 Stævne opdatering #1 (Spring)

#5 Ungheste i ridning

#6 Staldmiljøet er vigtigt for både hest og rytter

#7 Tillid mellem hest og rytter

#8 Så kom vi til undervisning igen! (Dressur undervisning)

#9 Det er bare lidt sjovere

#10 En helt almindelig hverdag

#11 Stævne opdatering #2 (Dressur debut)

#12 Uden mad og drikke, duer hesten ikke!

#13 Hov hov… ” ingen hov, ingen hest”

#14 Skån hestens ryg (Video)

#15 De sidste sjove point

#16 LB 1, 2, 3 GO!

#17 Det handler ikke altid om at vinde

#18 Det er aldrig hestens skyld

#19 Et uheld kommer sjældent alene

#20 Når “bare en hest” er hele ens verden

#21 Lad heste være heste

#22 Husker du skridten?

#23 Nej! Ikke det igen…

Hej mit navn er Rikke. Jeg er Fjordheste rytter og jeg er stolt af mine drenge! En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *