fbpx
Blue Hors,  Catago Equestrian,  ECCO,  Pavo,  PEEK 2020,  Spring

Upsedasse, medicin fra egen skuffe 🤕 – @camillawitte

Mit sidste indlæg handlede om at Turbo sprang mig ud af sadlen til træning. Hvilket jeg troede kun kostede mig min ridehjelm. Det kan jeg så nu fortælle at det var ikke det eneste der skete. Men det fortæller jeg mere om længere nede i indlægget. Situationen som har kostet lidt ekstra på både den fysiske men også psykiske konto var at jeg kom lige rigelig tæt på en lodret og i stedet for at parkere (som hun ellers har fået ry for og nok også burde have gjort), så satte hun af med alt hvad hun havde og klarede egen    tlig springet uden fejl. Dog med en pilot som mistede balancen og måtte en tur i sandkassen et par galopspring senere hvor min hjelm og ryg tog fra.

Dagene efter

Jeg havde heldigvis fri dagen efter og kunne nøjes med at tage ud og ordne boksen og skridte en tur på Turbo med en lånehjelm fra en stalden. På anden dagen var jeg til forflytningskursus og kursus i basal genoplivning. Egentlig troede jeg bare at jeg stadig var øm fra faldet. Jeg havde dog lige min kæreste til at teste min muskulatur og rygsøjle som jeg selv har gjort det mange gange før i en log roll i Traumecenteret gennem mit arbejde som sygeplejerske der. Jeg kunne blot konstatere ved hans palpation at det mere var rygsøjlen end muskulaturen som var øm.

Derfor bestilte jeg tid hos min læge, men kunne først få en tid sidst på formiddagen. Hvilket betød jeg var på arbejde om morgenen og op ad formiddagen, for så at tage til min læge og blive undersøgt. Ved min læge kunne hun konstatere at jeg var bankeøm over nogle bestemte ryghvirvler og hun sendt mig derfor i skadestuen til røntgen obs fraktur.

Ananas i egen juice

Et besøg på skadestuen, der varede i 6 timer inden det var afklaret hvad der var galt og hvad der skulle ske. Jeg plejede ellers at få penge for at bruge så mange timer der. Men jeg var jo sendt videre fordi jeg de seneste dag oplevet rygsmerter i siddende og gående stilling samt specielt ved lateral rotation i overkroppen. Samt at jeg vågner når jeg vendte mig i sengen om natten. De smerter jeg oplever sidder midt i ryggen mellem skulderbladene, hvilket gjorde jeg bare troede jeg havde slået mig i faldet rullende rundt.

Jeg startede med at hilse på nogle gamle kollegaer, for derefter at blive lagt fladt på ryggen i en seng og fik af vide jeg ikke måtte stå, sidde eller gå fra nu af indtil vi havde svar. Jeg ventede først på at komme i røntgen. Her kunne de ikke helt afklare om der var en fraktur, og jeg blev derfor sendt i en CT-scanner. Her så man diskret fraktur i øvre dækplade og forkant af Th4. Og dermed en stabil Th4 fraktur. Behandlingen for frakturen er halskrave med sternumforlængelse i 3 måneder.  Jeg fik ved fysioterapeut anlagt en cervicothoracal brace. Og blev vejledt i at ikke må løfte mere end 5 kg. At jeg ikke må bøje, vride og dreje i ryggen. At jeg skal sove med bracen på, og kun må tage den af kortvarigt under bad og ved skift af tøj.

Fremtiden

Lige nu er jeg så fuldtidssygemeldt og skal skrive mit speciale færdigt, det skal jeg aflevere d. 1/6-21. Derudover skal jeg løbende være i kontakt med min afdelingssygeplejerske om hvad der ellers skal ske. Efter de 3 måneder, skal jeg til kontrol og forhåbentlig i gang med genoptræning.

Hvad med Turbo

Lige nu betaler jeg mig fra de praktiske ting med at få ordnet boks osv. Mens jeg har fået en rytter i stalden til at ride hende, så hun holdes igang. Det er en super sød dressurrytter som er gået i gang med hende, og så må springningen jo vente til jeg er klar igen. Og så er jeg jo i gang med at se om hun kan ifoles, og ellers må hun holde lidt fri hist og pist. Så der går lige en rum tid inden jeg igen er at finde på hesteryg. Men så burde jeg vel få mere tid til at være aktiv her. Når lige specialet er skrevet i hvert fald.

Hvis ikke du har nået, at læse nogle af mine tidligere indlæg, kan du læse dem her under. Og eller kan du følge med i de finurlige ting, som jeg lægger ud på min instagram @camillawitte 😻

Vi ses! XoXo

Camilla Witte

Tidligere indlæg:

Hej alle, jeg er en 28 år gammel. Springrytter og bosat i Aarhus. Udover at være en inkarneret hestepige, der bruger alt min tid på hest, så læser jeg en Kandidat i sygepleje på linjen avanceret klinisk ekspertise på Aarhus Universitet og er færdig i Juni 2021. Sideløbende arbejder jeg som sygeplejerske i akutmodtagelsen i Skejby og på hjerte sengeafsnittet i Herning som vikar. Hesten jeg primært bruger min tid på, er min galme konkurrencehest Le'Anna, som jeg har købt tilbage dec. 2020. Hun er 18 år og Dansk Varmblod efter Leandro og med Royal Z II som morfar. Jeg deltager i PEEK 2020, og håber du har lyst til at følge med - vi ses! :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *