fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  Dressur,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020

Tillid mellem hest og rytter

Hvordan ved man egentlig om ens hest kan lide en, eller om den overhovedet har tillid og stoler på dig? Stoler du på din hest, måske lidt for meget? Det vil jeg gerne snakke om i dette indlæg!

 

Hesten kommer og siger hej!

Hvis en hest kan lide en. kommer den en for det meste i møde, når de kan høre en komme. Nå en hest kommer op til en for at sige hej. Kan det være fordi den er spændt på at skal være sammen med en. Hesten kommer måske løbende en i møde ude på marken eller

venter ivrigt ved sin boks låge. Når en hest er ivrig for at sige hej til en. Det er dens måde at vise at den kan lide en.

Alle mine heste kommer stort set altid og siger hej, når jeg kommer ud på marken. Især Lukas og Alfred. Alfred elsker at blive nusset og kløet over det hele! Lukas kommer for det meste for at få nulleret øre. Hvilket også er et tegn på at hesten stoler på en. Det er nemlig ikke alle heste der kan lide at blive rørt ved ørerne, måske fordi de ikke stoler på en? Lukas og Sylvfin elsker at få dem nulleret om sommeren, da der er mange fluer. Alfred og Agent vi også gerne have nulleret fluerne ud af ørene om sommeren. Men Lukas vil bare gerne have dem nulleret!

 

Når hesten slapper af

Når ens hest står og slapper af når man er i nærheden. Kan det være et tegn på at den godt kan lide og stoler på en. Når hesten står og slapper af ved ens side. Er det dens måde at fortælle på, at de føler sig trygge sammen med en. Men hvordan ved man at den slapper af ved ens side? Hesten kan f.eks stå slikke sig om munden eller stå og tygge. De kan også finde på at sænke deres hovede, de kan finde på at sukke eller hvile på et bagben. En hest som stole på en vil have det fint med at slappe af omkring en.

Hvis en hest lader dig komme tæt på dem når de lægger ned. Viser de et klart tegn

på at de stoler 100% på dig. Heste som ligger ned er meget sårbare. Så når de lader en komme tæt på mens de ligger ned. Så har de en masse tillid til en og de elsker en.

Jeg kan sætte mig ned ved siden af alle mine heste når de ligger ned. Både inde i stalden og ude på marken. Det er virkelig fedt at vide, at de stoler så meget på en!

Hesten vrinsker

Heste vrinsker tit efter mennesker de kender. Derfor kommer der nogle gange et lille vrinsk, for at få enten en anden hests opmærksomhed eller vores opmærksomhed. Når en hest vrinsker, når den kan høre eller se en komme. Kan det være fordi den er glad for at se en. Når en hest vrinsker, er det deres måde at vise at de holder af en.

Lukas vrinsker tit efter os når vi går ud på folden. De andre 3 har også gjort det et par gange.

Ej lad lige vær…

Noget gange kan det godt være træls at hesten står og puffer til en. Dog er det ofte forbundet med at hesten viser hengivenhed over for en. Når en hest puffer til en , kan det være det samme som at den giver en et kys eller et kram.

Hvis en hest godt kan lide en, puffer de ofte til en for at få ens opmærksomhed. Blide puf kan være en måde at vise kærlighed over for en. Samtidig med at de puffer til en kan de enten give et lille slik eller bruge deres mule samtidig.

Agent er rigtig god til at puffe til en, hvis ikke man koncentrere sig om ham! Alfred er også en lille hyggetrold og puffer også gerne til en, for at få alt opmærksomheden. Lukas kan godt finde på at komme og puffe til en, hvis man står og snakker med en anden hest. Sylvfin bruger tit mulen samtidig med at han puffer til en.

Jeg hviler lige mit hoved her

Når en hest hviler sit hoved på en, er det en måde at vise , at den stoler på en. De har det godt omkring en og kan lide en nok til at hvile hovedet på den. Når en hest hviler sit hoved på en, er det også en måde at bonde med en på og vise deres kærlighed for en. Hesten viser at den kan lide at være sammen med en. Det er lidt deres måde at give et kram på.

Det er en ting mine heste er rigtig gode til. Når man står og snakker med dem, ligger de lige pludselig deres hoved på min skulder. Når de gør det kan man jo ikke nænne at gå fra dem!

Ja lige der!

Det med at strigle og klø sin hest er en af de bedste måde at gøre sit bånd stærkere på. Når en hest vælger at klø tilbage, er det fordi den ser en som en ven.

I det vilde klør heste også hinanden, ikke kun fordi det føles godt. Men også fordi det er deres måde at vise, at de kan lide hinanden. Hvis ens hest vælger at klø en på skulderen eller hovedet. Er det deres måde at vise, at de kan lide en.

Mine heste kløer stort set altid tilbage. De elsker at blive kløet under maven, på bringen, bag ørerne, oppe på ryggen og på røven!

https://www.instagram.com/p/BumSr4SBQLo/

Når hesten viser respekt

For heste er respekt en tegn på at de stoler på en. Hvis en hest kan lide en og stoler på en, respektere de også en.

En hest som stoler på en, vil se en som en leder, De vil respektere en personlige rum og det man beder dem om. En hest som godt kan lide en, er også villig gøre hvad man beder den om og følge en. Hvilket og er et tegn på respekt. Nogle heste følger deres ejer rundt. Grunden til at de følger en er, at de stoler på at man vil tage sige af dem og passe på dem. Det er også en måde at vise respekt på.

Når vi går en tur ned i mosen, følger hestene nogen gange efter. Helt ærligt så er det jo også lidt hyggeligt at følges ad!

Du er da lige tæt nok på

Når en hest kommer hen til en og trækker vejret lige ud i hovedet på en. Viser de at de respekter og stoler på en. det er det ultimative tegn på respekt og tillid. Heste viser hengivenhed ved stille at puste luft på hinanden gennem deres næser. Når de gør dette er det et tegn på at de ser en som en troværdig ledsager. De vil også gøre det hvis de ser en som en del af sin familie.

Det er en ting mine heste rigtig tit gør. Det er så hyggeligt når man står og snakke med dem og de så lige pludselig gør sådan.

 

Stoler jeg på dem?

Her er svaret JA! Måske lidt for meget noget gange!

Sylvfin

Jeg sad engang inde i boksen ved Sylvfin og lige pludselig ud af den blå, lagde an sig ned. Det kan man da vidst godt sige er et tegn på at vi stoler på hinanden. Jeg har så meget tillid og stoler så meget på Sylvfin, at jeg engang sprang 85cm uden sadel.

https://www.instagram.com/p/BrbBpHhh2tb/

Sylvfin bliver altid skridtet for lange tøjler og står nogen gange i boksen med åben låge da jeg har tillid til at han ikke går ud. Samt jeg stoler på han bliver derinde.

Alfred

Første gang jeg skulle op på Alfred, valgte jeg at gøre det uden sadel! Alfred er faktisk gjort rytter vant uden sadel, fordi jeg har tillid og stoler så meget på ham. Det bedste var at han intet sagde til det og bare stod stille og pænt!

Lukas

burde man egentlig ikke at stole på. Han har altid haft et eller andet med at ligger stenen forkert, så giver han et lille sæt og går han ned i knæ. Derefter skridter han stille videre. Jeg har vænnet mig til det og altid skridtet med lange løse tøjler. For jeg har tillid til og stoler på at han ikke vender om og løber sin vej.

Agent

er ung men jeg stoler på at han ikke render mig ned, hvis han bliver bange for noget. Agent bliver også skridtet for lange tøjler for jeg stoler på at han ikke løber eller andet. Vi har også så meget tillid til hinanden, at han bliver liggende ned når jeg kommer og jeg kan sætte mig ved ham.

 

Tak fordi i læste med!

Jeg håber i vil læse med i næste indlæg også!

 

Gå gerne ind og tag et kig på min Instagram

Mine andre indlæg!

#1 Hej igen

#2 Vejen mod Dressur Championat

#3 Dressur Championat 2020 (Video)

#4 Stævne opdatering #1 (Spring)

#5 Ungheste i ridning

#6 Staldmiljøet er vigtigt for både hest og rytter

#7 Tillid mellem hest og rytter

#8 Så kom vi til undervisning igen! (Dressur undervisning)

#9 Det er bare lidt sjovere

#10 En helt almindelig hverdag

#11 Stævne opdatering #2 (Dressur debut)

#12 Uden mad og drikke, duer hesten ikke!

#13 Hov hov… ” ingen hov, ingen hest”

#14 Skån hestens ryg (Video)

#15 De sidste sjove point

#16 LB 1, 2, 3 GO!

#17 Det handler ikke altid om at vinde

#18 Det er aldrig hestens skyld

#19 Et uheld kommer sjældent alene

#20 Når “bare en hest” er hele ens verden

#21 Lad heste være heste

#22 Husker du skridten?

#23 Nej! Ikke det igen…

Hej mit navn er Rikke. Jeg er Fjordheste rytter og jeg er stolt af mine drenge! En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *