fbpx
Blue Hors,  Dressur,  Pavo,  PEEK 2020

Uden mad og drikke, duer hesten ikke!

Heste har ligesom os brug for mad og drikke for at overleve. Som vild hest ville de sagtens kunne overleve ude i naturen på græs, blade osv. Men når hesten er i arbejde er græs ikke nok. Hvis vi skulle tage på arbejde uden mad til pausen, ville vi ikke kunne holde hele dagen ud. Derfor er det vigtig med nærringstoffer og proteiner! I dette indlæg vil jeg gerne fortælle om hvad jeg fodre med og hvorfor.

 

Hvilket foder bruger jeg?

Som mit grund foder, fodre jeg mine heste med Møllerens hestefoder, heste spark og HK Vrinsk.

Heste foderHestespark er et sammensat müsli fuldfoder som anvendes sammen med wrap/hø. En høj andel af strukturen sikrer en god og lang tyggetid. Det fremmer hestens spytproduktion og kan være med til at modvirke sart mave og understøtter hestens fordøjelse. Det indeholder bl.a. snittet lucerne, majsflager, tørret frugt og marietidselolie som er med til at kræsne heste også vil kunne lide det. Det indeholder et afstemt forhold af nødvendige næringsstoffer, som sikrer at hesten er i balance med vitaminer og mineraler.

Vrinsk er et kvalitets fuldfoder i pilleform. Hvis Vrinsk udfodres sammen med et grovfoder f.eks. wrap eller hø, bliver alle hestens behov dækket. Vrinsk indeholder mange nødvendige næringsstoffer i passende mængder og anvendes til heste i let til moderat arbejde.

Vi blander begge poser i en fodervogn og måler ud hvad de skal have derefter. Vi har altid fodret med Hestespark og Vrinsk, hestene er dækket ind med en masse forskellige ting. Samtidig fungere de godt under ridning og de spiser altid op.

Om sommeren får de ikke hø/wrap da de går ude det meste af dagen. Om vinteren får de hø/wrap da der ikke er ret meget græs ude på marken.

Tilskudsprodukter

Proteiner fra HorseLux, HorseLux Protein anvendes som et ekstra proteintilskud, hvor det daglige foders proteinindhold er utilstrækkeligt. Det kan f.eks. være ved brug af grovfoder med lavt proteinindhold, hos den drægtige eller lakterende hoppe, eller hos hesten i arbejde, som mangler muskler og energi.

EquiHoof Health,Koncentreret biotinprodukt der støtter hovens vækst, kvalitet, elasticitet og slidstyrke. EquiHoof Health er et pelleteret tilskudsfoder til heste der er udfordret med hovenes kvalitet, vækst og følgerne heraf. Produktet har et højt indhold af biotin samt de vigtige aminosyrer Methionin, Lysin og Cystin. Aminosyrerne støtter cellebindingen imellem hornpladererne og bidrager herved til en mere elastisk og slidstærk hov.

 

 

 

 

Biotin fra BlueHors, indeholder methionin, zink og kobber. Resultatet af kuren ses på det nye hovvæv der vokser ud ved kronranden. For at opnå virkning på hele hoven bør en biotinkur altid gives minimum 1/2 år. Biotin fremmer maximal hovvækst og giver næring til hovens horn

 

 

 

 

 

B-vital fra Statera, normalt bruger vi BlueHors B-express, men vandt dette og tænkte at vi ligeså godt kunne få det afprøvet. Meeen den næste flaske bliver vidst fra BlueHors. B-Vital kan anvendes til alle typer heste der i perioder viser tegn på manglende energi, samt ved miljø- og/eller foderændringer og ved årstidsskift, når hesten fælder eller sætter vinterpels. Heste kan i disse perioder have en mangelfuld egenproduktion af B-vitaminer, og et tilskud er derfor gavnligt for hestens velbefindende.

 

Electrolyte Liquid fra BlueHors, Når hesten sveder, mister den både væske og de forskellige mineralsalte (elektrolytter) som skal binde væsken i kroppen. Elektrolyt Liquid indeholder de grundbestanddele, der mistes via sveden, i rette forhold.
Electrolyt Liquid anbefales til brug i den daglige træning i første foder efter svedudbrud.
Electrylte Liquid er tilsat B-vitamin der modvirker stress i hestens tarme og bidrager til blank pels.

Foderprøver

Lige pt. har jeg vundet en masse forskellige foderprøver. Dette får de også lov til at smage på engang imellem. Det er lidt sjovt med foder prøver, nogle gange ryger det lige ned og andre gange tager det lidt tid for dem at spise. Men så ved man da hvad man ikke skal købe til dem!

Lige nu har vi fra Aveve, sport cup zero, all-in soup mash og muscle boost. Derudover har vi også Loppefrøskaller. Psyllium – almindelige loppefrøskaller, Pellets og De Luxe. Det skulle være effektiv mod sandophobning i tarmen, Afbalancere fordøjelsen og hjælpe med at regulere blodskukkeret.

Morgenmad

Hestene får selvfølgelig morgenmad inden de bliver lukket ud om morgenen. De får noget af foder blandingen og noget hø at tygge på.

Middagsmad

Mine heste får ikke middagsmad. De går ude fra om morgenen til om aftenen. Der imellem går de enten ude eller også bliver de redet. De får selvfølgelig enten lidt foder for at komme ind, eller nogle hestebolcher.

Om vinteren får de dog hø/wrap med ud på folden, da der ikke er ret meget græs på marken.

Aftensmad

Hestene får altid aftensmad. Her får de af foderblandingen, samt nogle tilskudsprodukter.

Disse tilskud produkter får de i skrivende stund:

Agent får Proteiner fra HorseLux som er god til hjælp med at sætte muskler. EquiHoof Health (Biotin) Da Agent ikke har den bedste hovkvalitet i skrivende stund. B-vital fra Statera da han fælder og sætterpels.

Sylvfin får Proteiner fra HorseLux som er god til hjælp med at sætte muskler. Biotin fra BlueHorse Sylvfin går med sko, så for at hjælpe med hovkvaliteten bliver ved med at være god. B-vital fra Statera da han fælder og sætter pels.

Alfred får Muscle Boost fra Aveve ideelt som tilskud til heste der har svært ved at opbygge samt bibeholde muskelmasse og vægt. Biotin fra BlueHors hjælper med at holde hans hovkvalitet god.

Lukas får ikke rigtigt nogle tilskudsprodukter, da han ikke har behov for nogle.

Efter træning snack

Jeg kan godt lide at give mine heste en lille snack, når de er færdige med at ride. Jeg har haft lidt forskellige slags Mash. Det er sjovt at se om der er en de fortrække frem for en anden. Men indtil videre har de kunnet bruge dem alle. Det er vel Fjordheste man har! Lige pt. er det SlopperMash fra Pavo og lidt All-in soup mash fra Aveve. Grunden til at de får Mash er også fordi, at de så får vand efter endt træning, så de ikke dehydrer.

Pavo SlobberMash er et komplet tilskudsfoder tilberedt med varmt vand. Det er bl.a velegnet til kræsne heste ved stævner og til ældre heste med tandproblemer. Det kan anvendes til at fremme en hurtig restitution efter
anstrengelse eller sygdom. Derudover kan den også blot bruges som en lækker og sund variation i din hests menu.

Derudover får de Electrolyte Liquid fra BlueHors, hvis de har svedt meget under træningen. Det bliver blandet op i Mash blandingen.

Har de været ekstra gode så får de også lige et hestebolcher. Hvilket vi er stor forbruger af! For mine dejlige drenge er jo altid gode! Lige pt. har jeg Jumpi treats fra Aveve.

 

 

 

 

Dagens tip: Har du en hest som ikke vil drikkevand til stævne kan du evt. blande en lille smule mash op i noget vand. Udover det kan man faktisk også putte æblejuice eller gulerods stykker i vandet.

 

Håber i synes det var et spændende indlæg og håber i vil blive ved med at følge med. Vi ses helt sikkert i næste indlæg!

Gå gerne ind og tag et kig på min Instagram

Mine andre indlæg!

#1 Hej igen

#2 Vejen mod Dressur Championat

#3 Dressur Championat 2020 (Video)

#4 Stævne opdatering #1 (Spring)

#5 Ungheste i ridning

#6 Staldmiljøet er vigtigt for både hest og rytter

#7 Tillid mellem hest og rytter

#8 Så kom vi til undervisning igen! (Dressur undervisning)

#9 Det er bare lidt sjovere

#10 En helt almindelig hverdag

#11 Stævne opdatering #2 (Dressur debut)

#12 Uden mad og drikke, duer hesten ikke!

#13 Hov hov… ” ingen hov, ingen hest”

#14 Skån hestens ryg (Video)

#15 De sidste sjove point

#16 LB 1, 2, 3 GO!

#17 Det handler ikke altid om at vinde

#18 Det er aldrig hestens skyld

#19 Et uheld kommer sjældent alene

#20 Når “bare en hest” er hele ens verden

#21 Lad heste være heste

#22 Husker du skridten?

#23 Nej! Ikke det igen…

Hej mit navn er Rikke. Jeg er Fjordheste rytter og jeg er stolt af mine drenge! En dårlig tempereret rytter, vil aldrig kunne lave en god tempereret hest. Mit fokus er, at hest og rytter trives sammen som ekvipage, og målet er at nå så langt i dressur og spring, som vi overhovedet kan.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *