fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

Så kom vi til undervisning igen! (Dressur undervisning)

Efter godt 1½ måneds pause fra undervisning, kom vi afsted igen i går. Det var så skønt at komme afsted igen! Vi har haft lidt udfordringer hjemme, så det var rigtig dejligt at få min undervisers øjne på igen!

Trailerlæsning

Først vil jeg lige prale lidt med, hvor god Agent er blevet til at blive læsset. Som nogen måske ved havde vi problemer i starten, med at læsse ham. Nogle gange gik han i baglås og ville bare slet ikke op. I går da vi skulle afsted, snusede Agent lige til rampen, det tog ikke engang 2 min og så var han oppe! Masser af ros og godbidder til super hesten.

Da vi skulle hjem igen, tror jeg måske Agent var bare  var træt og ville hjem. Jeg vendte ham mod rampen og så gik han lige op uden at vrikke med et øre. Som om at det er det eneste han har lavet hele sit liv! Hvor er det altså bare så skønt, at han endelig har lært det!

Travøgninger

Vi har haft lidt problemer med hans trav øgninger. Enten kommer han ikke ordentlig ud i dem, Han har været lidt død for benene. Eller også slog han i galop, fordi vi ikke lige kunne få koden knækket igen. Vi fik kigget på det i går. Vi havde en hvor han bare løb, en anden slog han i galop og så lavede han en hvor han ikke rigtig kom ud i noget. Efter fjerde øgning, kom han ud i en rigtig god en! Han var så lækker at sidde på!

Bagbens aktion

Efter at vi ikke har fået undervisning og vi bare har redet hjemme. Er han blevet lidt “liv løs” i bagbenene. Jeg tænker det er fordi jeg har et problem med, at han løber helt vildt når jeg rider ham på marken. Når han bare løber og man ikke kan få ham ned og slappe af, så kan man heller ikke ride ham ordentligt. Det har måske været med til at han ikke har haft så meget bagbens aktion. Dog fik vi en masse god hjælp og han kom op og gå som han skulle. Til sidst havde han også en rigtig god trav!

Galop

Agent var lidt ivrig i galoppen. Jeg synes Agent er bedst i venstre galop,

her galopperede han også nogenlunde. Han skal lige slappe lidt mere af, så han kan komme ordentligt ind og sætte sig og bære sig selv. Det skal jo helst ikke se svært ud.

Hans højre galop er knap så god som venstre, her løb han også og kunne ikke rigtig slappe af. Vi nåede næsten at få en ordentlig højre galop. Han har fået en lidt kort galop, så der skal trænes på at få hans store galop tilbage igen. Et par undervisninger mere så er den helt sikkert tilbage igen!

Kommunikation mellem rytter og underviser

Udover at jeg fik undervisning, snakkede vi også om hvordan Championatet gik. Jeg fortalte at jeg synes han var meget flad og død idet. At han slet ikke kom ud og viste sine øgninger. Samt at hans galop var blevet kort og flad. Det var min underviser helt enig i, så det skal vi selvfølgelig have rette op på. Vi blev enig om at prøve at ride lidt med pisk. Men han skal stadig reagere for mine schenkler. Derudover gik han lidt på forparten og lagde sig tungt på biddet.

Agent skulle jo meget gerne selv gå og vise fremdrift. Så jeg ikke kommer til at sidde og pumpe ham ind i siden. Hvilket godt kan få ridningen til at se svær ud, og det er jo ikke meningen.

 

Taak fordi i læste med, håber i vil læse med næste gang!

 

Gå gerne ind og tag et kig på min Instagram

Mine andre indlæg!

#1 Hej igen

#2 Vejen mod Dressur Championat

#3 Dressur Championat 2020 (Video)

#4 Stævne opdatering #1 (Spring)

#5 Ungheste i ridning

#6 Staldmiljøet er vigtigt for både hest og rytter

#7 Tillid mellem hest og rytter

#8 Så kom vi til undervisning igen! (Dressur undervisning)

#9 Det er bare lidt sjovere

#10 En helt almindelig hverdag

#11 Stævne opdatering #2 (Dressur debut)

#12 Uden mad og drikke, duer hesten ikke!

#13 Hov hov… ” ingen hov, ingen hest”

#14 Skån hestens ryg (Video)

#15 De sidste sjove point

#16 LB 1, 2, 3 GO!

#17 Det handler ikke altid om at vinde

#18 Det er aldrig hestens skyld

#19 Et uheld kommer sjældent alene

#20 Når “bare en hest” er hele ens verden

#21 Lad heste være heste

#22 Husker du skridten?

#23 Nej! Ikke det igen…

Hej mit navn er Rikke. Jeg er Fjordheste rytter og jeg er stolt af mine drenge! En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *